Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røykere: Tar dere hensyn?

#1

Libra sa for siden:

Inspirert av tråden om hva man gjør dersom noen røyker på ulovlig sted og diskusjonen om at vi røykere er så hensynløse.

Jeg har lyst til å forsøke å få frem at mange av oss som røyker er klar over at vi har en last som er til sjenanse for andre og at vi forsøker å ta hensyn. Håper dere andre røykere kan hjelpe meg å fylle på massevis her :D.

Og til ikke røykeren: Kom gjerne med konstruktive forslag hvis det er ting vi røykere ikke har tenkt over ;)

Selv forsøker jeg å ta følgende hensyn.

Når jeg er på jobb og går ut for å røyke tar jeg alltid på meg yttertøy som jeg kan henge av meg slik at jeg ikke får masse røyklukt på klærne som jeg drar med meg inn.

Jeg går aldri direkte inn igjen, men lufter meg litt før jeg gjør det.

Jeg går alltid å vasker fingrene mine før jeg går på plass igjen.

Jeg tar alltid en tyggis eller en pastill for å få vekk litt av røykeånden.

Jeg røyker aldri i folkemengder. Jeg går alltid unna andre for å ta meg en røyk og passer på at jeg går medvinds i fra andre.

Jeg kaster ikke fra meg sneiper.

Jeg står aldri rett foran inngangspartier å tar meg en røyk.

Det var det jeg kom på i farten.


#2

Enhjørning sa for siden:

Flott!
Jeg prøver nemlig også så godt jeg kan å ikke sjenere andre, det er tross alt min last og ikke mine medmenneskers.
Jeg gjør det samme som du.


#3

dharma sa for siden:

Oi, det må jeg si. Skulle ønske flere var som deg.
Kommer ikke på noe i farten, men det du gjør er iallefall kjempebra.


#4

Misteri sa for siden:

Jeg gjør det samme som deg.

Spør også om det er greit om jeg tar meg en røyk(ute altså), da skal dere se utrykket på folk! Trodde det var vanlig å spørre jeg. De blir faktisk veldig glade og det går som regel altid greit.


#5

Hønni sa for siden:

Jeg var ikke klar over hvor mye og i hvor stort område en røyk var til sjenanse. Det er ikke så hyggelig å stå på bussholdeplassen med røykere... Kanskje man kan gå et lite stykke unna?


#6

Ibidelma sa for siden:

Så fint at det er folk som deg :)

Jeg røyker ikke, og er forbauset over folk som tenner en røyk inne i busskuret uten å tenke på andre. Selv når jeg har barnevognen med, så røyker folk rundt den. Jeg demonstrerer med å gå et stykke bort, men det ser ikke ut som de fleste tar hintet. Noen ganger ser jeg stygt på de som tenner en røyk ved siden av vognen! :nemlig:


#7

Mei sa for siden:

Helt enig med Hønni her. I tillegg til at å dra med seg sneiper er en uting. Selv om dere "gjemmer dem i pakken og har pakken i lomma" stinker de verre enn verst.


#8

Libra sa for siden:

Men, hvis alternativet er å kaste den på gata da :confused:


#9

vimjer sa for siden:

Røyker ikke lenger, men var vel middels hensynsfull da jeg gjorde det.
Trodde jeg var en veldig hensynsfull røyker, men når jeg ser at flere av dere skifter klær, vasker hender o.l før dere menger dere med folk igjen ser jeg jo at jeg ikke var så hensynsfull som jeg likte å tro.


#10

Sitron sa for siden:

Jeg foretrekker en sneip på gaten enn å måtte forholde meg til en person som har en sneip på innerlomma.


#11

Fruktflua sa for siden:

Røyker heller ikke lenger, men har alltid vært ekstremt hensynsfull overfor omverdenen når jeg har røykt.


#12

Tøtto sa for siden:

Jeg røyker heller ikke lenger, men da jeg gjorde det var jeg veldig nøye med å ikke røyke inne i busstoppet og rett utenfor inngangspartier.
Synes det er veldig ekkelt når jeg er nødt å gå gjennom steder der folk røyker, og det hadde jeg full forståelse for da jeg røykte selv.


#13

Bluen sa for siden:

Dette med røyking i busskur irriterer meg også. Jeg reiser meg alltid og går langt unna hvis noen fyrer opp en røyk under taket - om det så skulle øsregne. Sist jeg var vitne til ei som tente en røyk i busskuret, gikk alle som stod og ventet på bussen unna. Mon tro om hun tok hintet. :rolleyes:


#14

Fluke sa for siden:

Jeg gjør stort sett det samme. Jeg pleier ikke å vaske hendene eller spise tyggis etter røyk, men så sitter jeg pøkk alene på et kontor og plager ingen med lukta mi heller (håper jeg).

