Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan dekker du bordet?

#1

Skremmern sa for siden:

Lagde fiskekaker i brun saus igår, og da vi alle hadde satt oss ved bordet, tok jeg meg i å ønske meg større spisebord, slik at det blir bedre plass til pannene og gjerne større panner også. However, grønnsakene plassers alltid i fine serveringsskåler.

Husker hjemme hos mamma, da dekket hun alltid pent hver søndag. De resterende dagene i uka var det panner på bordet.

Kunne egentlig tenkt meg å kutte ut pannene hver dag jeg, og alltid brukt det beste og fineste serviset. Livet er kort.

Hva gjør dere?


#2

Fadese sa for siden:

Jeg er lat, og gidder sjelden å skitne ut mer enn strengt nødvendig. Kasseroller og steikepanne står nesten alltid på bordet hos oss.


#3

konemor sa for siden:

Blir som regel panner, kasseroller og skåler. Bruker "fin servise" med tilbehør når vi har besøk og ved spes anledninger.

Livet er kort så burde nok brukt slikt mer ja, men tenker som så at om livet er kort så orker ikke jeg å bruke mer tid enn nødvendig på å vaske opp.


#4

Skremmern sa for siden:

Kjøp deg oppvaskmaskin, livet er hvert fall for kort til å vaske opp for hånd.


#5

Libra sa for siden:

Panner og kasseroller på bordet til hverdags, da spiser vi på kjøkkenet. Søndager og andre "spesielle" anledninger så er det fint i fat og skåler på spisebordet i spisestua.


#6

Anonyma sa for siden:

Jeg dekker stort sett bordet med kjeler og stekepanne på hverdager, men jeg setter som regel grønnsaker/stuinger i skåler. Fin-serviset/bestikket bruker jeg kun til jul og spesielle anledninger. Synes det er litt greit å ha det til spesielle anledninger jeg, da blir det liksom litt mer høytidelig. Vil ikke innta julemiddagen på hverdagstallerkener.


#7

amo sa for siden:

Når jeg lager middag så serveres den i panner.
Mannen min serverer alltid i skåler og på fat.:rolleyes: Vi lager omtrent middag like ofte.


#8

konemor sa for siden:

Har maskin, men mente at det blir mer som må ryddes inn og ut av den (derav mer oppvask).


#9

Sitron sa for siden:

Lesser mat på fatene på benken. Ergo ingen panner og sånt på bordet. Til daglig, altså.


#10

Mei sa for siden:

Løs problemet med stilige kaseroller, det er min drøm :D. Inntil den blir oppfylt dekker vi på med de kaserollene vi har. På denne tiden av året tenner vi lys og dekker på med servietter slik at hverdagsbordet blir koselig uansett.

Forøvrig er kjøkkenbord med innebygde klaffer et av våre beste kjøp. Dersom vi får gjester eller har mat som tar stor plass tryller vi frem "et halvt bord til" på null komma niks.


#11

gullet sa for siden:

Vi bruker det peneste servicet til hverdags, og det er fat og kjeler litt om hverandre.
Vi har et stort spisebord og det er plass til litt pynt og kos både til hverdags og fest.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier alltid å legge opp maten på tallerkener på kjøkkenet slik at vi slipper å ha masse fat og gryter på bordet. Nå er vi bare tre stykker og jeg vet sånn ca. hvor mye vi spiser.
Ildfaste former med feks. lasagne settes ofte rett på bordet.


#13

tiddelibom sa for siden:

Jeg pynter lite når vi spiser :innser:
Men iblant forsvinner alt annet rot fra bordet. Slett ikke alltid, dog.
Grytene står på bordet, men jeg gjør nok en liten ekstrainnsats når vi har besøk, ja. Da er det pent servise, kanskje til og med en duk...


#14

Left sa for siden:

Stort sett øser jeg på til oss på benken, men når gubbe er hjemme settes alt på bordet. Setter panner/gryter på til hverdags. Men vi har ofte lys på bordet- så det blir helt greit allikevel.


