Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kameler - smaker de godt?

#1

Bobbelur sa for siden:

Jeg har lenge syntes at snø er overdrevet. Jeg liker det ikke, det er ikke noe moro med det når man er voksen, og det hemmer mine utfoldelser turmessig sett. Jeg går nemlig ikke på ski.

Jeg lurer på at jeg må spise en kamel på akkurat det punktet. Det er drit kjedelig å gå på tur vinterstid når jeg bare kan gå langs veien. Eller på gangstier. Ingen gode naturopplevelser kan jeg skryte av at det blir heller, og Odin trenger litt mer variasjon han også.
:sukk: Så jeg må vel bite i det grønne gresset på andre siden av eplet. Men ikke denne vinteren. Jeg må jo kjøpe meg skiutstyr først, og jeg nekter å kjøpe superduperkvalitet til plenty manetas. :sur::snurt:Det blir når jeg finner en ok skipakke til en ok pris, og så får jeg heller bruke mer penger på det senere dersom jeg liker det. Selv om jeg ikke tror at det blir tilfelle da. Like det altså.

Faen. Ikke si noe om dette til broren min, ok? Han kommer til å mobbe meg til døde når han finner ut at jeg har skiftet mening. Jeg har ikke gått på ski på tredve år, nemlig...


#2

Blondie sa for siden:

Jeg har hatt en skipause i noen år jeg også, dog ikke med bakgrunn i hat. Det jeg liker med å gå på ski er friheten og den gode treningen det gir.

Og kameler er definitivt til for å svelges. De slutter å smake vondt etter en stund. :knegg:


#3

Heilo sa for siden:

Jeg tror at kameler smaker veldig mye bedre når man selv bestemmer seg for å spise dem enn hvis man blir tvangsforet med dem.

Også synes jeg det er gøy å gå på ski, og dagens skiutstyr (selv de nest-billigste pakketilbudene) kan overhodet ikke sammenlignes med skiutstyret for 30 år siden.

Mitt råd vil være å bestemme deg for å prøve helhjertet, kjøpe en pakke med ski, sko og bindinger til rundt 1000 kroner NÅ og investere i et skikurs. :heia:


#4

scilla sa for siden:

Og så er det utrolig mye hyggeligere når du selv bestemmer lengde og tempo på skituren.
Velg en solskinnsdag og ta deg en rolig kose-tur på ski med en aldri så liten sjokkis i sekken.


#5

ingling sa for siden:

Jeg er også En som ikke går på ski, men som har funnet ut at jeg har lyst til å lære meg det på nytt. Jeg tipper at det er mye gøyere å gå som voksen og ikke som barn på skoleskitur. Håper du kommer til å trives med det!


#6

Mani sa for siden:

En selvvalgt kamel går vel alltids ned. Kanskje den til og med kommer til å smake godt. God skitur. :)


#7

Olvina sa for siden:

Skitur for meg er heilt ok så lenge eg kan bestemme fart, tidspunkt og lengde sjølv. Og mannen har vett nok til å holde kjeft om skiteknikken min. Eller mangelen på sådanne. Vår første skitur saman var ikkje spesielt triveleg, for å seie det sånn. :nemlig:

Eg håpar du vil like det etterkvart!


#8

Tåtti sa for siden:

Ski!?! :grøsser:

Jeg har ikke vært på ski siden skidagen i tredje på gymnaset i 1982, og har levd lykkelig etter det. Jeg gruer meg til den dagen Knotten finner ut at han bør ha ski og trenger noen til å lære seg. Pappaen drar selvsagt "dårlige knær"-kortet. :mumle:


#9

Kirsebær sa for siden:

Jeg har kjøpt skiene. :nemlig: De står i boden.
Jeg har prøvd dem også, og føler meg som en av våre nye landsmenn som aldri har sett snø før. Jeg har ikke gått på ski siden barneskolen.

