Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hvem reiser du deg for på bussen?

#1

annemede sa for siden:

Etter tråden om gravide bør særbehandles tenker jeg på: hvem reiser man seg for på bussen?


#2

annemede sa for siden:

Jeg reiser meg for gamle, enkelte gravide og foreldre som reiser med små barn. Men jeg har også opplevd en gammel dame som tviholdt på to seter selv om hele bussen er full. :snill: Det var jo forbeholdt eldre.


#3

Maz sa for siden:

Tar ikke så ofte buss. Men generellt de som en kan vurdere det dit hen at de trenger setet bedre enn deg.

En kan ikke kategorisere så enkelt. Jeg kjenner 80 åringer som er superspreke og det vises på dem. En gravid med bekkenløsning eller som er veldig sliten vises jo også på kroppspråket.


#4

Pelikan sa for siden:

De få gangene jeg reiser med buss, så reiser jeg meg for gamle, folk på krykker( bevegelseshemmede), gravide, små barn. Egentlig reiser jeg meg for de som jeg ser trenger det. Fikk dette klart og tydelig prentet inn i hodet da jeg var barn. Så jeg tenker nesten ikke over det. Det går automatisk.Og den holdningen har jeg tenkt å lære snuppen min også. Folkeskikk heter det!


#5

Skilpadda sa for siden:

Folk som ser skrøpelige ut eller har krykker eller på annen måte ser ut som de har tungt for å stå. Og folk med små og slitne barn, når det ikke er to ledige seter ved siden av hverandre (det tenkte jeg aldri på før, men jeg har satt veldig pris på det mange ganger når noen har reist seg for meg og en barnehagesliten Pode med lavt blodsukker, så vi får sitte sammen).


#6

Tangina sa for siden:

Reiser meg for eldre, gravide, foreldre med små barn eller de som har mye å bære på - i det hele tatt alle som ser ut til å trenge plassen mer enn meg. Og jeg håper barna mine vil ha meg som forbilde når det gjelder dette, for det er jammen meg ikke mange med slik folkeskikk på Oslos busser og trikker å ta etter.


#7

Orkide sa for siden:

Jeg reiser meg for eldre, gravide, folk med krykker og små barn.


#8

Observatøren sa for siden:

Jeg reiser meg dersom jeg antar at noen trenger plassen. Noen ganger blir det oppfattet som en fornærmelse, men det er det absolutt ikke ment som.


#9

annemede sa for siden:

Det har jeg også opplevd, jeg reiste meg for en som ble litt flau, for som hun sa, takk, men jeg er da ikke så gammel. :rødme:


#10

Siri sa for siden:

Gamlinger, gravide og handicappa.


#11

Fadese sa for siden:

Sjøl om jeg reiser en del med buss, så har det ikke hendt så ofte, men jeg reiser meg for eldre, gravide og folk som reiser med små barn.

Når det gjelder eldre, så hender det jeg er i tvil om jeg skal reise meg. Flere venner av meg har fått en skyllebøtte når de har tilbudt å gi fra seg setet til en eldre person. De er da såvisst ikke skrøpelige, må vite.


#12

Manitoba sa for siden:

Jeg reiser meg for gravide, folk på krykker og eldre som ser ut som de vil sitte. Har ikke tenkt på det med små barn, men skal begynne å reise meg for dem også hvis jeg ser noen. Husker da jeg selv tok buss og t-bane gravid to uker på overtid og ingen reiste seg. Da var jeg ganske irritert husker jeg.


#13

Toffskij sa for siden:

Folk som tydelig har større behov for å sitte enn jeg. Gamle, krykkebrukere, høygravide, bekkenløse, folk med små barn.


#14

Blånn sa for siden:

Jeg reiser meg for de som ser ut som de trenger et sete mer enn meg.


#15

Martis sa for siden:

Jeg reiser meg for eldre, gravide og folk med små barn. Nå er det ytterst sjelden at jeg ikke er folk med barn, så som oftest er det noen som reiser seg for oss :knegg:

Jeg syns folk generelt er veldig høflige på bussen og reiser seg for dem som trenger det mer, det eneste jeg har opplevd noen ganger som jeg syns er frekt er de som sitter i "vognområdet" og nekter å flytte seg slik at det blir plass til enda en vogn :rolleyes: "ja, du får bare vente på neste buss, jeg var her FØRST".


#16

Sitron sa for siden:

Disse har vel store problemer med å stå i utgangspunktet, kan jeg tenke meg.


#17

Skilpadda sa for siden:

Pøsj, kommer de seg på bussen, så greier de å stå.


#18

Sitron sa for siden:

:knegg:


#19

Tante Sofie sa for siden:

Normal folkeskikk er jo å overlate plassen sin til nokon som treng han meir enn du sjølv. I tillegg skal menn reise seg for kvinner!



#21

LilleLeo sa for siden:

Seriøst?


#22

Skilpadda sa for siden:

Duh, sjekk signaturen hennes, da. :D


#23

LilleLeo sa for siden:

:o

Det kunne jo være hun mente det.


#24

Tante Sofie sa for siden:

Diverre er det få gentlemenn igjen i dette samfunnet, men ein EKTE mann gir plassen sin til ei dame. Det skulle då berre mangle!


#25

Skilpadda sa for siden:

Det er klart. Men det blir jo ikke mindre tøys og tull av den grunn.


#26

konemor sa for siden:

Signerer.


