Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har oppskrift på grove rundstykker?

#1

Røverdatter sa for siden:

De jeg pleier å bake blir alltid så harde og tunge. Noen som har oppskrift på noen litt luftige noen?

Jeg har bare tørrgjær, så det bør kunne benyttes.


#2

Tussa sa for siden:

prestasjonsangst


#3

Nenne sa for siden:

Dette blir som regel 32 stykker:

1 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 klunk olje, 1/2 dl kanskje. Jeg bruker raps- eller solsikkeolje.
2-3 ts salt
3 kopper havregryn
2 kopper sammalt hvete
litt linfrø, solsikkekjerner og evnt. annet som er godt
Hvetemel til deigen er passe. (Ca. en liter kanskje?)

Jeg lar deigen være litt løs før jeg setter den til heving. Så elter jeg inn mel på bakebordet til deigen er helt passe og lar rundstykkene etterheve før steking. Stekes i ca. 12 minutter ved 225 grader.

Disse er helt melkefrie forresten og det kan være kjekt innimellom til gjester.


#4

Tussa sa for siden:

Da var ikkje eg på jordet likevel. Mine er som Nenne sine egentlig. Men ikkje fullt like mykje havregryn.


#5

Røverdatter sa for siden:

Takk Nenne!

Kan jeg erstatte litt av havregrynet med sammalt hvete tro? Jeg hadde ikke så veldig mye havregryn i skapet så jeg.

Hvor mye regnes i en kopp? Er det en liten kaffekopp liksom? :flau:


#6

LilleT sa for siden:

Det evinnelige spørsmålet. Jeg har fått forklaringa mange ganger, men jeg føler meg like hjelpeløs hver gang oppskrifter har betagnelsen "kopp". :o

Rundstykkene til Nenne ser i alle fall gode ut. Tror jeg skal teste den ut en av dagene jeg også.


#7

amylin sa for siden:

Husker ikke helt, men tror en kopp er ca 2 dl.

Jeg bruker jo aldri oppskrift når jeg baker rundstykker eller brød, men passer bare på at jeg følger noen regler for å slippe for tung deig. Ikke mer grovt mel enn fint mel, blande grovt mel i deigen før det fine, ikke for mye mel i deigen og kna deigen ordentlig, bla.


#8

Nenne sa for siden:

Sloms i vei som du vil. Dette er bare veiledende. Poenget er å gi litt tyggemotstand så hel hvete går også fint. Ta det du har du. Vanligvis regner man at en kopp er 1,5 dl, det er det som står i oppskriftsbøker. Mine kjøkkenkopper er for øvrig på 2 dl, men som sagt så er oppskriften veiledende eller villedende om du vil. ;)


#9

LilleT sa for siden:

Da har jeg rundstykkedeig til heving. Har slumset en god del, men gjærbakst blir jo stort sett godt uansett. Gleder meg! :D


#10

Irma sa for siden:

Disse rundstykkene lagde vi en del tidligere. (Vi = bakemesteren = mannen min.) De ble saftige og ganske luftige synes jeg. Det skal samtidig sies at mannen min er sabla god til å bake, og har masse lure triks på lager. Slikt som sukker i gjær og hevedeig som står over natta før bakingen. Tror imidlertid ikke han brukte noen hemmelige triks på disse.
[color=#808080][/color]
Rundstykker med solsikkefrø

Ca 16-20 stk

1 dl hvetekli
1/2 dl linfrø
2 1/2 dl vann
50 g gjær
3 dl lettmelk
1 dl surmelk
1 ts salt
2 ss olje
2 ss lys sirup
5 dl rugmel
ca 7 dl hvetemel

Pynt: melk og solsikkefrø

Ovnstemperatur: 225 C
Steketid: 10-12 min

Kok opp hvetekli og linfrø i vannet. La det koke på svak varme i ca 10 min. Kjøl det ned til ca 37 grader, bland gjæren oppi og rør dtil den løser seg opp. Bland i hvetekli og linfrø. Tilsett surmelk, salt, olje, sirup og rugmel. Kna deigen kraftig. tilsett hvetemelet litt etter litt, og kna til deigen blir blank og smidig. La deigen heve i ca 30 min. Legg deigen på bakebordet og kna den på nytt. Del den inn i ca 16-20 biter som formes til boller. La bollene etterheve i ca 30 min. Pensle med melk, og strø over solsikkefrø.

Når jeg tenker meg litt om så er ikke disse supergrove akkurat. Men gode er de!


#11

Nenne sa for siden:

De ser gode ut [EMAIL="m@msen"="m@msen"]m@msen[/EMAIL]. :)


#12

Røverdatter sa for siden:

Rundstykkene ble knallgode, Nennemor! Jeg slumset som du sa, men fulgte lista så godt jeg kunne.

Jeg har litt husmornykker i dag, så huset er nyvasket og kjøttkakene freser i pannen. Og benken full av rundstykker. Mannen tror jeg feiler noe :fnise:.


#13

Nenne sa for siden:

Så flott! :) Det er greit å ha et utgangspunkt og så kan man ta det man har den dagen. :nikker:


#14

LilleT sa for siden:

Rundstykkene ble kjempegode, Nenne! :D


#15

LilleT sa for siden:

Dine ser også gode ut, mamsen! De skal jeg forsøke neste gang! :nikker:


#16

Nenne sa for siden:

Så bra at dere fikk dem til. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.