Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbo-spørsmål

#1

Left sa for siden:

Hvor fort kommer man i ketose, og hvordan oppleves det på kroppen i begynnelsen?


#2

C3PO sa for siden:

Jeg går på noe som heter Easy Life-kurs og er på dag 9 med kosterstatter. Der fikk vi beskjed om at man kom i ketose etter 3-5 dager. De sa at fasen hvor man går i ketose er pyton, at man er sliten og stadig sulten. Så blir alt mye bedre, sulten forsvinner og man får masse energi.

Jeg har ikke testet meg, men jeg hadde ingen pyton-dager, og har ikke merket så masse sult. En av instruktørene mente at jeg kom tidlig i ketose, men hvem vet? Jeg har ihvertfall ikke merket noen forandring - altså sulten er ikke spesielt plagsom, og jeg har ikke fått masse energi. Til gjengjeld så ser jeg at jeg går ned ca. 0,5 kg hver dag.


#3

Benzo sa for siden:

Det varierer nok litt hvor fort man kommer i ketose, men som C3PO sier, så er nok 3-5 dager vanlig. Jeg kan få litt hodepine i starten, men ellers knallform!


#4

Tusta sa for siden:

Det varierer vel fra person til person, men det vanlige er 3-5 dager.

Første gangen tok det 2 dager før jeg var i ketose. Går jeg ut av ketose nå så tar det fort en ukes tid før jeg kommer i ketose igjen.
Jeg merker det med en slapphet, urolige bein og en vond hodepine som ikke forsvinner med paracet/ibux.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Man får også en slags acetonlukt fra munnen og en litt rar kroppslukt. Vel, ikke alle da. Jeg merket ingenting slikt, men var veldig dårlig form de første dagene. Så forsvant uvelheten og jeg fikk MASSE energi og hele sultfølelsen forsvant, måtte begynne å spise etter klokka!


#6

malena sa for siden:

Kommer man kun i ketose når man kutter ut alt av karbohydrater? Eller er det mulig også ved et lavkarbo-kosthold?


#7

Dixie Diner sa for siden:

De færreste klarer å kutte ut ALT av karbohydrater siden det er karbo i alle melkeprodukter osv, men mange ligger svært lavt på karbene. Det er individuelt hvor langt ned man må for å komme i ketose, men de aller fleste kommer i ketose om de ligger på under 50-60 karber daglig.


#8

turi sa for siden:

Jeg prøver å holde meg rundt 20 karber pr dag, og merker på kroppen på dag 2 at noe er pågang. Da blir jeg mye varmere, men har aldri testet om jeg er i ketose.

Jeg blir ikke dårlig av dietten, men når jeg sprekker så føler jeg meg helt fyllesyk dagen etter.

Husk godt med drikke!

Lykke til!


#9

malena sa for siden:

Under 50 karber burde ikke være så vanskelig?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Nope, man kan spise temmelig mye karbo da altså. Det blir nesten litt Fedon-aktig, men med litt mer begrensninger på karbene og mindre begrensninger på fettet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.