Altså krem og sånt er ikke noe problem for har lager av svensk laktosefri fløte og melk.
Var bare "advarsel" på at jeg ikke liker is så ville ikke ha det som anternativ:)
Sjokoladefondant med pisket krem (kremen kan jo has i en skål så de som tåler det kan forsyne seg) og bærsaus er jo lettvint og nydelig. Finnes mange mørke sjokolader uten melk. :)
Støtter forslaget med fruktsalat jeg, kan jo ha vaniljekesam til (hvis det ikke er laktose i da), eller så ville jeg ikke reagert på om det ikke var noe dessert. Er jo kaker og kaffe etterpå og det holder for de fleste :)
Åh du skulle ha vær i familie med mann istede for disse han er i familie med.
For de forventer dessert bestandig.
Vi har nesten aldri dessert. Jo på julaften, multekrem og krumkaker.
Men mann, ene gudmoren og gudfaren til snuppa liker det ikke. Og det respekterer jeg.
Svigermor laget multekrem til dessert i bryllupet vårt i fjor å skal si mann ble snurt hehe
Da vi hadde dåp gikk det overraskende mye dessert. Sjokoladepuddingen forsvant på et blunk :rolleyes: Vi hadde tre forskjellige varianter, alle var med melk i, så der får du ingen tips av meg ;) Virket som det var godt å avslutte måltidet med noe søtt.
Hva er resten av menyen? Valget av dessert bør passe litt.
Det enkleste er jo noe som kan lages i god tid på forhånd.
Jeg tror jeg ville ha tydd til noe skikkelig gammeldags som folk sjelden får lenger. Henriette Scønberg Erken er en god kilde for ekstravagante desserter. Rom-eller sherry pudding av 20 egg og en liter fløte med en bærsaus eller noe slikt. Selvsagt da hvelvet på fat.
Hvis du tilfeldigvis har muffinsform i silikon eller noe, kan du jo lage små posjonsostekaker i dem. Vi hadde små hjerteforma ostekaker til dessert i forrige barnedåp.
Nei, søren, er jo kremfløte i den ja...
Fruktsalat ja. Eple, pære og banan blir fort brunt, mens melon, ananas, drue og jordbær f eks holder seg friskt mye lenger.
Kan fint lage fruktsalat på lørdagen ja, men husk å skjære opp appelsinene først, for da blir ikke eple- og bananbitene brune. Appelsinsaften holder eplene og bananene fine. Jeg pleier å lage fruktsalat av epler, appelsiner, pærer, kiwi, banan og druer. I tillegg kan du jo supplere med tropisk frukt hvis du liker det, f.eks. granateple, melon, mango, ananas, pasjonsfrukt osv.
Jeg synes bananbitene blir litt ekle hvis de ligger i salaten over natta, så jeg ville ventet med å kutte opp bananer til rett før servering. :sær: Epler og pærer og alle de andre blir bare bedre av å ligge og trekke. :nikker:
Synes det er godt med rosiner og hakkete mandler i også, jeg da, men da må man være sikker på at det ikke er noen allergikere som skal spise av den.