Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag som "lager seg selv"?

#1

Ibidelma sa for siden:

Vi tenkte å lage en middagsrett imorgen som kan stå i ovnen mens vi er ute og går tur. Tips? (ikke fisk eller moussaka)


#2

rakka sa for siden:

Risengrynsgrøt. Bruk den langtidskokte, kok opp og grøten og sett gryten inn i forvarmet ovn på 200 grader som du så skrur av. Kok opp på platen igjen når du er hjemme fra tur. Jeg pleier servere med litt spekepølse/ kjøtt for at grøten skal bli mer middag.


#3

Fibi sa for siden:

Eneste jeg kan komme på er stek. Men det krever jo litt "attåt".


#4

Ibidelma sa for siden:

Grøt har vi på lørdager, så det orker jeg ikke å ha på søndag også :)
Tenkte noe med kjøtt.
Kanskje noe gryterettlignende?
Tenkte på lasagne, men det er masse forarbeid med sausen.
:tenke:


#5

Beathe sa for siden:

Fårikål selvfølgelig!


#6

Turte sa for siden:

Pølsegrateng?


#7

Ibidelma sa for siden:

fårikål og pølse spiser vi ikke. :)
Lurer på om vi skal sette i en stek eller kalkunbryst på lavere varme, da tar det vel litt lenger tid?


#8

Fibi sa for siden:

Jeg langtidssteker alle typer stek. Setter det inn i ni-ti tiden om morgenen på 100 grader, og lar det stå til utpå ettermiddagen. Sånn i fire tiden. Så skrur jeg opp varmen den siste halvtimen til rundt 200.


#9

Blåbær sa for siden:

Kommer litt an på hvor lang tur dere skal gå da.

Sitronkylling?
Steik?
Kalkunbryst?

Hvis dere skal gå tur ca 1.5 timer ville jeg satset på sitronkylling.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Vidundergryte

1,2 kilo oksebog eller lammekjøtt, gjerne lammeskanker
salt
pepper
2 ss smør
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 purre
hvitløk
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
2 laurbærblad
skal av en appelsin
skall av en sitron
kanelstang
2 dl vann/kraft
2 dl rødvin

Brune krydret kjøtt

Kjøttet surres sammen med en løk eller to, hell over 1 glass vin, 3-4 gulrøtter (i store biter) 1 sellerirot i store biter, 1-2 boks tomater og vann til det dekker, ha i revet appelsinskall av 1 appelsin, 1 kanelstang, salt og pepper.

Enten: La koke i 3-4 timer på svak varme i en gryte med lokk

ELLER

Ha alt i en langpanne, dekk med folie

Stek i ovn i 2 timer på 200 C. Flere timer gjør ingenting.

Server med kokte poteter, potetmos eller rotmos.


#11

Filifjonka sa for siden:

Den gryta er skikkelig god, og veldig lett å lage.


#12

Maverick sa for siden:

Dette er juks. Ingenting av dette lager seg selv. :22 22 55 55:


#13

malena sa for siden:

Vidundergryta ser nydelig ut! :nam:

Kan man erstatte rødvinen med noe annet?


#14

amo sa for siden:

Komler eller Shepards-pai?


#15

Maiden sa for siden:

Nakkekoteletter.

Jeg bruner de litt på hver side, legger de oppi en ildfast form eller en langpanne. Krydre de godt med hva du vil, har oppi noen smørklatter, legger folie over. Inn i ovnen på 200 grader, og de kan stå i noen timer. :nam:


#16

Fibi sa for siden:

Komler lager seg ikke selv. Komler er et heldagsprosjekt. :nemlig: Regn med at jeg stressa litt når jeg skulle ha komlelunch med Iset, Krystallklart og Interference. :knegg: Begynte i åtte-tiden om morgenen. :humre:


#17

Minerva sa for siden:

:knegg:

Vi inviterer mormor.


#18

Aminta sa for siden:

Vi skal ha stek i morgen tenkte vi, og den gjør seg selv i ovnen noen timer etter kjapp bruning i pannen for å lukke porene, så den ikke blir tørr. Stek blir jo bedre jo lenger den står i ovnen omtrent, på lav temp.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Hvitvin, eplesider eller syrlig eplejuice.

#20

Ibidelma sa for siden:

Vidundergryta er en perfekt søndagsmiddag =)
Takker for bidragene =)
Komle...nei, DET er arbeid det :fnise:


#21

Harriet Vane sa for siden:

Synes raspeballer er blitt langt enklere arbeid etter at jeg oppdaget raspeballmelet fra Stangeland. kjøttet koker jo uten hjelp. Rotmos er jo også kjapt gjort.


#22

mosol sa for siden:

Planlegger neste ukes middager :stolt:

Mim (eller noen andre som har testet): jeg må ha det inn med teskje. I oppskriften på vidundergryten din skriver du 2 ss tomatpure, men i fremgangsmåten skriver du 1-2 bokser tomater. Skal jeg ha både tomatpure og tomater i?


#23

Left sa for siden:

Bruke type leirgryte, skinkestek, hel rå kylling, eller annet kjøtt.
Skjærer opp de grønnsakene jeg liker, har oppi gryta og setter i ovnen. Det kan stå i mange timer. Har du i poteter i båter e.l så trenger du jo ikke så mye mer ved siden av.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Det er kjempegodt, jeg bruker alltid det melet. Til og med gamle folk lovpriser det. :glis:


#25

Harriet Vane sa for siden:

Velg selv eller bruk begge. Oppskriften er en blanding av to, så jeg er ikke helt konsekvent, ser jeg.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.