Jeg røyker ikke i bussskur, og flytter meg alltid om jeg ser at vinden blåser sånn at røyken min blåser på andre folk. Jeg syns det er pinlig å røyke og vil derfor helst ikke plage andre med det ...


#15

Dixie Diner sa for siden:

Flott at dere tar hensyn, hadde alle røykere vært som dere hadde det jo ikke vært noe problem. :love:

Når det gjelder sneiper irriterer jeg meg kraftig over at det ligger sneiper strødd overalt på gata. Det irriterer meg at mange røykere tror sneiper ikke er søppel, jeg skjønner virkelig ikke tankegangen. Mange sier det ikke er askebegre og at de derfor MÅ kaste dem på gata, men hallo - skal jeg kaste sjokoladepapir på gata fordi det ikke er et søppelspann i nærheten? Det går an å stumpe den skikkelig og ha den i en tett plastpose i lomma eller noe, frem til man kommer over et søppelspann/askebeger.


#16

Fluke sa for siden:

Jeg kaster sneipene oppi sånn der sluse (?) i veien om det ikke er askebeger i nærheten. Innbiller meg at det er ok. Sneiper og tyggegummiklyser har ingenting på fortau/gate å gjøre.


#17

Libra sa for siden:

Kjøpte meg faktisk det i sommer :stolt: Har aldri sett det før og syntes ideen var genial.


#18

Perhonen sa for siden:

Jeg røyker lite. Særledes lite egentlig, og tar min røyk alene, på min egen terrasse. Jeg bruker halspastiller for å fjerne dårlig ånde, jeg tar av meg jakken jeg har hatt på før jeg går inn. Jeg vasker hendene mine, og har jeg mulighet pusser jeg tennene mine. På samme måte som jeg gjør om jeg har tatt meg en dram. Alkoholånde er ikke særlig deilig det heller.


#19

LilleRosin sa for siden:

Jeg røyker ikke akkurat nå, men da jeg gjorde det gjorde jeg stort sett det samme som HI, bortsett fra å skifte klær. Jeg vasket meg heller ikke på fingrene (jeg er altså ikke tannlege, bare så det er sagt). Og så røykte jeg selvfølgelig ikke inne eller i bilen.

Jeg var nok mye mindre hensynsfull før røykeloven kom. Da kunne jeg godt funnet på å røyke i et busskur. Da røykte man jo inne også, så hva var i veien med et busskur liksom.


#20

meisje sa for siden:

En fantastisk tråd med flotte røykere. Flott at noen gjør seg sånn umak, det setter jeg pris på.


#21

gajamor sa for siden:

Hvis man står utenfor ei bygning kan det også være en idé å kikke opp etter luftekanaler før man tenner røyken ;)


#22

Misteri sa for siden:

Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Lur ide! Røyker sjeldent utenfor bygninger, men neste gang skal jeg sjekke før jeg fyrer løs. ;)



#24

Lykken sa for siden:

Ja, jeg prøver så godt jeg kan å ta hensyn. Jeg vasker alltid hendene mine etterpå, både hjemme og på jobb/borte. Hjemme har jeg "røykejakke" som jeg tar utenpå når jeg står på verandaen. Jeg prøver å ta tyggis eller noe for ånden. Jeg synes det er pinlig at jeg ikke har klart å slutte, så jeg "smugrøyker" mest mulig, spesielt når jeg vet at jeg har med folk som absolutt ikke liker røyk. Jeg går ikke rett på/inn til folk på jobb rett etter jeg har røyket. Jeg prøver å ta røyk i "naturlige" pauser, dvs når jeg skal ut å kjøpe kaffe, hente post eller aviser etc. Jeg er ikke alltid så flink til å ikke kaste sneip på gaten hvis jeg ikke ser askebeger eller gaterist etc. Jeg er en røyker som misliker røyklukt, og synes det er flaut at det lukter røyk fra klærne mine. Det er jo det vanskeligste å få gjort noe med.
Det gode med røykeloven er at jeg synes det har blitt en selvfølge for de fleste å gå ut, ta litt hensyn når man står ute (trekker seg bort fra innganger og folkemengder) og at det er mindre vanlig å røyke inne hjemme. Det er bare 7-8 år siden jeg ikke hadde barn og tok det som en selvfølge å røyke inne hos meg selv. Æsj.
Det jeg "krever" fra andre er at når jeg tar mest mulig hensyn, så kan man spare seg for kommentarer og blikk.


#25

Maverick sa for siden:

Jeg tar hensyn.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tar hensyn.