Men jeg tenker litt som deg. Poden trenger variasjon. Og pappan her i huset kommer aldri til å ta han med seg på ski. Og jeg kan ikke sende Poden på en skole til høsten med 70 % fremmedkulturelle elever, der min Pode er dårligst av dem alle på ski. :flau:

Men nå driver snøen og regner vekk. Og om vi skal ha noen prøveturer på ski i år, så skal det i hvertfall være fint og stille ute. :nemlig:


#10

Bobbelur sa for siden:

Just nu har jeg ikke tid til å lære meg skigåing igjen.

Nei, det er feil. Jeg har tid, men da har jeg ikke tid til andre ting - som jeg synes er viktigere. Som f eks å være observatør på lydighetskurs, eller lese pensum, eller "kose" meg med å være (p)syk.

Tåtti - du har holdt ut lenger enn meg på ski.

Litt sånn bakgrunnsstoff for min "skiglede":
Vi gikk ikke på ski som familie før vi hadde flyttet og jeg gikk i fjerde klasse. Da var jeg ti år gammel. Skolen jeg gikk på de tre første årene arrangerte ingen skidag, men skolen jeg begynte på gjorde det. Og det var sånn fiiiin vandreplakett til den klassen som vant skidagen, og fikk man den for tredje gang - ja da hadde klassen vunnet hele plaketten. :grmf: Da vi som tolvåringer fikk vite at om en til av oss hadde gått til Båtvannet så hadde den vært vår - til odel og eie - ble de andre i klassen litt snurt for jeg hadde nesten vært der. Bare at jeg hadde ikke peiling på hvor Båtvannet lå, så jeg snudde 300 meter før jeg var fremme.

Oh well. Det var også det året jeg vokste fra skiene mine, og foreldrene mine mente vi ikke hadde råd til nye ski til meg.

Det er ikke det at jeg hater å gå på ski. Jeg bare liker det ikke. Kaldt og kaldt og så blir jeg varm og svett og deretter kald igjen når jeg tar pause.
På den andre siden så tror jeg både hund(er) og jeg vil ha godt av det, og om vi finner ut av hvor løypene nedenfor huset vårt ender opp så har vi hatt noen fine turer. Men det får bli til neste år. I år (vinteren nå) orker jeg rett og slett ikke.


#11

-ea- sa for siden:

Jeg kjøpte ski i fjor vinter. 33 år etter at jeg sist gikk på ski. Jeg likte det som barn, men så skjedde det noe når jeg ble ungdom. Vet ikke hva, men jeg sluttet ihvertfall.

Men de siste årene har jeg tenkt at det kanskje kunne være greit... Så ifjor overrasket jeg alle og kjøpte ski. Bare at jeg hadde glemt en ting, og det var min store skrekk for nedoverbakker. Og det er jo ikke så flatt at man aldri kommer til en bakke... Herlighet. :himle:


#12

gnuri sa for siden:

Jeg kjøpte meg ski i fjor, og har gått EN tur på de. Bakglatte ski satte definitivt spikeren i kista på min skilyst.
Jeg får heller melde meg frivillig til å ordne kakao og vafler mens de andre går på ski :nemlig:


#13

Magnolia sa for siden:

Jeg svelget denne kamelen i fjor. Alt man gjør for ungene sine. :dramaqueen: Jeg er rett og slett ikke flink til å gå på ski, og jeg er lite begeistret for nedoverbakke. :sparke:

Heldigvis har vinteren i år vært våtere enn i fjor. :puh:


#14

scilla sa for siden:

Det er også ganske mye mentalhygiene i å gå en skitur i sitt eget tempo sammen med en lykkelig vofs. :nemlig:



#16

Bobbelur sa for siden:

Nedoverbakker er de kuleste for da trenger jeg ikke gjøre annet enn huke meg ned litt. Så lenge sporet er fint altså.
Nedoverbakker der man svinger seg og skiene i sikksakkmønster nedover er verre. Sånne nedoverbakker får jeg ikke til.


#17

Tåtti sa for siden:

Er du meg?

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.