Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommer- vs. vinterbaby

#1

Blondie sa for siden:

Jeg innser jo at det er en viss forskjell på å få barn på sommerhalvåret og på vinteren, så nå er jeg ute etter generelle tips.
Tidligere har jeg født i juni, juli og oktober så mange av mine "nyfødte-erfaringer" er totalt ubrukelige. :humre:

Jeg ser for meg at ullundertøy og en god pose i vogna er viktig, men noe mer?

Opplys meg! :D



#3

Sitron sa for siden:

Nei, ikke noe mer.


#4

Blondie sa for siden:

:knegg:


#5

turi sa for siden:

Minsten er født i januar, og fikk en ganske genial ytterdress. Den var både pose og dress, hadde glidelås mellom bena.

Ei god lue, votter og ullundertøy, så er mye gjort. Og kanskje vogn med gode hjul?


#6

Beckett sa for siden:

Egentlig ikke.

Min første kom i mai, nummer to kom i januar. Vi har kun supplert med litt ekstra ullundertøy til nummer to. Og selvfølgelig noen ullvotter og ei lue.


#7

Sitron sa for siden:

Jeg har aldri hatt ullundertøy til mine vinterbabyer. :gal:


#8

Blondie sa for siden:

Vi har en Brio-vogn fra 1999 og har bannet på at vi skal bruke denne også nå. Mulig jeg må revurdere etterhvert? Det blir isåfall en gedigen kamel... :o


#9

Blondie sa for siden:

Jeg ser forsåvidt ikke det som noe must jeg heller, men føler meg tryggere på at ull holder en så liten baby varm hvis det blir veldig kaldt. :jupp:
Til de store (nå 8 og 6) bruker jeg mest fleece og ulvang-sokker etc.


#10

Sitron sa for siden:

Ja, jeg ville muligens brukt ull jeg også om jeg hadde vært i innlandet eller nordfor eller noe. I Bergen har det liksom ikke vært behov.


#11

Estrella sa for siden:

Det kommer jo også an på hvor kall denne vintern blir. Husker når Nicholas ble født var det drit kalt. Han var født i oktober, snøen kom noen dager etter han var født og lå helt til april og det var drit kalt.
Ikke sikkert det blir like kalt i år.


#12

Blondie sa for siden:

Det er helt sant, Estrella. Her hvor jeg bor er gjerne januar/februar de kaldeste månedene og det er jo den mest sårbare tiden hvis hun kommer til termin.


#13

Veronal sa for siden:

Jeg har marsbarn og var veldig fornøyd med bilstolposen til Maxi Cosi. Er ikke sikker på om du får tak i den i Norge, men du får i hvert fall tak i den på nettet. Utrolig greit å slippe og kle på barnet ved bilturer - bare spenn fast barnet og zip opp glidelåsen. (Det er en minipose med 5 hull til setebeltet og dobbel glidelås.) Vi hadde ingen vinterdress til ham.


#14

Agent Scully sa for siden:

Jeg fikk en sånn "dun-pose"-overtrekk til bilsetet, som kunne legges over hele bilsetet så bare fjeset stakk litt ut. Den var ganske fiks, men ikke en nødvendighet kanskje. Ellers er det vel viktig å ha en god lue klar til beibien når man skal hjem fra sykehuset, og masse gode tepper, i tilfellet det er ordentlig kaldt. Bitte små hansker er bra for trilleturer ute i kulden.

Og så hadde jeg jo en sånn posedrakt-kjeledress, med et lite hull mellom bena til bilseteselen. Den var genial, brukte den masse.

Ah, der ser du. Veronal er enig! :jupp:


#15

Adrienne sa for siden:

Lillesøster ble født i januar, og det var helt genialt, for vi holdt oss mye inne de første ukene, og det med god samvittighet. :D Når jeg var klar til å bevege meg litt mer ut av huset var det blitt litt varmere i været, så vi unnslapp den verste sprengkulden. Hun sov i dypvogn med skinn nederst og god og varm dyne oppå og vindtrekk på toppen. Jeg kjøpte et par ullbodyer og strømpebukser, som ble brukt når vi skulle være ute. Når vi skulle ut og kjøre bil hadde hun på seg en kjøredress i ull og en god lue på hodet. Annet enn det var det akkurat som å få en sommerbaby.


#16

Erica sa for siden:

Vi har fått barn i oktober, november og mai. Til vinterbarna syns jeg det er nødvendig med ullklær, både inneklær og tykkere uteklær. Vi har en bestemor som er veldig flink til å strikke, så vi har kledd dem opp i deilige hjemmestrikkede gensere/jakker og bukser, med matchende lue og votter. Hjemmestrikkede ullsokker til både inne og utebruk er også godt. Vi har hatt skinntøfler av elgskinn også, og de har vi vært veldig fornøyd med.

Husk at det er kaldt i bilen på denne tiden, så barnet må ha noen klær som er litt varme til å ha på når man kjører. Gjerne et litt tykkere ullpledd til å ha over også.

I vogna syns jeg det er godt med et saueskinn under vinterposen, og vi har brukt voksipose, da vi bor i kaaaalde østerdalen.


#17

Mandarin sa for siden:

Veronal: vet du hva en slik maxi cosi kjørepose heter, evt. hvor man får kjøpt?



#19

Mandarin sa for siden:

Tusen takk!
Jeg synes den virker super.
Vi har mye ullklær osv. Greit å ha noe inn og ut av bilen for en liten stakkars som blir født i des/jan. :D


#20

Anne C sa for siden:

Den høsten/vinteren var jo spesielt pyton da....... :nemlig:


#21

Chanett sa for siden:

Jeg synes at oktober og januarbarn var mye likt.


#22

tink sa for siden:

Jeg er ullfan, og hadde stor glede av ulltøy, både undertøy og ullpysj til førstemann (født i oktober/termin i desember). Han var lenge liten og trengte mye ekstra for å holde varmen. Vi var heldige og fikk voksipose som ble brukt i tillegg til tynt strikke-ullteppe og skinnfell i bunnen av bagen. Da holdt han seg god og varm. Etterhvert som han ble litt større og stakk litt mer fram var det godt å ha ei god varm lue fra kavat - men luer bør en helst prøve før en kjøper. Vi fikk også mange luer som aldri ble brukt på grunn av rar passform.

Nå bruker han fortsatt voksiposen, så vi får se om den gamle brune skinnposen får en ny vår i 2008. Jeg tenker også at det er greit å ha en bag som er stor nok til å romme både baby og gode vinterposer. Dessuten er det mye ly i de store "gammeldagse" bagvognene.

Ellers synes jeg det virker mer stress å holde babyen unna sommersola og varmen enn å holde den varm om vinteren. :dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.