Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når skifter dere til vinterdekk?

#1

Ivrig sa for siden:

Vi er allerede i slutten av september, og det blir stadig kaldere og mørkere utover.
Jeg er nok litt for tidlig ute i år, da jeg allerede har skiftet til piggfrie vinterdekk. Orker ikke en gang til å stå ute i kulda med hansker fulle av olje-søl og annet kliss og skifte dekk med frostrøyken ut av kjeften, mens jeg hutrende ser for meg en varm kopp kakao og en varm dyne inne i heimen.

Når skifter de av dere som gjør jobben selv dekk på bilen?


#2

kisha sa for siden:

Her er det ikke lov å bruke vinterdekk før 15. oktober. Men blir det farlig å kjøre, så skifter vi før.


#3

Manitoba sa for siden:

Selv da jeg pleide å skifte selv, var jeg alltid skikkelig sent ute. Gjerne slutten av oktober eller november. Det ble en kald fornøyelse som regel. Nå har jeg gått over til å la andre gjøre det, så da blir det når jeg husker det og får tid. I år må jeg sannsynligvis kjøpe nye dekk, så da blir det vel dekkforhandleren som skifter. Bittert å kjøpe dekk når man snart skal selge bilen, men tar ikke sjansen på å kjøre med dårlige dekk med Tass i bilen.


#4

Veronal sa for siden:

Piggdekk, mener du vel? Piggfrie vinterdekk er det vel ingen restriksjoner på?

Vi skal snart bytte (bruker piggfrie dekk). Skifter også inni garasjen, så været har ikke noe å si - men vi vil helst skifte i god tid før behovet melder seg mandags morgen en gang i oktober (som regel).


#5

kisha sa for siden:

Ja, jeg mente piggdekk. På den holka som bruker å være her, tør jeg ikke annet.


#6

Tjorven sa for siden:

Vi skifter alltid litt for sent. Hver høst så kommer det første snøfallet før vi har skiftet, så da blir bilen stående en ukes tid eller noe. Vi bor sånn at bilen ikke egentlig er en nødvendighet, og derfor stresser vi ikke med det.


#7

Blåbær sa for siden:

Det er vel på tide! Det var 0 grader og rim på bakken her i dagtidlig. Vi har også piggfrie dekk og kan bytte når vi vil.

Tipper at vi ikke kommer tilå bytte før om ett par uker. Vi skal ut å reise på hver vår kant frem til da.


#8

Honda sa for siden:

Vi skifter når det blir minusgrader og is om så lenge før 15 okt.
I dag har det vært 17 grader. Samme som her om dagen. men dagen før var det vare 3 grader.. Så man vet aldri
Med at vi bor oppe på "fjellet" og bakken ned her fra er lang ,svingete og i en av svingene så ligger isen til langt uti augustler så kan du ta deg f**n på at den kommer først der.

Men nå har det alerede snødd her og hagglet, men den var mens vi var i syden;)

Kjører ikke på noe annet en piggdekk.

Var piggfritt på bilen vi kjøpte for noen årsiden fra Drammen.Dette var i mars. mann og kompis kjørte oppover på dette å dro rett på esso neste dag å sa at vi skulle ha piggdekk. Værste var at de var fri så vi måtte kjøre piggfritt i en uke..

Var en gang i autoværnet i vinter pga asvalt på piggene så hadde ikke spes grep.
Men sånn det følets ut med piggfritt. Kjørte med hjerte i halsen hver dag


#9

Tusta sa for siden:

Iogmed at jeg skal ha ny gummi i år, så blir det nok forhandleren som gjør det. De gjorde det i vår da jeg kjøpte ny gummi også.
Kjørte med pigger i fjor, men i år blir det piggfritt. SKifter når jeg har råd til nye dekk. Håper jeg skal få det til før 15november. Her på sørlandet er det ikke sikkert jeg trenger skifte før det. Og må jeg det, så lar jeg heller bilen stå.


#10

Svanen sa for siden:

Var glad jeg "slapp" å skifte til forrige helg da jeg skulle vestover. Nå kan gubben ta det når han har lyst (kommer hjem fra sjøen neste helg). Vi venter ofte til første snøen hvis han er hjemme, fordi kan jeg evt komme med på jobb med buss (trenger ikke stresse barn tidlig avgårde til barnehage/SFO når han er hjemme). Han "koser seg" med å ordne bil. :ja:
Er han ute på den tida på høsten ser jeg været an, så skifter jeg om det er meldt kaldt og jeg jobber (særlig om det er helg, da er det verre å ta buss på jobb om morgenen)
Nå har vi piggfrie i år, så det er ikke så "farlig" å skifte tidlig. Men vi ventet gjerne lengst mulig da vi hadde piggdekk. Bråker jo så fælt!
Og jeg skifter dekk selv, ikke noe problem (har garasje å skifte i, det er fint når det er kaldt og snør ;))


#11

Señora sa for siden:

Næsj, det får vente til han kommer hjem igjen i slutten av oktober.
Blir det snø før det så får jeg levere inn bilen til en forhandler :løsningsorientert:


#12

Guava sa for siden:

På den bilen som har piggdekk venter vi til over datoen og vel så det.
På den med piggfrie har vi allerede skifta.


