Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gryte av kjøttdeig som har stått ute i 3 1/2 time…

#1

malena sa for siden:

…hadde du spist av den?

Mannen glemte å sette den inn i kjøleskapet. :mumle:


#2

Divine sa for siden:

3 1/2 time? Ja, den hadde jeg ikke hatt noen problemer med å spise.

Det hender ofte at middagen står så lenge ute her før vi setter den i kjøleskapet. Det er fordi maten bare skal kjøle seg ned først og så glemmer vi den helt til vi skal legge oss. Ingen av oss har blitt syke av det. Men hadde den stått ute over natta, så hadde jeg kastet den.


#3

Left sa for siden:

Ja det tror jeg at jeg hadde gjort, såfremt du varmer den opp til over kokepunktet. Skulle det være bakterieoppvekst der, så har du tatt kverken på dem.



#5

Sitron sa for siden:

Hadde glatt spist den dagen etterpå også. Bakterier schmakterier.


#6

Bluen sa for siden:

Naturligvis! Kokken på jobben min, som jeg har full tiltro til på dette punktet, lar gjerne mat stå på benken og kjøle seg mye lengre enn som så - iblant over natta også.


#7

malena sa for siden:

Hvor i all verden har jeg det fra at 3 1/2 time er så lenge, da?
Det må være min overforsiktige mann som stusser på maten om den har stått ute mer enn en halvtime. :himle:

Gryten er herved satt inn i kjøleskapet og skal spises i morgen. :jupp:


#8

Alfa sa for siden:

Dei fleste koldtbordrettar står jo ute lenge og vert likevel spist i fleire dagar etterpå, så der hadde eg ikkje stussa ein gong.


#9

Kaprifol sa for siden:

Kaste mat som har stått tre og en halv time? Da har du for god råd! Barna i Afrika osv...

Nei, spøk til side og ærlig talt: mange har altfor stor angst for bakterier. Har maten stått over natta er jeg enig i at man kan vurdere å kaste maten. Det kommer an på hvaslags mat det er. Men det skal mye til for at dette skal være farlig. Bakterier er først farlige dersom det har blitt fryktelig mange av dem. Det vil man i tilfelle som regel kjenne på smaken. Skal du unngå bakterier, får du la være å spise. All mat har bakterier på seg, også den du henter ut av butikkhyllen.


#10

Inagh sa for siden:

Å ja - jeg har spist mat som er eldre enn som så! :jupp:


#11

Mor til 4 sa for siden:

Hadde ikke hatt problemmer med å spise den.


#12

Manga sa for siden:

Den hadde jeg også spist.


#13

turi sa for siden:

Ikke noe farlig, Barna mine har spist mat som har stått fremme mye lengre enn det..:dårlig mor: (håper noen hopper på den, lite sånne tråder her på forumet)


#14

Misteri sa for siden:

Ja selvsagt- Har akkurat såist litt rester selv som var noen timer gamle. ;) Lever enda jeg. :lol:


#15

malena sa for siden:

Jeg begynner å innse at vi er særdeles fisefine her i huset. :fnise:


#16

Karamell sa for siden:

Ja, det hadde jeg glatt spist!


#17

Observatøren sa for siden:

Du må ikke kalle deg en dårlig mor selv, det er det andre som skal gjøre! :D

Og ja, jeg hadde spist den.


#18

Irma sa for siden:

Jeg får være den eneste som sier et klart og tydelig nei jeg da. Mulig jeg er påvirket av en sart mage, i tillegg til en del bakterielære og besøk og opplæring hos mattilsynet under utdanningen for en del år siden.

Har googlet litt, og det som kommer fram av rutiner rundt nedkjøling/oppbevaring av mat som kan bli bedervet er at maten skal kjøles raskt ned, i små porsjoner og gjerne i kaldt vann. To timer som maksgrense i romtemperatur fant jeg to tre ulike steder på nettet. Dette skriver mattilsynet:

matportalen.no/Saker/1096228296.01/artikkel_print.pt


#19

Tangina sa for siden:

Uten tvil. Hadde spist den om den hadde stått ute over natta og, jeg. Jeg har bodd i tropene uten kjøleskap, og der varmet vi som regel opp gårsdagens middag til frokost. Ble aldri sjuk av det heller.


#20

Esme sa for siden:

Ikke hatt noe problem med å spise det, bare sørget for at den hadde blitt gjennomvarm ved oppvarmingen. Koking dreper alt som er farlig.


#21

Gaia sa for siden:

Jeg hadde glatt spist den. Eller, dette har jeg da gjort mange ganger. Jeg har en ganske sart mage og har ikke hatt problemer med det.


#22

Fluke sa for siden:

Ja.


#23

Chanett sa for siden:

Jeg hadde også spist, men så er jeg ikke kjent for å være kresen.


#24

løve70 sa for siden:

Ja, den hadde jeg glatt spist.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.