Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt blånn her no ...

#1

Marge sa for siden:

Jeg og min samboer vil gifte oss i oktober/november no i år, på tinghuset, det jeg lurer på da er hva vi må ordne? Altså er det noe papirer vi må skaffe? Godkjenning til å gifte oss? Er helt grønn på dette så håper noen kan hjelpe.:)


#2

Jinx sa for siden:

Må søke ja, er vel folkeregisteret...giftet meg i juni så burde huske det....Og det kan ta litt tid, så vær ute i god tid:D


#3

Blånn sa for siden:

Det er jeg som er Blånn, men ja, dere må fylle ut noen erklæringer om at dere ikke er gift fra før osv. Husker ikke hva det heter, men skal sjekke det ut (heter vel at ekteskapet skal prøves).


#4

Jinx sa for siden:

Prøving av ekteskap het er et vel....


#5

Marge sa for siden:

Betyr det at vi kanskje er for seint ute? Vet du om det går an å søke på nettet ev. hvor vi får tak i søknadspapirer?


#6

Isolde sa for siden:

det tar en uke og så skal det være hos vigsler 2 uker før bryllupet. (2 uker igjenn hos meg nå :D)



#8

Jinx sa for siden:

Du kan hente ut papirene fra nettet, men de må sendes per post. Det skal fylles ut og ha underskrift. Tok vel 3-4 uker før vi fikk papirene tror jeg


#9

dharma sa for siden:

Her skal du finne alt du trenger. Lykke til. Bare spør om du lurer på noe, tror da jeg skal huske det meste.


#10

Marge sa for siden:

Takk, må vi ha forlovere altså? Og trenger jeg skjemaet om skifte? Når kan vi søke dato på tinghuset, må vi vente til vi har motatt prøvingsattesten?


#11

dharma sa for siden:

Jeg giftet meg ikke på tinghuset, så jeg er litt usikker der, men jeg mener uansett at dere må ha vitner. Mulig det kan være noen som jobber på tinghuset...? Inbiller meg å ha lest det noen plass.


#12

dharma sa for siden:

Skjemaet om skifte trenger dere ikke. Dere må vel ha dato på prøvingsattesten tror jeg. Inbiller meg å ha lest at det kan ta rundt fire uker å få den. Jeg er litt usikker der, for vår ble sendt direkte til vigsler.

Om du ser på www.kvinneguiden og går på underforumet bryllup, så er det masse kunnskap der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.