Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fargevalg hjemme

#1

Kaprifol sa for siden:

Jeg undrer litt om dagen, eller undrer ganske mye siden jeg er hjemme relativt mye for tiden. Det jeg funderer på er hvordan man får til enkelt design og samtidig fine farger hjemme - uten at det blir kjedelig.

Slik vi har det nå har vi eikeparkett i stue-kjøkken-gang-soverom, en hel etasje. Veggene maler vi nå eggehvite, noen vegger er vel lys toscana eller noe litt mørkere. Taket er hvitmalt paneltak. Vi har bygget et nytt bad der vi har grå fliser på gulvet og hvite på veggene, veldig enkelt og pent. Nå skal vi i gang med kjøkkenet, er på planleggingsstadiet nå.

Vi klarer ikke å bestemme oss for hvordan vi skal klare å introdusere varme farger eller i det hele tatt farger her hjemme. Bør vi velge noe annet enn hvit kjøkkeninnredning med eikebenkeplate?

Eksempler på hvordan vi tenker:
-Det er en farge jeg liker og vet jeg trives med, det er mørkeblå, og vi har mørk blå sofa. Men vi ønsker oss absolutt ikke mer mørkt.
-Vi kunne tatt igjen eik i kjøkkeninnredningen og valgt eikedører på skapene, men er redde det blir kjedelig...
-Jeg liker rødt, men er redd jeg blir lei, vil ikke ha f.eks. Abstrakt rød kjøkkeninnredning.


#2

slaraffen sa for siden:

Hvis du liker rødt, og er redd for å bli lei, er vel tekstiler den enkleste måten å skape litt mer liv. Så et kjøkken i hvitt med eikebenker der hun hadde sydd liftgardiner i marimekkostoff med røde blomster. Vips, så var kjøkkenet fargerikt og hjemmekoslig. Det var bare helt nydelig!


#3

Pastill sa for siden:

Mal en kontrastvegg. Ha litt grønne planter og sprit det hele opp med litt pynt som matcher til feks putene i sofan.
Hvite vegger er en super basis. Ville også passet på at alt treverk ol er samme sort. Samme gjelder reoler og hyller ol.


#4

emm sa for siden:

Vi bygger jo nå, og der leveres absolutt alle vegger i antikkhvit. Vi planlegger å gi noen rom en fondvegg med farge, eller tapet. Tapet er min absolutte favoritt om dagen:jupp:
Tror ikke man angrer om man velger hvitt kjøkken heller, ha friske innslag i tekstiler med mer som foreslått her, så bryter du opp alt det hvite.

Lykke til!


#5

Obelix sa for siden:

Ville frisket opp med tekstiler. Og lys.
Skulle gjerne hatt en fondvegg i stua her, men slik som den er utformet er det umulig.


#6

maggypop sa for siden:

Lek med farger på tekstiler og møbler! Velg relativt nøytrale farger på gulv, vegger og tak.
Det er ganske utrolig hvor mye man kan endre bare ved å bytte f.eks gardiner, gulvteppe eller duk. Og det er mye enklere å endre om du skulle gå lei :)


#7

Hasselnøtt sa for siden:

Tekstiler og tilbehør er også mitt tips. Gardiner, puter, stolputer (kanskje stoler), annet stæsj som brødboks, kjøkkenhåndkle osv.


#8

Left sa for siden:

Har du hvit kjøkkeninnredning kan du skifte tilbehør av hjertets lyst.
Du kan i praksis få nytt kjøkken hver dag, kun i kraft av å skifte duker, gardiner, pyntegjenstander, planter etc. så jeg hadde definitivt valgt hvit kjøkkeninnredning, eller noe annet heeelt lyst pga det.
Du kan også om du blir lei etter en tid skifte bare benkeplater, det er mye billigere enn å skifte hele kjøkkenet.


#9

Benzo sa for siden:

Stæsj opp med tekstiler og bilder, store "malerier" i mange forskjellige stiler og farger får man på Ikea for en billig penge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.