#13

Carrera sa for siden:

Vi har de siste årene lagt om på en bil ganske tidlig i Oktober, om sambo reiser ut på jobb i den tiden. Da har jeg en vinterklar bil, i tilfelle glatt.

Nå i år blir det verre. Han reiser nå til uka, og siden vi kun har en bil nå, og den har piggdekk, så kan vi ikke gjøre det slik.
Så det blir vel November før jeg er vinterskodd, og får vel bruke beina om det er glatt en dag eller to.

Kan jo legge om selv, men jeg har fått forbud mot å jekke opp og styre med denne bilen. Stor og tung, og i det hele tatt, så da får den stå til han kommer hjem.


#14

scilla sa for siden:

På den ene bilen har vi allerede skiftet til piggdekk - er på fjellet og det er visstnok meldt snø...


#15

Azi sa for siden:

Vi (Rettere sagt mannen) skifter rundt midten av okt, tenker jeg.


#16

torsk sa for siden:

Ser flere nevner at man kan legge om til piggfrie vinterdekk når man vil. Ja, det kan man i følge reglene, men vinterdekk drenerer vann ganske mye dårligere enn sommerdekk. Så det kan være grunn til å vente med å legge om også med piggfritt. Det er jo en grunn til at vi ikke har helårsdekk. :)


#17

Ru sa for siden:

Vi bytter om en ukes tid eller så. Skal kjøre østover, og vi kjører ikke over fjellet med sommerdekk på denne tiden av året! ;)
Vi har piggfritt, så sånn sett kan vi bytte når vi vil, men her i regnbyen er det like greit å holde seg til sommerdekk så lenge som mulig.


#18

Frantzen sa for siden:

Jeg har ofte vært litt sent ute med å legge om til vinterdekk, dersom ikke snøen har kommet tidlig. I morgen drar jeg og barna til Sunndalsøra og kjører over Dovre - så jeg burde vel ha skiftet dekk pga det...


#19

Angelique sa for siden:

Man får da kjøpt helårsdekk som passer føret i Norge?

www.solberg-dekk.no/render.asp?segment=1&ID=35

Men jeg har valgt sommerdekk og piggrie vinterdekk selvom jeg har en SUV.

Tenkte jeg skulle legge om i midten av måneden dersom det er flere dager med is på rutene om morgenen
Har skrapt is et par morgener, og det kan være litt glatt den bratte veien vi har opp til barnehagen
Dvs, jeg legger ike om selv :fnise: Klarer knapt å løfte et hjul til min bil...temmelig store og tunge hjul


#20

torsk sa for siden:

Æsj, tatt med buksa nede og utvitenheten framme. Men jeg er skeptisk så det holder, altså - kan det være noe lurt? Skjønner ikke helt at det kan være noe annet enn et stort kompromiss når det gjelder egenskaper for sommer og vinter. :kjempeskeptisktiltingjegtydeligvisikkevetsåmyeom:


#21

Angelique sa for siden:

:dulte:

Jeg ville ikke satt helårsdekk på min SUV.
Jeg stoler mer på vinter og sommerdekk,selvom disse dekkene som ble vist frem for SUV-biler sikkert er helt suverene sammen med SUV'ens egenskaper


#22

torsk sa for siden:

Måtte jo google litt om helårsdekk.

Continental (ok, de lager sikkert ikke helårsdekk selv, så man kan være litt skeptiske til dem) sier:

Men politiet skal man vel høre på, det sier i hvert fall mamma: Nei til helårsdekk. (Ok, det er jo godt mulig dette er en skikkelig skrivebordshelt. Men siden han er enig med meg må han jo være lur ;)).

#23

Carrera sa for siden:

Det er sant.

En annen ting er også det at piggfrie dekk får et belegg av skitt og asfalt, når de kjøres på bare veier, noe som fører til at dekkene kan være sykt glatte den dagen isen ligger der. Derfor kan det være lurt å vaske dekkene med dekkvask, før man skal kjøre ut på glatta første gangen.


#24

Ivrig sa for siden:

Det var et veldig godt tips. Bør nok jeg gjøre. Får jeg kjøpt det på bensinstasjon da, eller?

Det var nok ikke lurt å skifte dekk så tidlig, for jeg har virkelig dårlig grep på høstveiene. Da har jeg lært av det.
Men til helgen skal jeg til Rondane, hvor det er spådd minus, så da kan det kanskje lønne seg å ha vinterdekk. Deilig å slippe å måtte skifte dekk i siste liten, ihvertfall


#25

Anne C sa for siden:

Jeg har faktisk aldri tatt av vinterdekkene mine i år jeg... Har piggfri. Når vi tok frem sommerdekkene i vår var de så slitte at jeg ikke turte å bruke de. Så da kjøper jeg straks nye vinterdekk......


#26

Carrera sa for siden:

Ja, det får du kjøpt på stasjoner. Tror det heter noe så enkelt som dekkrens.

Vi vasker dekkene jevnlig på vinteren, spesielt om det er ustabilt med snø, og det ofte er bar asfalt. Hvis det er snø på bakken når vi gjør dette, så er det nesten skremmende å se bilsporene når vi kjører igjen. De er svarte...
Og det er merkbar forskjell på veigrepet etterpå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.