Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Egne parkeringsplasser for kvinner - hva synes vi om det?


#2

Honda sa for siden:

jeg kunne ha tenkt meg større lommer på parkerings plassene. for å få plass til bilen. Og for å slippe å klatre opp på andre biler for å få ut vogna hehe
Altså jeg trør ikke på andre biler men det er ikke langt der i fra.



#4

Gaia sa for siden:

Jeg tar gjene i mot litt større plasser også, jeg. Å parkere det droget jeg kjører og få plass til å åpne døren for å få ut både meg og Snupp er til tider en liten utfordring. Jeg har sett egne familieplasser på kjøpesentre - de er litt større, nærme inngangen og kun for biler med barnesete i baksete. DET syns jeg er en god idé. :nemlig:


#5

Kirsebær sa for siden:

Har ikke lest linken. Link er for pyser

Hvis det faktisk er sånn at flest damer bulker andres biler når de skal parkere, så skjønner jeg jo at noen vurderer dette som en mulighet, men i mitt hodet ville det vært mye mer logisk å da vurdere om alle parkeringsoppmerkinger bør bli større. Man går ikke ut offentlig i 2007 og foreslår større parkeringsplasser forbeholdt kvinner.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Det synes jeg også, men da heller flere familieplasser og ikke egne plasser for kvinner. Slike forslag i 2007 er skremmende, og hjelper ikke akkurat på den utbredte myten om at kvinnfolk ikke kan kjøre bil.


#7

Kirsebær sa for siden:

Noen store kjøpesenter har jo større parkeringsluker som er merket familieparkering. Det er veldig ok. Der er det plass til både å få inn barn og vogn og seg selv uten å ødelegge alle nabobilene i forsøket.


#8

Gaia sa for siden:

Det som vel er poenget i artikkelen er at det er en del kvinner som syns det er skummelt mer parkeringshus, og at plasser i nærheten av utgangen vil gjøre dem mindre skumle. Det er jeg ikke helt sikker på, men så er jeg ikke så skremt av meg, da.


#9

Heiko sa for siden:

Jeg er flink til å parkere, lukeparkering er jeg virkelig god på. Et resultat av å ha bodd på Tøyen ute egen garasjeplass.

Siller meg åpen, men dog tvilende til forslaget.


#10

Lizzie sa for siden:

I Tyskland har de hatt reserverte kvinneplasser i nærheten av utgangene i p-husene i mange, mange år. Men jeg tror ikke de er større en normal standard.

I det siste har jeg ønsket meg større p-plasser fordi det flere ganger har skjedd at jeg ikke har kommet meg ut av bilen med gigantmagen min på trange plasser. Og det med gigantmage er jo også et kvinnefenomen ;)


#11

Føniks sa for siden:

Hvis dette var for å beskytte kvinnre mot overfall ol, så hadde det vært en god ide. Men hvis det er pga kvinners kjøreegenskaper, er det jo direkte diskriminering.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke opplever størrelsen på lommen som et stort problem. Det er klart at familieparkering som vi finner noen steder er fint, men å ha slike for kvinner synes jeg er riv rusk.

At man skal gjøre parkeringshusene tryggere synes jeg, som nevnt over, ikke er like dumt. Jeg parkerte i Paléet på Oslo S her en kveld, og måtte ned i underetasjen. Det var faktisk ikke råkult å gå ned dit sent om kvelden for å hente bilen. Ikke et menneske å se, og mørkt. Det føltes som om det var fritt frem for enhver gærning. Nå stopper det ikke meg fra å bruke parkeringshus, men jeg synes absolutt ikke det er behagelig.


#13

Gaia sa for siden:

Jeg ser det er behov for presisering - jeg ser ikke poenget med større kvinneplasser begrunnet i at kvinner er dårlige sjåfører, men jeg ser at det er situasjoner hvor man har behov for en litt større plass for å komme seg helskinnet ut av bilen uten å ripe opp nabobilen i samme slengen.


#14

Left sa for siden:

Større parkeringsplass for kvinner er det samme som å si at vi ikke kan parkere like bra som menn på vanlige parkeringsplasser - nope, det synes jeg ikke noe om.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Men er det kun kvinner som trenger dette?


#16

Gaia sa for siden:

Nei, selvfølgelig ikke. Familieplasser er tingen. :nemlig:


#17

banana sa for siden:

Jeg har på kveldstid satt stor pris på kvinne-plassene i et parkeringshus i Stavanger sentrum. Fordi de er nesten ute i dagslys / kveldslys, og jeg føler meg mye tryggere der enn inne i det mørket p-huset. Samme p-hus kunne godt hatt bredere p-plasser, ikke pga. kvinnene som bulker med fordi plassene er så j***** trange.

