Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilstol eller ikke bilstol

#1

Arona sa for siden:

... ja, det er spørsmålet.

Om halvannen uke drar vi til Mallorca med lille Aron på fire måneder. Frågan er om vi skal ha med bilsetet eller ikke... det vil antakeligvis bare bli brukt på taxi-tur til/fra flyplassen. Så leser man jo at ikke alle drosjer i "syden" har bilbelter bak en gang... :confused: Spør meg selv om det ikke blir mer å drasse på enn til nytte.

Noen med erfaringer?

Andre baby-reisetips tas også imot med takk. :ja:


#2

Angelique sa for siden:

Vi har vært på Mallorca med Oliver, og andre Spania land,med han flere ganger

Vi har aldri hatt med bilstol, men leid bilstol de gangene vi har leid bil
De bilstolene har vært helt kjempefine de, bakovervendt og alt
Sikkerhetsbelter er det bak i alle biler jeg har sett

Det er ikke akkurat typisk "syden-biler" å se på Mallorca,men stort sett akkurat de samme som hjemme i Norge.

Vi har tatt buss fra flyplassen til hotellene vi har bodd på, og da har han sittet hhv i bæresele eller på fanget
Det er vel heller tynt med sikkerhetsbelter i bussene der, som her


#3

Ru sa for siden:

Ta det med.
Om det så bare blir brukt i taxien til/fra flyplassen, så hadde jeg tatt det med.
Jeg hadde ikke gamblet med mitt barns sikkerhet.


#4

Stikka sa for siden:

Alle drosjene vi tok på Mallorca hadde sikkerhetsseler ihvertfall. Vi hadde med bilstolen til lillebror når vi var der nylig. Hadde også med Zappen og brukte den som vogn på flyplassen. Veldig kjekt.

Bilstolen kan jo også brukes som vippestol på rommet, ved bassenget eller andre steder.


#5

Mei sa for siden:

Ta med. Definitivt.

God tur :)


#6

Tallulah sa for siden:

Til en baby på fire måneder har man jo bare et lite sete man lett kan bære med seg, så jeg ville garantert tatt med. Hva skal man ellers gjøre da, ha ham på fanget i taxien?


#7

liefje sa for siden:

Det er i Asia enkelte steder at drosjene mangler belter bak. Jeg tror nok at taxiene paa Mallorca har det. Jeg ville helt klart tatt det med.

Et slikt sete er dessuten rimelig praktisk uansett for en saa liten baby paa fereie. Ikke bare i bil, men til aa sitte i mens man spiser, bli baaret i der vogn ikke kommer frem etc. Jeg vet at det ikke er bra for de smaa aa sitte for lenge i det, men dette kan man nok tilpasse.


#8

Arona sa for siden:

Det er nettopp sikkerheten jeg tenker på, liker ikke tanken på å skulle ha han på fanget i selv den korteste kjøretur. :niks: Selv om jeg vet mange gjør det.

Vi skal ikke kjøre buss fra flyplassen, vi reiser ikke charter....


#9

MissS sa for siden:

Vi kom hjem fra Spania i dag og vi hadde med bilstol. Jeg ville tatt med, ikke tvil etter å ha sett setene de leide ut. Dessuten vet du ikke om de har vært med i ulykke e.l.


#10

Maz sa for siden:

Selvsagt bør du ha med sete.

Om du så skulle hatt barnet på fanget så sitter ungen tryggere på fanget i et sete enn rett på fanget.

Ikke for det, jeg hadde ikke kjørt bil om det var alternativet jeg.


#11

~TM~ sa for siden:

Jeg synes du skal ta det med.


#12

Camomilla sa for siden:

Hadde tatt med setet jeg.


#13

Honda sa for siden:

Jeg hadde aldri tatt med bilstolen til syden.
Var ei som hadde bilstol med når vi dro fra kreta , og den var jo som spesialbagasje men skal si at stolen så ikke helt fin ut når den kom ut på rullebandet på værnes. Og vogna hennes og vår som kom etter var knust...

Og hun på barnebutikken her anbefalte meg før vi dro å ikke ta med. For de fikk som oftest en del slags og sånt.


#14

carolin sa for siden:

Jeg vet at Avis der nede har skikkelige bilstoler, men når det gjelder taxiene så er man ikke garantert at man får skikkelig bilstol.
Hvis ikke du skal leie bil der så ville jeg tatt med bilstol.Vet ikke hvordan reglene er nå, men vi fikk ha med bilstolen inn på flyet når storesøster var liten. Det er 10 år siden nå, så det er jo selvsagt mulig at det ikke er lov lenger.

