Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du GPS i bilen? Tenk da på dette!

#1

Pelen sa for siden:

Det anbefales ikke å legge inn hjemmeadressen som "Hjem" i en GPS. Det er mange bærbare GPS som blir stjålet i biler og om de da sjekker hvor hjem er så kan de anta at i hvert fall ikke du er hjemme (selvsagt kan jo noen annen være hjemme, men det er i hvert fall stor mulighet for at du ikke er hjemme når bilen er parkert et annet sted).

Legg inn hjemmeadressen med navnet på adressen eller med ditt navn i stedet.


#2

Beckett sa for siden:

Lurt. :Planlegger å kjøpe GPS:


#3

Agent Scully sa for siden:

:nekter å delta:
Vi har gps med egen knapp for "hjem", og den funksjonen er meget handy. Adressen finner de i vognkortet vårt. Og i forsikringen som man er nødt til å ha i bilen til enhver tid.

Det står kanskje ikke adresse i norske vognkort, men for oss er dette et ikke-problem.

Så da så! :blafre:


#4

GinaK sa for siden:

Hææ? Må man ha forsikringspapirene i bilen?? :confused:


#5

Carrera sa for siden:

Adresse står vel i vognkortet, og i hvertfall navnet, så da er det jo bare å sjekke med telefonkatalogen, så har du bosted.

Man får også oppgitt eier på bilen om man henvender seg til feks biltilsynet med reg.nr.


#6

Orkide sa for siden:

Vi har også adressen vår i vognkortet.
Vi tar forresten alltid GPSen med oss når vi forlater bilen, så det hadde uansett ikke vært noe problem.


#7

Fara sa for siden:

Vi har gps i bilen men hjem er lagret på en bensinstasjon.


#8

Agent Scully sa for siden:

Bor ikke i Norge, jeg da ... :dulte:


#9

Michayla sa for siden:

Har gps, men det er en PDA, og det er også mobil så den er med overalt.


#10

Azi sa for siden:

Hjem funksjonen kan jeg ikke leve uten. Jeg kan jo så klart lage ett annet navn i favorittene, men å begynne å taste mer enn nødvendig gidder jeg da ikke.

Pluss så pleier vi å ta den med oss ut av bilen når vi går ut.

Men takk for tips likevel. Hadde vi bodd midt i byen og hatt GPS fast i bilen så hadde det nok vært smart tips å ta med seg.


#11

Ole Brumm sa for siden:

Skjønner ikke hvorfor dere trenger hjem adressen i det hele tatt jeg, kan dere ikke veien hjem. :blånn:
PS: Har ikke gps så det er ikke et tema for oss uansett.


#12

Orkide sa for siden:

Jeg bruker bare GPS når jeg skal kjøre til ukjente steder, og da trenger jeg den også for å komme meg hjem.

Den kan i tillegg til veibeskrivelse gi meg oversikt over hvor det er mest trafikk korker, sånn at jeg kommer raskest mulig hjem.


#13

Azi sa for siden:

Kom på forresten at siden vi bor i ett nytt byggefelt så har ikke GPSen vår adressen vår inne. Så jeg har nabo adressen gaten inn. Om GPSen blir stjålet så må jeg bare kun si stakkas nabo! :knegg:


#14

Hyacinth sa for siden:

Vi har hjem på GPS-en, men det er den mest unyttige funksjonen vi har. Vi vet hvor vi bor. Fatter ikke hvorfor vi la den inn.

Men vi lar aldri GPS-en ligge i bilen.


#15

Pelen sa for siden:

Ofte tar de seg ikke tid å rote rundt for å finne det. De knuser ruten, strekker inn en hånd og tar GPSen. Dette er et reellt problem i f.eks. USA. Det er veldig bra. Om jeg kjører langt så kan jeg f.eks. fortelle eksakt når middagen skal være ferdig. I tillegg er det flott å få den raskeste veien hjem. Jeg kan ikke si at jeg benytter den i byen, men når man kjører langt.

#16

Honda sa for siden:

Jeg vet hvor jeg bor så trenger ikke GPS;)
hehe

Og så vet jeg hvor jeg skal :)


#17

Chanett sa for siden:

Jeg har aldri forstått vitsen med GPS. Enda et unyttig datadings. Vi kjører på biltur hver sommer og kommer oss både på tur og hjem.


#18

Carrera sa for siden:

Til daglig bruk så er jeg enig, men på feks en bilferie, så er den et utrolig nyttig verktøy.

Vi kjørte til Danmark i sommer, og brukte GPSen hele tiden. Første mål var Gøteborg, og her geleidet den oss rett til hotellet. Vi slapp å fylle kupeen med et gedigent kart, og vi slapp unna skillsmissetrusselen pga elendig kartlesing og slikt tull:p

Og da vi kom til Danmark, så kjørte vi rett til det stedet hvor vi skulle hente nøkler til huset vi leide, og videre rett på huset.

En annen kjekk ting, er det at man også kan få inn trafikkmeldinger via GPSen. Omkjøring pga ulykker, veiarbeid, etc, kommer inn, og man slipper å havne midt oppi kaoset, for man vet på forhånd at man må ta en annen vei. Dette er ikke utbygd i Norge ennå, men funket veldig godt i Danmark.

Vår GPS ligger kun med skandinavisk kart, og da vi stakk over grensa til Tyskland, så rota vi noe voldsomt. Motorveien lå inne, men da vi var i Flensburg, så så vi virkelig hvor kjekkt det er med GPS, og hvor mye mer styr det ble uten.


#19

Chanett sa for siden:

Vi klarer oss fint med kart. Kjører rett på bestemmelsess-stedet i 98% av tilfellene. De to prosentene blir som regel morsomme omveier. Jeg er enkel og synes ikke det gjør noe om man leter.


