Ja, det blir mye holdbarhetspreik fra meg ... :flau:
MEN: Jeg prøver å lage spaghetti bolognaise av en pakke kjøttdeig. Da jeg kjøpte den var den helt rød (ca mandag) mens nå var den blitt grå. Og det luktet litt rart av den. Lukten (litt søtlig kjøttlukt) ble bare sterkere mens jeg stekte den. Tenkte å "røyke" ut den litt emmene lukten med rødvin som er bønnhørlig kokt ut, men da jeg smakte på den nå var den fremdeles litt rar.
For ordens skyld: Kjøttdeigen er biologisk, er ikke av type "butikkpakket", har vært vakuumpakket og går ut på dato den 06, altså i morgen, og den har ligget i kjøleskapet.
Hva sier folket? Bør vi gå for take-out sushi istedet?
Hvis du steker den skikkelig så er den sikkert ok da. Det at den ikke er rød trenger i allefall ikke bety at den er gammel. Alle norsk kjøttdeig er jo brun nesten fordi det har blitt ulovelig med sånn "sugematte" under.
Men sushi er jo godt det og. Og det er kjedelig å angre. :humre: Man risikerer jo å bruke noen dager på do.. :lol:
Egentlig skulle det jo vaere OK, men hvis den smakte rart selv etter steking, hadde jeg gaatt for sushi. Sikkert för det ogsaa, forresten. Hvis man först har faatt det for seg at noe kanskje ikke er holdbart, smaker det liksom alltid litt rart.
Jeg ville egentlig ha aksept for at det er akeptabelt å kaste mat SELV om holdbarhetsdatoen ikke er nådd. Mannen syntes den smakte fisk, og jeg syntes den smakte rart - selv etter alt det krydderet jeg har hatt oppi.
Det blir nok ikke sushi, for vi fant noe frossen lasagne i frysen (en av dem er "WeightWatchers' lasagne med 274 kCal ... :skeptisk: )
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.