At kvinneplasser skulle være bredere enn manneplasser synes jeg er til å le av. Men jeg ser jo poenget bak. Det er jo faktisk slik at kvinner bulker mer enn menn. Og jeg tror så gjerne at kvinenr er dårligere på lukeparkeringer enn menn - i snitt. Selv er jeg overhodet ikke redd for å lukeparkere, flink er jeg også :kry:.

Endel kvinner har tydligvis misforstått poenget med egne p-plasser til kvinner. Jeg ser rett som det er biler fulle av kvinner som parkerer på disse plassene, så ramler de leende ut og setter kursen mot byen. Jeg antar at hvis man er 4-5 kvinner i en bil så trenger man ikke være redd for overfallsmenn i p-huset, og kan dermed fint bruke en vanlig plass og overlate kvinneplassene til de som er alene i bilen.


#18

Observatøren sa for siden:

Og at det faktisk håndheves, eller krever at man har barnesete i bilen. Dessverre blir ofte disse plassene tatt av individer som hever seg over alle andre. Jeg har diskutert med noen av dem.


#19

Mandarin sa for siden:

Er det 1.april??


#20

Carrera sa for siden:

Større parkeringsplasser på generelt grunnlag, er helt ok, men å få merkede plasser, reservert for kvinnfolk, er latterlig. Her skal kvinnfolk parkere, for de kan ikke kjøre bil som en mann, liksom...


#21

LaBanga sa for siden:

Noen parkeringshus har sinnsykt små parkeringslommer. Der jeg nå bor har de tatt konsekvensen av det og utvidet plassene, og dermed ble det mye bedre å parkere. En ting er at det er vanskelig å parkere på trange plasser, og man kommer jo heller ikke ut uten å skrape bilen ved siden av, og når det er så trangt så parkere folk gjerne på to plasser på pur F, og dermed så blir parkeringshuset fullt før skiltet på utsiden sier noe om det. Har faktisk opplevd å måtte kjøre ut igjen av p-huset uten å finne plass (og da måtte mannen på callingen pent slippe meg ut, jeg betaler ikke for det).

Forøvrig så er jeg flinkere til å lukeparkere enn mange menn, så akkurat det argumentet synes jeg er helt hårreisende. Gamle menn (eller damer) med hatt derimot, er livsfarlige i parkeringshus. De merker ikke en gang når de bulker inni folk og stikker gjerne av :erfart:


#22

jaså sa for siden:

Det høres litt snålt ut.
Men flere plasser forbeholdt barnefamilier med bilseter hadde vært ok. Og noen som faktisk kontrollerte at disse plassene ikke ble opptatt av de som ikke har småbarn.


#23

Agent Scully sa for siden:

På sykehuset her har de gravideplasser som er fine og brede (Om det håndheves strengt vet jeg ikke :humre:) Og nesten alle kjøpesentre har famileparkering, noe som jeg synes er en fin greie. Spesielt med barn i barnesete er det greitt med litt ekstra plass. Greien er likevel at symbolet for familieparkering er det gode gamle tegnet for kvinne ... ♀ Og det stemmer jo ganske bra med at barnepass blir sett på som kvinnearbeid her. MEN: Det er da ingen som går rundt og tenker at det er parkeringplasser som er satt av til kvinner flest. Det er ment til kvinner som har et særskilt behov. Og om man benytter seg av det eller ikke er går på "gentleman"-prinsippet.


#24

maggypop sa for siden:

Jeg blir provosert av forslag om større lommer for kvinner. Er det virkelig slik at kvinner bulker mer? Eller er det kanskje slik at kvinner er flinkere til å si ifra hvis man har bulket istedetfor å stikke av uten å melde seg, som enkelte idioter gjør :sint:

Jeg er helt for større lommer på et generelt grunnlag. Jeg synes også familieplasser er gull, da det å ta ut/sette inn småttisene i bilsetene faktisk krever litt handlingsrom.


#25

Erica sa for siden:

Jeg syns dette er med på å stigmatisere kvinner - vi bare ER dårlige sjåfører liksom. Så dette synes jeg er en særdeles dårlig ide.


#26

Adrienne sa for siden:

Jeg synes det er veldig dumt at en blander to forskjellige tema inn i denne diskusjonen. Sånn jeg ser det er hovedproblemstillingen at enkelte kvinner synes det er skummelt med parkeringshus på kvelden, for de er redd for overfall. Selv er jeg ekstra på vakt når jeg en sjelden gang parkerer i parkeringshus i Oslo på kvelden, spesielt om jeg har parkert langt unna inngangen. Noen av parkeringshusene i Oslo er mørke og trange, og ikke spesielt hyggelige på kvelden.

