Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørr hodebunn

#1

Fluke sa for siden:

Jeg har fått utrolig tørr hodebunn i (midt)skillen. Bare foran i pannen liksom. Det er såpass at det ser ut som om jeg har utrolige mengder flass der, og det er ikke pent ... Det klør som et helsik også, og det gjør det jo ikke bedre at jeg klør meg. :rolleyes:

Er det noe jeg kan kline i for å få det bort?


#2

Sitron sa for siden:

Jeg har seborreisk eksem og det ligger seg i hårkantene som tørre flekker som flasser og klør. Kan bruke sjampo fra apoteket, den er råsa. Husker ikke hva den heter. Jeg får dessuten noe på resept når jeg trenger det som jeg kan kline i, diprosalic liniment.

Uansett, har du mistanke om at det er noe annet enn bare flass eller tør hud, så bør du gjerne få det påvist av lege slik at du kan kline i de rette greiene.


#3

Fluke sa for siden:

Takk for svar Sitron. :) Jeg har egentlig ikke tenkt over at det kan være noe annet enn tørr hud som klør. Jeg kan spørre på apoteket. :nikker:


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg får det samme innimellom, regnet med at det kom av at jeg farger håret så mye. :sparke: For mitt vedkommende funker Head and shoulders utmerket, med en gang faktisk.


#5

Fluke sa for siden:

Jeg mister så mye hår når jeg bruker Head and shoulders. :sukk:


#6

Benzo sa for siden:

Den råsa heter Fungoral og virker veldig bra, men håret blir ekstremt tørt av det. Bør brukes som en kur.
Bio+ er en veldig bra serie.


#7

Sitron sa for siden:

Fungoral, ja. Jeg bruker den ytterst sjelden. En uke eller to med 2-3 sjamponeringer i uken holder lenge.


#8

Marge sa for siden:

Høres ut som du har seboreisk eksem eller psoriasis, jeg har sebore og bruker Betnovat liniment (fåes på resept) og Vichy Dercos anti-dandruff shampo for tørr hodebunn. Diprosalic gies mot psoriasis. Kan jo være at du bare har litt sopp også, da hjelper det med Fungoral shampo (reseptfritt).


#9

Tallulah sa for siden:

Er ikke fungoral mott flass som følge av sopp i hodebunnen?

Det er en hårserie som selges hos frisøren so også har en bra shampo mot tørr hodebunn, KLM? KLS? Hva er det den heter igjen? Ganske kjent merke.


#10

Marge sa for siden:

Jo, men av en eller annen grunn så hjelper det mot sebore og psoriasis også, men håret får en grusom lukt av det :eek:


#11

Sitron sa for siden:

Man vasker da håret med annen sjampo etterpå. :løsningsorientert:


#12

Kråka sa for siden:

Define har shampo og balsam med sink til sensitiv hårbunn. Den er gammelrosa på farge
og er veldig god synes jeg.


#13

Tjorven sa for siden:

Både jeg og mannen har samme problemet. Det ser ikke pent ut.

Som kur ved ekstremtilfeller bruker vi Fungoral.

Ellers kjøper vi god shampoo/balsam hos frisøren for de med sensitiv hodebunn OG en for flass. Disse brukes annenhver gang. Flassjampoo skal visstnok ikke brukes sammenhengende i følge min frisør. Dette holder mitt problem i sjakk. Mannen er litt mer utsatt og har fremdeles litt utslett, men langt mindre enn vi vet at det kan være.


#14

Marge sa for siden:

He he, jeg gjør det, men mannen min har en suveren luktesans som allikevel klarer å fange opp svovel-lukt fra håret mitt, og selvfølgelig synes han at svovel lukter grusomt ;) Men bruker den bare i perioder så det får han heller tåle, bedre enn å gå rundt som et kløende, flassende eksem-monster :knegg:


#15

Benzo sa for siden:

Min sjampo stinker tjære...nais. :hehehe:


#16

daffy sa for siden:

Jeg vil gjerne tipse om Einerlågsjampo fra helsekostbutikker.

Denne er supereffektiv på å forebygge og lindre sebore og psoriasis. Ved å vaske håret ihvertfall annenhver dag med denne sjampoen slipper jeg helt å bruke medisiner (Betnovat). Får jeg et miniutbrudd vasker jeg håret med to skyllinger hver dag i et par dager og så forsvinner problemet.

Jeg er så inderlig glad for at jeg fant denne milde, naturlige og rimelige løsningen da jeg fikk denne elendige, kroniske sykdommen midt i tyveårene. Veldig greit å slippe sterke reseptbelagte legemidler når man ikke behøver det.


#17

Sitron sa for siden:

Forebygger den flekker andre steder også? Jeg får nemlig flekker i ansiktet også, rundt nesen, haken og rundt øyebryn. De forsvinner når jeg har kur i håret, men ellers driver jeg på med litt mildison her og der.


#18

daffy sa for siden:

Jeg har ikke særlig problemer i ansiktet, kun noen ganger på vinteren når det er kaldt og tørt, og da de samme stedene som deg. Jeg har aldri smurt sjampoen i ansiktet for å si det slik, men jeg syns som du at kjører man på i hodebunnen hjelper det i ansiktet også.


#19

Sitron sa for siden:

Jeg skal ta å forsøke den. Nå blir det jo straks kaldere og ergo flere utbrudd.


#20

Marge sa for siden:

Be legen din om resept på Locoidol, den er suveren, brukte den på minstemann da han var full i sebore og atopisk eksem, heldigvis er han helt frisk no.


#21

Benzo sa for siden:

Får du flekkene i ansiktet om sommeren også, eller kun i høst/vinter mnd? Samboer får flekker på samme steder som du beskriver og han blir kvitt det med Ceridal lipogel.


#22

Sitron sa for siden:

De siste par årene så har jeg fått de sommer som vinter. Da jeg var gravid med Iben forsvant de ikke engang. Så det utvikler seg visst til det verre.


#23

Benzo sa for siden:

Kjøp en tube Ceridal på apoteket, det skader ikke å prøve. Deilig hvis du kan slippe kortison krem. Mange med eksemhud blir mye bedre med den. Hjelper den ikke deg, kan du bruke den som kuldekrem på ungene. :)


#24

Sitron sa for siden:

Å, er det den kuldekremen, litt blank med "vann" oppi? I så fall har jeg brukt den. I nøden tar man det man haver. Men nei, den funker ikke på flekkene mine.


#25

Benzo sa for siden:

Ja, det er den. Synd den ikke funket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.