#15

rajraj sa for siden:

Forsyner oss nesten alltid ved komfyren/på benken. På bordet er det dekkeservietter og levende lys. Men vi har jo bare en liten gubbe foreløbig da, og ingen som drar ned duker eller putter håret i lyset :)


#16

Veronal sa for siden:

Vi har bare finservise og finbestikk og bruker dette daglig. Anretter på tallerken før servering og rekker å vaske kasseroller osv. før vi spiser.


#17

malena sa for siden:

Kommer helt an på tid og dagsform. Mannen kunne ikke brydd seg mindre, så det blir mest for egen del jeg har maten over i serveringsskåler de gangene jeg gjør det.


#18

IOA sa for siden:

Sånn gjør vi det også. Da er bordet "rent", bortsett fra det vi bruker, og vannmugge og stearinlys. Jeg syns det er deilig å ikke ha så mye greier på bordet. Jeg forsyner meg og Snuppa, og så tar mannen resten.:D


#19

Azi sa for siden:

Vi deler opp maten på tallerken før vi serverer det på bordet. Selvom vi har en gigantisk bord så klarer jeg ikke å spise med for mange panner og gryter på bordet. I nøds tilfelle går det med noen ganger å ha en gryte på bordet. Men ikke hver dag.


#20

Orkide sa for siden:

Vi har sjelden gryter stående på bordet - jeg synes det er så ukoselig! Som regel tar vi maten på fat eller i skåler. Jeg bryr meg ikke med hvor mye vi skitner ut, alt sammen går i oppvaskmaskinen likevel.


#21

him sa for siden:

Vi har bare tallerkener, glass og bestikk på bordet (det er ikke plass til mer). Av og til en bolle med salat på bordet. Pannene står på ovnen eller kjøkkenbenken.


#22

Observatøren sa for siden:

:nemlig:


#23

Anne sa for siden:

Samme her :)
Liker best skåler til maten, men hender vi bruker en kjele.
Pynter fint med servietter og lys, stort sett hver dag.
Etterpå putter jeg alt i oppvaskmaskinen, -vips ferdig!


#24

Røverdatter sa for siden:

Hvis jeg lager noe i jerngryta, så setter jeg den på bordet. Det syns jeg er ganske koselig. Ellers har jeg som regel en kasserolle på bordet med poteter/ris eller pasta om det er tilbehør, men aldri stekepannen. Grønnsaker og kjøtt/fisk/fugl serveres på fat til hverdags. Jeg har ikke skjønt poenget med finservise, så vi har et helt enkelt hvitt servise som brukes til alle anledninger. Det er et slitesterkt servise fra Porsgrund, så det holder seg veldig godt i glasur og finish.


#25

Angelique sa for siden:

Vi er jo mange og det kanbli folksomt og trangt når vi spiser, selvom vi har stort bord.
Kjelen med ris eller poteter setter jeg på bordet,grønnsaker/salat er altid i skål.
Ildfaste former etc settes også på bordet, men stekepannen setter jeg aldri på bordet.Da flyttes maten over i et fat.


#26

Chanett sa for siden:

Her varierer det litt, men etter at jeg fikk mitt nygamle servise (Clupea) med mange skåler og fat brukes det mye i stedenfor gryter.


#27

Beckett sa for siden:

Stort sett legger jeg opp på tallerkenene ved komfyren. Har vi gryte-mat setter jeg kasserollene på bordet. Vi tenner ofte lys (og det gjør vi for så vidt til resten av dagens måltider også).
Har vi gjester så legger jeg selvsagt opp i skåler og på fat.