#20

Maggie74 sa for siden:

Du har tydeligvis ikke kjørt på helt ukjente steder. F.eks. i USA hvor det er 100 filer i hver retning, og kommer du i feil fil må du kjøre en times omvei for å finne tilbake igjen!

Jeg har GPS, og jeg har hjemadresse på den. Det er ikke bare et kart, men den viser også hvor lang tid man bruker hjem. F.eks. var jeg på kvinnetreff i fjellheimen ved Lillehammer. Da var det veldig greit å plotte inn hjem, via et par steder. Når da min syke Hubbie hjemme lurte på når jeg kom hjem kunne jeg gi han en ganske nøyaktig tidsangivelse, og ikke bare ca. 5-10 timer.

Nei... GPS er nødvendig og artig, og de som ikke har prøvd det eller sett vitsen med det er vel mest sannsynlig av den oppfatning at man ikke trenger mobil heller, for hjemmetelefon har jo funket i 100 år?!?!


#21

Chanett sa for siden:

Jeg har ikke kjørt i Usa, men mye i Europa. Og jeg har prøvd mine foreldres GPS uten å se behovet for den. Mobilen, trenger vi. Telnor har nemlig bestemt seg for at det ikke er noen feil på linja selv om man får beskjed om det når man ringer oss. De bestemte seg for det i mai. Neste måned får vi telefon via fiberoptikk, så da kan de ha det så godt. :nemlig:


#22

Azi sa for siden:

Vi kunne faktisk ikke levd uten den da vi var på europaferie.

Jeg skjønte heller ikke vitsen med GPS da mannen min kjøpte den. Men etter en runde rundt i Oslo for å prøve å finne en vei. Svelget jeg store kamelen og satt på GPS. Har aldri vært så glad i hele mitt liv at jeg klarte meg ut av Oslo uten mannen min og livet i behold!

Etter det så har jeg alltid brukt den når vi går på ukjente veier. Føler meg rare nok mer trygg å kjøre med GPS når jeg kjører langtur alene uten mannen ved siden av!


#23

Agent Scully sa for siden:

I dag kjørte jeg minst 14km for langt fordi den dumme GPSen er helt umulig å fatte på motorveiene. (Og fordi jeg insisterer på å ta til høyre selv om damen sier "Keep left" :gaah: )Tilslutt var jeg tilbake der jeg startet, og valgte å kjøre på instinkt og hukommelse i stedet (tok inn 3 minutter på ruten mens jeg kjørte ..)
TomTom klarer ikke alltid å finne raskeste rute, nei ... :nemlig:


#24

Azi sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med våres nuvi 660 tror jeg det var! :stolt:


#25

safran sa for siden:

Og derfor lar vil aldri noen verdisaker ligge i bilen. Ikke engang småpenger, man vet aldri når narkiser trenger penger og smeller inn ruten. TomTomen tas alltid med ut av bilen.

Been there, done that. :nemlig:

#26

Ru sa for siden:

Vi prøvde GPS til Danmark, og dummere dings skal man lete lenge etter. Den liker bare at man kjører sørover. Den tar kjappeste vei på kartet, og ikke nødvendigvis hovedveier. Makan til møl.

Noen venner prøvde TomTom fra Oslo til Bergen. Turen tok laaaang tid, og de kjørte innom Odda på veien, for de som er kjent.
Det er ikke akkurat et normalt stopp på veien. :dåne:


#27

Agent Scully sa for siden:

TomTom har ofte feile fartsgrenser på veiene, og den tar ikke hensyn til trafikklys. Det gjør den temmelig håpløs til bykjøring. Til langdistansekjøring er den bra. (Tydeligvis ikke Oslo-Bg da, men jeg tror Norge er i TomTom-utkanten)


#28

Hyacinth sa for siden:

Kunne aldri greid oss uten GPS i København i sommer.


#29

Maggie74 sa for siden:

Man må da lese trafikken selvom man har en GPS!! At den ikke varsler riktig fartsgrense og at den ikke tar hensyn til trafikklys!?! Merkelig. Jeg har Tomtom og den forteller meg hvordan jeg skal kjøre i kryssene. Jeg er smart nok til å forstå at hvis jeg skal svinge til høyre i første kryss, så kan jeg ikke gjøre det uten å vente på grønt først. Jeg trenger ikke en elektronisk dings til å fortelle meg det. En GPS er ikke en hjerne, men et semiavansert kart.

Det er også veldig forskjellig på hva du stiller den inn på. Du kan velge å unngå motorveier, bomveier m.m. Du kan velge korteste rute, raskeste rute, gårute, sykkelrute m.m.

GPS'en er bare så smart som den som betjener den... :D


#30

safran sa for siden:

:rolleyes:


#31

Orkide sa for siden:

Jeg tror det som menes er at den ikke tar hensyn til hvilke fartsgrenser de ulike strekningene har, sår den skal beregne raskeste rute. Det vil ha mye å si for lengden på turen, hvilke fartssoner en er innom.

Når jeg skal kjøre hjem fra jobb (ut av Amsterdam) sier TomTomen min at det er raskest å kjøre på en motorvei som har 80 sone. Det er fordi at km messig er det den korteste ruten, men iom at den andre muligheten har 120 sone, så vil den andre alltid være raskere selv om den er litt lenger.


#32

Svanen sa for siden:

Lånte nye bilen til foreldrene mine, og de hadde "home" på. jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle slå av den, så den "dama" prøvde og prøvde å få oss til å kjøre mot Trøndelag, noe jeg nektet;) til slutt ga "hun" seg...

Vi er heller ikke inne.
Vi har ikke GPS selv, men folk som skal til oss strever litt, vi ser de står lenger ned i veien og klør seg i hodet...hehehe


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.