Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Treningsintensivering

#1

Bobbelur sa for siden:

må visst til. Jeg skrev her om -sjuke, og har i mellomtiden spurt meg enda mer for med tanke på hvor gammel Odin bør være erfaringsmessig og i teorien og... Den jeg spurte nå sist var veterinæren vår. Vi var innom for å fornye vaksinen, og jeg kjenner jo denne veterinæren en del siden han også har dyrlegetimene til Hundeskolen.
Odin er litt tynn, og det er veterinæren (forkortet til vet videre) enig i, han kan ikke bli noe tynnere. "Men du er jo mer aktiv med han enn hva vanlig er for denne rasen, så..." og jeg ble litt sånn "Hæh??" For jeg har jo stadig vekk dårlig samvittighet for at jeg ikke er MER aktiv med han. At jeg ikke trener mer og følger opp mer i det daglige. Så jeg måtte jo spørre - og hans erfaring er at de aller fleste cairns er blir sofaslitere. :sjokk:
Nuvel.
Siden vi var på det sporet, og siden han er informert om Odins markeringsbehov (som er blirr MYE bedre etter at mamman tisset på kopp, helte over i spruteflaske og gikk og markerte over Odins urin med egen :knegg: ) så lurte jeg på hvor gammel han burde være før vi fikk oss en hund til. Sånn erfaringsmessig - hva ville han si sånn ca?
Han sa ikke "To år" eller "Halvannet år" eller "Tre år" - han sa at når jeg hadde klart å etablere lederskapet mitt sånn at Odins uvaner ikke ble lært videre så ville han anse det for tidsnok. Uansett så ville det gå fint med en hund til.

Vel hjemme slappet jeg av med å surfe innom her og der - og også FB - og får spørsmål fra en av oppdretterne jeg har hilst på om jeg kunne tenke meg valp snart? Hun trengte nemlig forvert. :eek: Hva svarer man da? Jeg hadde jo tenkt å vente med ny valp jo! Jammenjammen - :eek: !!

Jeg kan love dere at tankene raser kjapt gjennom hodet når jeg fikk en slik henvendelse. Hun ville ikke plassere en hund, som skal inngå i avlsprogrammet, hos hvem som helst. Hun har tre hunder hun trenger å plassere i løpet av året, en hannhund og to tisper.
Så... jeg sa meg interessert. :jupp: Bare atte jeg måtte snakke med Luren først og...

Jah. Så jeg må intensivere treningen av Odin for å ha mest mulig kustus på han før den nye valpen kommer. For dersom oppdretter og jeg blir enige så signerer jeg kontrakt på å overta en manchestervalp som forvert. En liten gutt.

Jeg ser ikke så ille på det med treningen altså. Odin trenger bare klar og tydelig beskjed om hvem som er sjef (nemlig meg) og da ser det ut til at mye går av seg selv. Så lenge jeg holder fokus altså. Og/eller pisser på beger og tømmer over på spruteflaske og leker sjefstispe. :knegg:

Jeg starter jo også på instruktørutdanningen til helgen, og i løpet av den utdanningen har jeg nok lært mye om hund. :digger: Dettah går såh brah såh!


#2

Kaktus sa for siden:

:heia:


#3

Heilo sa for siden:

Så flink og tøff du er!


#4

scilla sa for siden:

Heia, valp er gøy!
og til tider litt frustrerende...


#5

scilla sa for siden:

Man kommer langt med piraya-tenner og bøtter med sjarm, altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.