Hvor på Mallorca skal dere?


#15

Orkide sa for siden:

Jeg tar alltid med bilstol når vi reiser steder hvor vi skal bruke bil. Jeg stoler ikke på at utlåneseter er gode nok.
Setet sendes som spesialbagasje og blir behandlet ekstra forsiktig av personellet. Jeg har også et par ganger fått med meg setet inn i flyet.

Da vi reiste til Kreta tildligere i år, hadde vi ikke med setet, men vi skulle heller ikke kjøre bil. Vi tok buss fra flyplassen og da satt jeg med snuppa i bæresjal på det inderste setet tilfelle noe skulle skje.


#16

Mandino sa for siden:

Jeg ville tatt med sete - uten tvil.


#17

emm sa for siden:

Jeg hadde tatt det med for sikkerheten, og det er jo lettvint å ha når babyen er så liten også.


#18

Arona sa for siden:

Vi skal til Sometimes, rett utenfor Palma.

Jeg regner med jeg tar setet med. Skal det tas med inn på flyet, må antakelig betale eget sete for det. For det er vel for stort til å gå som håndbagasje?


#19

Tjorven sa for siden:

Da snuppa var så liten, så tok vi med eget sete. De babysetene er jo uansett ikke så mye å dra på.

Faren min drar mye til Kreta, og vi er ofte med. Nå har jeg kranglet om bilstol så mange ganger med taxisentralen i den lille landsbyen vi bor i at de kjenner meg. Da pappa var der i høstferien så lurte de på om jeg ikke kom nedover snart igjen, så vi kunne få en liten "fight". Da pappa fortalte at jeg snart skulle føde nr 2 ble de skikkelig glade, for de skjønte at med barn nr 2 så ville vi fortsette å "krangle" i mange år til.


#20

Lykken sa for siden:

Er det bare jeg som synes sete er tungt å drasse på? Vi hadde maxicosi og jeg syntes det var tungt å bære både med og uten baby. Vi har også nok ellers å drasse på, kofferter, vogn, reisesekk, bærestol, veske, unger å holde styr på etc...Mannen blir gal. :D
Jeg hadde først prøvd å ringe hotellet for å arrangere bestilling av taxi med ordentlig bilsete, presisert viktigheten av dette. Ellers i ferien er det også mulig å ringe i god tid eller leie bil med godkjent sete, jeg tviler på at Mallorca er de værste på dette, det er mye nyere biler der, men jeg tror det å bestille på forhånd hjelper, de fleste taxiene har ikke sete sånn på strake armen.


#21

Teofelia sa for siden:

Selvsagt er det tungt å dra på, men hallo! Hvis alternativet er at ungen sitter usikret i bilen, så er det klart man tar med seg et sete, selv om det er tungt å dra på.

#22

Lykken sa for siden:

Det var heller ikke det jeg sa. Hvis du leser innlegget mitt er forslaget at man først prøver å ringe hotell for eventuell forhåndsbestilling med ordentlig sete. Det er en god del skandinavisktalende hotellpersonell, så det er fullt mulig å få avklart den muligheten. Også det med senere taxi eller billeie midt i ferien.


#23

Stikka sa for siden:

Setet er tungt å dra på ja, derfor har vi med Zappen så slipper vi å bære på det.

Vi hadde jo kjøpt eget sete men hvis ikke så hadde personalet fått pakket bort setet mens vi fløy. De prøvde seg på det begge gangene siden det tydligvis ikke er vanlig at man kjøper eget sete til de små.


#24

liefje sa for siden:

Vi har aldri faatt helt riktig sete ved aa kontakte hotellet for biler som henter paa flyplass etc. Har aldri vaert i kontakt med skandinavisktalende personell, da, men dog. I leiebil er det noe annet. Der faar man som oftest det man önsker.


#25

apan sa for siden:

Med tanke på hva Oslo Taxi stiller opp med når man presiserer at man ønsker et sete for en baby, er jeg ikke i tvil om at jeg iallfall ikke ville stolt på at man fant noe egnet der nede. Samme om man ringer hotellet eller hva som helst.
Jeg ville tatt med. Eller aller helst tatt en buss faktisk.


#26

Mamma Rosa sa for siden:

Hadde selvfølgelig tatt med setet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.