#28

banana sa for siden:

Livet er for kort til å velge bort finserviset, så vi har bare et servise - det fine. Samme med bestikk (andre vil sikkert ikke synes at vårt bestikk er et fin-bestikk, men dem om det, vi er fornøyde). Så her er det finbestikk og finservise til daglig, men stort sett panner på bordet :sparke:. Sistnevnte går under "livet er for kort til å bruke mye tid på å stable i oppvaskmaskinen". Eller noe. :p


#29

Honda sa for siden:

Sånn har vi det og men ga at vi ikke har plass på kjøkkenbordet til noe mere en oss.:rolleyes:

Ønsker meg større kjøkken og spistestue:ja:

Når det er hel spiser vi i stua og da settes alt i skåler og sånt


#30

bloma sa for siden:

Sånn er det her også!


#31

Tjorven sa for siden:

Vi setter maten på bordet i det det er tilbredt i; være seg stekepanne, kjele eller ildfast form. Unntaket er vel på juleaften.

Her forskyner vi oss alltid i flere omganger (både store og små), så å legge det på tallerken på kjøkkenet ville bli helt feil for oss.


#32

Obelix sa for siden:

Noen ganger står panne og kjeler på bordet. Andre ganger står de på komfyren.
Alltid når vi har gjester servers maten fra fat.


#33

LilleLeo sa for siden:

Som regel forsyner vi oss på kjøkkenet, ved pannene og grytene, og tar med oss fatene med mat til spisebordet i stuen, hvor vi inntar måltidene.


#34

C3PO sa for siden:

Vi gjør det samme som Iset. Mat legges på tallerken på kjøkkenet. Unntaket er salatbollen, som står på bordet.


#35

Maverick sa for siden:

Her er det litt opp og ned. Noen ganger står det en kjele på bordet, andre ganger lesser jeg alt over i boller og skåler. Prøver uansett å gjøre det koselig, middagen har faktisk begynt å bli litt hellig her hjemme, etter at mor tok tak i seg selv og begynte å lage mat.


#36

Blondie sa for siden:

Litt forskjellig.
De dagene vi har "kjedelig" mat, så blir det panner og kasseroller på bordet. De dagene jeg føler meg full av overskudd, har virkelig gått inn for å lage god og "kul" mat - ja da dekker jeg på med finserviset, servietter, lys og serveringsboller. :)
(da øyner mannen muligheten til noe mer også :fnis: )


#37

Ru sa for siden:

Det varierer og kommer an på hva vi spiser, men veldig ofte står gryter/kasseroller på bordet.


#38

Java sa for siden:

Mamma sa alltid at vi skulle ha pent bord til hverdags også. Hun brukte servise som kan vaskes i oppvaksmaskinen, men dekket alltid med spisunderlag, tøyservietter og tente lys. Den eneste gryta som kom på bordet var jerngryta (om maten var laget i den) ellers var det alltid serveringsfat.

Det eneste jeg har kuttet ut er tøyservietter, livet er for kort til å stryke så mye... :knegg:


#39

Ekkir sa for siden:

Jeg dulter på Anne :nemlig:
Livet er for kort til å bare bruke de fine tingene til spesielle anledninger. Hver dag er spesiell, i mine øyne ;)


#40

Svanen sa for siden:

enig

samme her og.


#41

Blånn sa for siden:

Hverdagsservise og kjeler på bordet.


#42

Miss Norway sa for siden:

Jeg har sakte men sikkert skiftet ut hverdagsserviset med et meget penere ett, så nå er det nesten festfølelse når jeg dekker dagens bord. :rørt: Forsyner alle ved komfyren vanligvis, en sjelden gang havner grytene på bordet. Jeg er alt for lat til å bruke serveringsskåler til hverdag. Unntak: rømmebokser og den slags liker jeg ikke; det serveres i små ramekins eller liknende.


#43

Hippie sa for siden:

Mandag til torsdag - enkelt hvitt hverdagsservise, og bestikket som ligger i kjøkkenskuffen. Serverer maten i serveringsskåler da.

Fredag til søndag + når jeg har middagsgjester - porselensserviset mitt, finbestikket og krystallglass. Og mat i serveringsskåler.

Har alltid maten på bordet. Og servietter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.