#27

annemede sa for siden:

Og så kom tante Sofie! Jeg har alltid drømt om å møte henne. Vi traff henne ikke i sommer, men nå er du her. :rørt:


#28

bina sa for siden:

Jeg tror faktisk aldri jeg har reist meg for noen på bussen. Det har liksom aldri passet sånn. Men i teorien ville jeg reist meg for enhver som så ut til å være på kollapsets rand.


#29

Tante Sofie sa for siden:

:nemlig:


#30

Tjorven sa for siden:

Akkurat nå reiser jeg meg ikke for noen, og forventer at folk reiser seg for meg. Jeg har termin om 4 dager.

Vanligvis reiser jeg meg for synlig gravide og for veldig gamle. Det med de gamle ser jeg litt an. Kona til faren min opplevde nemlig at noen reiste seg for henne på bussen, og hun ble helt knust. Farget håret umiddelbart etterpå og var deppa i ukesvis. De bør gå litt dårlig i tillegg til å være gamle.

Videre så reiser jeg meg for folk med krykker.

Jeg reiser meg IKKE for fylliker selv om de knapt kan stå (jeg bor like ved et servicesenter så det er en del av dem på bussen hos oss).


#31

Go\jenta sa for siden:

Jeg reiser meg for eldre jeg ser kan trenge å få sitte, og for synlige gravide, eller andre som ser dårlige ut.


#32

Agent Scully sa for siden:

Jeg tar bare metaforbusser, og der reiser jeg meg ikke for noen!


#33

Tusta sa for siden:

For eldre, handicappede og folk som ser ut til å trenge å sitte mer enn meg.
Gravide pleier jeg å spørre om de vil sitte.


#34

annemede sa for siden:

Det er klart, der gjelder det vel å klamre seg fast som best man kan.


#35

tiddelibom sa for siden:

Jeg tror ikke det er så ofte jeg reiser meg for noen, ikke så ofte jeg reiser i rushtid der buss/bane er full, heldigvis.
Men i teorien reiser jeg meg for dem som det ser ut som trenger plassen mer enn meg.
Husker selv da jeg var høygravid og tok buss/bane: det var nærmest ingen som gadd reise seg for meg.
Og: jeg har også opplevd å bli skjelt ut når jeg har reist meg for eldre folk - for de var jaggumeg spreke nok til å stå!

Forøvrig tar jeg ikke 5 øre for å spørre om det er plass på en 3-seter på banen når det bare sitter to der, selv om en av dem ofte er en ung gutt som skrever det han kan.


#36

Maverick sa for siden:

Jeg står stort sett alltid på bussen, men hvis jeg mot formodning sitter, reiser jeg meg for alle som ser ut til å trenge plassen mer enn meg. (Veldig gravide, skrøpelige eldre, krykker, småbarn o.l.)

Det er aldri noen som har reist seg for meg, kom jeg akkurat til å tenke på. Tross at jeg har gått på krykker, vært veldig gravid, hatt med småbarn og you name it. Kanskje man skulle farget håret grått?


#37

Ole Brumm sa for siden:

For de som ser ut til å trenge plassen mer enn meg.

Jeg spurte så fint en dame (ikke gammel) om hun kunne flytte seg litt lenger bak slik at jeg og gutten min kunne sitte sammen. Hun satt på fremste sete, den eneste med tre punktsete som jeg trengte for å feste barnestolen. Da ble jeg kjeftet huden full, for hun kom jo først, og kunne ikke flytte seg, for hun ble jo så bilsjuk stakkar.
Det endte opp med at en dame på motsatt side flyttet seg bak, hun sat ved siden av ei jente jeg trodde var datteren, derfor jeg ikke spurt de. Men de kjente vist ikke hverandre, jenta reiste allene. Så jeg fikk festet gutten ved siden av jenten og fikk under tvil plass ved siden av surpompen (som forøvrig hadde ørten poser og bager i setet slik at jeg ikke fikk plass til bena, godt vi bare skulle på en to timers busstur. )


#38

Left sa for siden:

Jeg reiser meg for de jeg ser trenger å sitte.
Gravide, gamle, foreldre med armene fulle av barn ja, kort sagt - man ser an. Jeg har opplevd å få noen stikk av en eldre dame som kom på bussen en gang for noen år siden.
Jeg satt ganske langt frem, og hadde sekken min på setet ved siden av. Hadde jobbet natt, og etterpå jobbet i en kantine noen timer, så var litt daff for å si det sånn.
Hun setter øynene stygt i meg, og spør om jeg har betalt for 2 seter? (Jeg var omtrent den ENESTE passasjeren med) Neida, sier jeg - har ikke det, så du kan gjerne få sitte, og begynner å løfte vekk sekken min.
Neida! Det var ikke så farlig med henne. Hun skulle bare på Ullevål SYKEHUS hun.
Der fikk du den liksom!


#39

Maverick sa for siden:

Kan ikke annet enn å fnise litt av damen, sjugger. Man møter rett og slett så mange fascinerende mennesker når man tar offentlige kommunikasjonsmidler. :knegg:


#40

Gaia sa for siden:

Finne det noe annet enn ståplasser på metaforbussene? Jeg har inntrykk av at de er særdeles skumle transportmidler som kjører med dørene åpne og hiver folk ut i enhver sving hvis man ikke holder seg godt nok fast.

For øvrig reiser jeg meg for folk som trenger plassen mer enn meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.