Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnehagefottøy til ei som ikke går ennå

#1

Bluen sa for siden:

Det begynner å dra seg mot barnehagestart her i gården, og jeg synes det er litt vanskelig med egnede sko/fottøy. Liv er 11 1/2 måned og går ikke selv ennå, bare langs møbler når hun kan holde seg. Det har hun gjort i snart tre måneder, men hun viser ingen tegn til å slippe seg på en stund.

Hvilke erfaringer har dere andre gjort? Hva vil dere anbefale? Er det nødvendig å legge masse penger i noe slikt fottøy som forhåpentligvis ikke skal brukes i så lang tid?


#2

gajamor sa for siden:

Vi hadde lobber fra troll fram til hun lærte å gå. De var greie nok, men ikke fullstendig vanntette.


#3

Toffskij sa for siden:

Vinterstøvler må hun jo uansett ha, og dem vil hun vel sannsynligvis ha hele vinteren, også etter at hun har lært å gå? Jeg kan ikke se for meg at noen andre alternativer vil være særlig praktisk utendørs. Og så noen myke og fotvennlige tøfler til å ha inne.


#4

Bluen sa for siden:

Nei, ikke jeg heller, egentlig. Det er bare dette med at de ikke skal ha sko før de kan gå, det kan jo være så ødeleggende, får man inntrykk av.


#5

Sitron sa for siden:

Det finnes vanntette, varme lobber.


#6

Tallulah sa for siden:

Innendørs hadde vi myke skinntøfler, utendørs hadde vi tykke skinntøfler med pels inni helt til barnehagen forlangte at han hadde vinterstøvler.


#7

Toffskij sa for siden:

Mja, det er vel mest at de ikke skal ha sko når de ikke trengs. Men jenta di kommer til å trenge sko ute, hun kommer jo til å reise seg opp og gå langs ting der også. Og poff, så kan hun gå. Skaff noen som er lette og enkle å få på.


#8

Veronal sa for siden:

Vi hadde "polvotter for føtter". Aner ikke hva det heter, men vi kjøpte våre på Polarn O. Pyret. I tillegg hadde vi Primigi Gore-Tex. (Polvottene fungerer så lenge barnet sitter, men hvis barnet ønsker å stå mye også utendørs så blir det for kaldt.)


#9

Karamell sa for siden:

Mine barn gikk heller ikke da de begynte i barnehagen, men de måtte ha støvler og joggesko likevel (de begynte i august).


#10

Koma sa for siden:

Jeg kjøpte sånne polvottsokker. Brukte flere par med ullsokker evt. mokkasiner inni. Kjøpte også en spesiell regnbukse som var "helstøpt" med føtter. Den var supersmart, og fikk mye skryt for den i barnehagen. De brukte den også utenpå vinterdressen, siden den var helt tett.


#11

Olympia sa for siden:

Champion brukte sko. Stort sett så sitter de ute i sandkassa og graver, de små som ikke kan gå ennå. Jeg kan ikke helt se for meg hvor farlig det er med en sko av riktig størrelse, som bare blir brukt av barn som ikke kan gå.


#12

Stikka sa for siden:

Storesøster fikk sko når hun var 11 mnd, vintersko. Hun gikk ikke selv før hun var 14 mnd. Synes sko er bedre utendørs om vinteren selv om barnet ikke går. Reise seg opp og gå med støtte kan man jo fint gjøre ute også.

Jeg ville kjøpt sko i ditt tilfelle. Plutselig så slipper hun seg og går selv, da må du jo kjøpe sko.


#13

Bluen sa for siden:

Det ser ut til at det rett og slett bærer i retning sko, ja. :nemlig: Nå er det fortsatt noen uker til hun begynner i barnehagen, så vi kan jo utsette kjøpet litt også.


#14

Beckett sa for siden:

Mini her (straks 9 mnd.) har fått fotposer (altså slike polvotter for føttene). De er vind- og vanntette, og myke og fine å krabbe rundt med. Supre nå som det er tørt og bart, men når snøen kommer kjøper vi nok noen myke vintersko til han. Det blir nok litt glatt med fotposene da.


#15

Irma sa for siden:

Min pode begynte å gå veldig sent, vi valgte å bruke lobber (fra Polarn o pyret), i samråd med fysioterapeut så vidt jeg husker. Dette for at han skulle lære å gå kjappere, og for ikke hindre ham for mye bevegelsesmessig.


#16

Veronal sa for siden:

Det virket som at mini her i huset hadde mer trøbbel med å reise seg med sko på kontra poltøfler. Han hadde (har) relativt store føtter, så jeg vet ikke om det var medvirkende.


#17

Ru sa for siden:

Poden lærte å gå kun kort tid etter at han begynte hos dagmamma, og mye av grunnen til at det gikk så lett og fort, var nok at han hadde gode sko som gav utmerket støtte når han dro seg opp etter alt mulig på lekeplassen og ellers.