Men så ødelegger noen denne diskusjonen (ikke noen her på FP) med å blande inn dette med kvinners kjøreegenskaper, og insisterer på at kvinneparkeringsplassene må være større og bredere enn andre, og som de fleste andre her inne så synes jeg det blir for dumt. Jeg klarer fint å parkere, selv på trange og relativt utilgjengelige parkeringsplasser, og har til dags dato ikke ripet opp verken min bil eller noen andres bil når jeg har parkert.

Så ja til egne plasser ved utgangen, men de trenger ikke være større enn alle de andre plassene. (Og med dagens tomtepriser i Oslo f.eks. så forstår jeg hvorfor parkeringsselskapene prøver å trykke inn flest mulig biler ved å ha minst mulige plasser.)


#27

Bluen sa for siden:

Vel, jeg har sett atskillige maskuline ølmager som har gått min gravide vom en høy gang. :humre:

Jeg kan ikke si jeg har sansen for dette forslaget, verken plasserings- eller breddeaspektet ved det.


#28

torsk sa for siden:

Jeg tror alle opplever p-hus som trange. Bilene har blitt større, men selv når det bygges nye p-hus ser man ikke ut til å ta konsekvensen av det.

Jeg har vært i flere parkeringshus hvor jeg hadde vært redd for å bli ranet om det hadde vært senere på kvelden. Som mann er jeg ikke akkurat like utsatt for voldtekt, men jeg tviler på at det er spesielt hyggelig å bli ranet eller utsatt for vold heller. Jeg hadde helst ønsket meg bedre overvåkning av p-husene, framfor noen reserverte kvinneplasser.

Siden antall reserverte plasser typisk må være begrenset (ikke alle plasser i et p-hus kan være nær inngangen), så vil det jo alltid være mange kvinner som må parkere "farlig til". Så dette er jo da egentlig ikke et reelt sikkerhetstiltak? Det blir jo ikke vanskeligere å voldta de kvinnnene som ikke får plass til å parkere på kvinneplassene.


#29

Maverick sa for siden:

Torsken over her har mange gode poenger.

Familieplasser er noe helt annet. Med sviende straffer over de som tar plassene uten barneseter.

(Som Observatøren har jeg kranglet med min andel av disse jeg også.)


#30

Che sa for siden:

Tenkte akkurat det samme!

Jeg har blitt fornærmet om noen har ment at jeg har trengt en egen plass kun for kvinner.


#31

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg er en rev på å rygge meg inn på de smaleste stier, så dette har jeg ikke behov for. :tøff:

Gubben derimot, kunne trengt en sånn. :moahaha:


#32

Honda sa for siden:

:riktig::riktig::riktig::riktig:

Sånt luksus har vi ikke her hehe


#33

Kråka sa for siden:

Ja takk sier jeg. Jo bredere, jo bedre. :D


#34

daffy sa for siden:

Jeg syns de kunne ordnet i stand ekstra store parkeringsplasser for de av oss som ikke er så flink til å rygge. Bør selvsagt kunne brukes av såvel kvinner som menn.

Plassene kan gjerne merkes godt som XL slik at alle som er flinke til å parkere syns det er flaut å stå der og dermed overlater plassen til de av oss som ikke har noe valg.


#35

Trolljenta25 sa for siden:

Jeg unngår å parkere i parkeringshus så langt jeg kan, fordi jeg er livredd for dem. Nå har vi vel kanskje et parkeringshus i byen her, men når jeg bodde i Usa måtte jeg parkere i et på jobben. Da fikk jeg eskorte av en sikkerhetsvakt til bilen hvis jeg jobbet sent. Det var helt vanlig i bygningen jeg jobbet i, og jeg ble ikke sett på som hysterisk heller. (Hadde uansett ikke brydd meg om det, altså :o). Så, ja, jeg er for egne parkeringsplasser for kvinner, slik at de kan føle det sikrere å gå til bilen. En skam at verden er slik, men sånn er det nå bare, og da er det greit å ta forholdsregler så godt man kan.


#36

Ami sa for siden:

Ja til generelt bredere parkeringsplasser, bedre overvåkning, flere familieplasser og SVIENDE bøter for de som misbruker dem. :nemlig:


#37

Acsa sa for siden:

Er det vanlig med overgrep av ymse slag i parkeringshus, eller er det bare på TV? Jeg mener, jeg har jo sett det svært mange ganger i filmer og serier, men aldri hørt om at det har skjedd.


#38

Bluen sa for siden:

Jeg må ha sett for få amerikanske filmer (som om det var mulig :knegg: ), for jeg har ikke fantasi til å forestille meg at jeg skulle være redd i parkeringshus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.