Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mer om kjøkken

#1

Beckett sa for siden:

Altså. Vi skal bygge hus til neste år. Etter en del om og men kan det se ut til at det er dette huset vi ender opp med. Huset er i den stilen jeg alltid har drømt om (for det måtte enten se ut som dette, eller helt moderne - og moderne får vi ikke tillatelse til å bygge på tomten vår), men kjøkkenet blir jeg ikke helt fortrolig med. Døren fra gangen og inn på kjøkkenet er praktisk, men den tar bort mye verdifull veggplass. På denne veggen kunne jeg nemlig tenkt meg å ha en rekke høyskap. Mannen mener at den døra er det bare å kutte ut, men jeg synes det virker mer enn upraktisk å måtte legge veien om stua når en kommer hjem med fjørten handleposer. Et alternativ er selvsagt å få satt inn en skikkelig dør der det er satt av en verandadør, og så bruke det som inngang når en kommer fra butikken.

Jeg vurderer også muligheten for å kutte det vinduet som er på ingangssiden og heller flytte det til sideveggen.

Videre blir vi ikke helt enige med oss selv i om vi skal lukke igjen mellom stue og spisestue (med doble dører), eller la det være åpent slik det er tegnet inn på planløsningen.

Vi har veldig frie tøyler i forhold til planløsningen, men ønsker egentlig ikke å gjøre så store endringer, da det er snakk om økonomi oppi det hele.

Tips, anyone?

(Jeg skal legge ut ordentlige plantegninger så fort jeg får tilgang til en scanner, men dere ser sikert fint på nettsiden også dere).


#2

Veronal sa for siden:

Jeg ville ikke fjernet døren direkte inn til kjøkkenet fra gangen. Jeg ville heller flyttet verandadøren inn i spisestuedelen for å få mer veggplass på kjøkkenet. Det kan du fint gjøre uten å endre husets karakter.


#3

meisje sa for siden:

Veldig flott hus som ser praktisk ut, spesielt 2 etasje som gir mulighet for hele 5 soverom om nødvendig.

Jeg hadde valgt å la det være åpent, men så er jeg tilhenger av åpne løsninger....
Mulig jeg ville hatt kjøkkenet der spisestuen er og spisestuen i 'karnappet' og tv stue der kjøkkenet er tegnet inn men doble/skyvedører inn til tv stuen.

Det jeg ikke likte så godt var den løsningen med bad og kontor i 1 etasje, der villle jeg prøvd å finne en annen løsning, for det kontoret blir jo veldig upraktisk i formen sånn som det er tegnet nå.


#4

Beckett sa for siden:

Ja, det er en mulighet jeg faktisk ikke har tenkt på. Men det er litt avhengig av om vi skal bygge veranda på den siden. Vi har nemlig skrå tomt, så huset får sokkel. Det er ikke kontor, det er vaskerom :knegg:

Siden vi skal ha underetasje i tillegg til det dere ser her, så får vi 98 kvm til. Her kan det hende at vi for økonomiens skyld lager en utleiedel (selv om jeg egentlig helst vil bo "alene"), men utover det så vil gjesterom, trimrom og kontor være her.


#5

meisje sa for siden:

:ja:uerfaren i plantegningslesning tydeligvis


#6

Beckett sa for siden:

Neida. Hvem skulle tro det var et vaskerom med parkett?

#7

Gerbera sa for siden:

Er det likt DETTE huset? (Finnkode 11301509)

Jeg kan vel egentlig ikke svare på det du spør om, men fant dette på Finn i dag, og falt pladask, så hvis det er likt, vil jeg bare si at du har god smak :D


#8

Beckett sa for siden:

Får ikke opp linken. Om du sender meg adressen til det aktuelle huset på Pm eller prikk, så søker jeg det opp. :nysgjerrig:

#9

malena sa for siden:

Nydelig hus!

Jeg hadde ikke fjernet vinduet på fremsiden av huset. Veldig greit å kunne følge med på hva som skjer utenfor uten å måtte gå ut i gangen e.l.