Du kan nok avvente det hele litt til, plutselig går hun! ;)
(Poden gikk fra nesten ingen skritt til full galopp i løpet av en uke, og det hele snudde den dagen han ble 1 år. :knegg: )


#18

apan sa for siden:

S brukte gore-tex sko da han startet selv om han ikke kunne gå. Så lenge de reiser seg i snøen og SNART går, mener jeg det må være helt greit.
Jeg ville kjøpt noen gode små og lette gore-tex. Ikke kjøp dem for høye! For eldre barn er høye fint fordi det beskytter bedre i dypsnø etc, men for små barn blir det bare stivt.


#19

Koma sa for siden:

Samme her, jeg drøyde vintersko i det lengste så lenge hun ikke gikk. Vi kapitulerte til sist, men de skoene virket bare så store, stive og klumpete selv om det var blant de letteste og netteste i butikken. Hun begynte å gå i mars, og fikk vel vintersko i månedsskiftet februar-mars.


#20

Bluen sa for siden:

Takk for enda flere innspill! De leses med interesse.

Litt på siden av diskusjonen, men reiste jenta di seg opp og gikk med støtte lenge før hun begynte å gå? Dersom tidspunktet for de første skrittene går i arv, kan det hende at det drøyer en stund her også. (Jeg var vel 12 måneder, mens mannen var mellom 15 og 18 et sted.)


#21

Dronningen sa for siden:

Vi hadde sånne superlette boblesko med pelsfor til begge to. Kjøpte dem på sparkjøp. De gikk ved 13-14 mnd, men før da var de jo ute i snøen og måtte ha noe varmt. Ellers fikk de jo hovedsaklig gåtrening og sånn inne - barfot. :)


#22

Anda sa for siden:

Tror jeg må abonnere på denne, Elinblu.

Og har et tilleggspørsmål om små str, ettersom Knøtto bare har små føtter tilsvarende str 17 eller noe slikt. Hvem fører merker som lager støvler for så små føtter?



#24

Søster sa for siden:

Spør barnehagen hvordan de gjør med de minste barna. Vi ble prakket på noen flott e og knalldyre goretexstøvler til Try, også viste det seg at bhg hadde de aller minste i vogn ute til de kunne gå skikkelig.

Hvis det er sånn, hadde jeg ventet med vinterstøvler til hun faktisk trenger dem, så er du sikker på å få riktig størrelse også.


#25

Teofelia sa for siden:

Vi regner ikke med å klare oss med ett par vintersko den første vinteren. Frøkna måtte ha nye Goretex i februar da hun var 1,5 år gammel, og det har ikke falt meg inn at Blobben, som er ennå yngre når hun skal ha sitt første par med vintersko, kan bruke samme paret hele vinteren.

Har dere andre klart dere med bare ett par vintersko til en ettåring?


#26

Ru sa for siden:

Ja, om jeg ikke husker helt feil, så gjorde vi det. Det var noen sko som var str xx/yy, og det gikk akkurat.

Nå bruker vi jo stort sett ordentlige vanntette ting her da (gummistøvler eller cherrox ja ...), så vinterskoene var ikke i bruk i så veldig lang sesong. Mener jeg å huske.


#27

Adrienne sa for siden:

Teo: Lillesøster hadde to par vintersko i fjor, iallefall.

Elinblu: Dersom du kjøper sko, vil jeg anbefale å sjekke ut sko av merket Superfit, som man får på blant annet Barnas Hus. De er utrolig lette og fine, og jeg var kjempefornøyd med lillesøster sine i fjor. Så fornøyd at hun har fått akkurat maken sko i år, bare 4 (!) nummer større.


#28

Anda sa for siden:

Takk Lenam, men om skoen skriver de på sidene sine:

"Myk og varm sko til bruk i vogn, pulk, bil eller i bæremeis. Skikkelig såle under gjør at den er sklisikker og slitesterk. Meget enkel å få på foten til den lille. Særdeles myk og behagelig tøffel-sko som kommer til å bli barnets favoritt."

Jeg ser for meg at Knøtto blir plassert i en sandkasse el. l. så hun må vel ha en skikkelig utesko? I str bitteliten...


#29

Tallulah sa for siden:

Nope, vi hadde to par både første og andre sesong. I år passer de fra i fjor en liten stund til.


#30

Chanett sa for siden:

Vi startet med Elefanten goretex til de to eldste da de begynte i barnehagen før de var året. Gode og myke og praktisk med tanke på at begge lærte seg å gå i løpet av vinteren.


#31

Stikka sa for siden:

Storesøster fikk sine første vintersko når hun var 11 mnd. Det var i november. Elefanten i str 22. De brukte vi helt fram til våren.


#32

Chanett sa for siden:

Jentene har brukt ett par, men guttungen brukte to.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.