Kunne du ha flyttet verandadøra litt mot spisestua?
Hadde det i så fall gått an å flytte litt på kjøkkenøya, evt. gjøre den mindre slik at den da ikke kommer i konflikt med verandadøra?


#10

Gerbera sa for siden:

Nå tror jeg linken virker, ellers får du prøve Finnkoden.


#11

Beckett sa for siden:

Jeg fant det akkurat med finnkoden. Ja, det er et slikt hus! Gjett om vi skal dra på visning, da blir det mye lettere å bestemme seg helt. :hyper:


#12

Gerbera sa for siden:

Så bra, det er et utrolig flott hus, jeg vil også ha!!


#13

Beckett sa for siden:

Løp og kjøp! :dulte:

#14

Gerbera sa for siden:

Kanskje vi treffes på visning ;)

Har vist det frem til gubben, men vi er vel egentlig engige om at jeg skal gå hjemme uten lønn en periode, så da får vi holde oss der vi er...

Men jeg kan jo følge med når du lager deg en egen byggetråd :D


#15

Frost sa for siden:

Jeg ville kuttet ut døra til kjøkkenet. Det er jo ikke lange biten å gå med handlenett rundt hjørnet og inn til kjøkkenet.


#16

Honda sa for siden:

Synnes soverommene så ganske små ut. Spes med så mye skråtak.

Men det hadde jo ingen ting men kjøkken å gjøre hehe.

Jeg tror jeg hadde kuttet ut den altandøra som står midt på kjøkkenet å heller laget en sånn "arm" til kjøkkenet der eller en øy sånn som på planntegningen.

Ellers var huset fint.

Hilsen ei som driver å ser på hustegninger\plantegninger for vi skal bygge ut\om


#17

Beckett sa for siden:

Ja, det burde kunne gå det. Et annet alternativ er å bytte døra med et vindu. :tenker og grubler mye:

#18

Beckett sa for siden:

Alle soverommene er på 12,4 kvm. Vi er litt i tvil på om det vil virke snaut, men så lenge ungene er små er det iallfall ikke noe problem. Det er jo også en stor loftstue som vil brukes som lekeareal. Når gutta blir tenåringer kan vi lage soverom til dem i sokkelen og de vil da få (altfor) mye plass. Vi har uansett ikke bestemt oss helt, men håper at en tur inn i dette huset vil gi oss det endelige svaret.

#19

Honda sa for siden:

De bare så mindre ut da.
for på det huset på finn så de ut som kott med veldig lave skråtak.. hehe

og så ville jeg ha hatt altandør ut fra vaskerom.
Det hadde vi der vi bodde før å det var genialt.
bare gå rett ut der og på klesnoren og turbo kom skitten inn , rett på vaskerommet.
Det skal vi ha her når vo en gang i tiden får vaskerom hehe


#20

Beckett sa for siden:

Det er det. Skal bli helt topp å ta de skitne ungene inn der. Da skal jeg ha en kran rett utenfor, så er det bare å spyle møkka av de før de slipper inn i huset. Og veldig praktisk ut til tørkesnora, ja.

#21

Februarmamsen sa for siden:

På det huset på finn virket kjøkkent knøtt lite spør du meg... Ville nok valgt enn annen løsning ja... Enten ved å flyte døren som sagt eller slik som ei foreslo, å flytte kjøkkenet i den enden spisetuen står.


#22

Gerbera sa for siden:

Er visst populært med sånne hus om dagen, for her fant jeg et til!

HER


#23

Honda sa for siden:

Var dere å så på det huset?

neeejda meg er IKKE nyskjerrig nei;)
Aldri:P


#24

Che sa for siden:

DET høres lurt ut - noe med å slippe inn nok lys på kjøkkenet - det betyr mye. Jeg kan forøvrig slå fast at jeg har alt for dårlig beslutningsevne til å bygge hus selv. - men jeg har veldig lyst.

(forøvrig er det lagt ut latterlige 4 tomter til salg i Trondheim i 2007, så enn så lenge er det kun med tanken)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.