Det som undrer meg er hvor lenge røyklukt kan henge i. Kontoret jeg bruker hadde innerøyking for 5 (FEM!) år siden. Allikevel er det fremdeles et snev av askebegerlukt når jeg låser opp om morgenen. Utrolig. Glad det er helt ut med innerøyking. (allikevel festlig med en og annen crazy fest med innerøyking. :nostalgisk: )


#27

safran sa for siden:

Jeg syns dette innlegget bør quotes nedover hele, for dette var et eksempel til etterfølgelse.

Enig. Det er bare gruuuuusomt å måtte sitte bak en på bussen som har en sneip på innerlomma. Eller som akkurat har tatt siste trekket før han går på. Ugh!

#28

Dixie Diner sa for siden:

Da jeg satt på venterommet hos legen i dag, gikk det en mann forbi meg og inn på et kontor ved siden av. Jeg tuller ikke, HELE venterommet stinket røyk etterpå. Så mye røyk stinket denne mannen, det er ikke til å tro hvordan det kan henge igjen på klær. :dåne:


#29

Go\jenta sa for siden:

Flott at så mange røykere tar så mye hensyn til andre! Og det er slik jeg oppfatter det i hverdagen også,- at røykere har blitt flinke til å ta hensyn...

På jobben min nå har det blitt totalforbud mot røyking i arbeidstiden,- ansatte har ikke lov til å røyke i sykehusklær, på sykehusets område, eller i arbeidstiden. Sykehuset tilbyr ansatte røykeslutt-kurs. De som blir "tatt" får advarsel.

Det er selvfølgelig flott for pasienter og ansatte, som slipper å kjenne røyklukten, men jeg har faktisk litt sympati med at de overhodet ikke får ta seg en blås i løpet av en hel arbeidsdag......!:)


#30

Dixie Diner sa for siden:

Er jo en ypperlig grunn til å slutte da. :glis:


#31

Tusta sa for siden:

Så flinke dere er til å ta hensyn!!! :jupp:

Jeg er så frekk at dersom jeg står et sted og det kommer en røyker så ber jeg vedkommende om å gå litt unna meg. :flau: Og jeg gjør det spesielt om jeg er sammen med søsteren min som er lungesyk.


#32

Ru sa for siden:

Jeg tar kjempemye hensyn. Jeg har nemlig sluttet! :kry:

Nåååh, det er fortsatt steder det går an å røyke inne. 5,4 meter fra kontoret mitt blant annet. :gaaah:
Jeg skal bli en sånn ekkel eks-røyker som kommenterer hver gang de andre er inne og røyker, sånn at de begynner å gå ut i stedet. :blunke:

Jeg har alltid pleid å gå unna for å røyke, jeg sto aldri rett utenfor inngangen, ei heller rett under åpne vinduer (som noen gjerne gjorde :himle: ), generelt tatt hensyn til at det er flere ikkerøykere enn røykere.
Det med å stå rett utenfor inngangen å røyke irriterte meg når jeg røykte, og det irriterer nesten enda mer nå. Det er virkelig plagsomt!


#33

Libra sa for siden:

En ting jeg har tenkt på og lurt litt på:

Hvorfor i alle dager er det slik at nesten alle bygninger har askebeger klint helt opp i inngangsdøra? Det er jo nesten en oppfordring til at her kan dere stå å røyke!

Jeg var innom kjøpesenter i dag og måtte bane meg vei gjennom store mengder folk som sto og dampet og røkte, alle i nærheten av det berømmelige askebegeret. Men, til og med jeg som røyker syntes det var ubehagelig.

Jeg tror at dersom man hadde montert disse lengere unna inngangen, så hadde man automatisk fått flyttet på mange av røykerne også.


#34

Sitron sa for siden:

Skolen vår har en inngang som det går an å røyke utenfor og tre som er røykfrie. Røykeinngangen er rett utenfor vrimlearealet/kantinen. De har misforstått sterkt de som plasserte røykesonen der, for det siver godt inn og området innenfor døren stinker.


#35

Pelikan sa for siden:

Jeg er røyker og jeg tar hensyn! Men jeg er faktisk nå blitt litt lei av alt sytet om vi som røyker! De fleste av oss er flinke å ta hensyn til andre! Selvfølgelig finnes det dem som ikke gjør det, men de er i fåtall synes jeg. Men jeg må si at en del ikke røykere tror at de er mer verd enn røykere, og det synes jeg er tragisk. Er det noe som får en røyker til å ikke slutte, eller ville slutte å røyke, så er det surmagrede bemerkninger. Kanskje noe å tenke på;)
Jeg har truffet mange her på forumet som røyker, og de er ordentlige trivelige og oppegående mennesker! Det er jo snart slik at man skal ha gapestokk på dem som røyker. Minner meg om reklamen for AA (?): "Hei, jeg heter Bjørn og jeg er alkoholiker", hvis dere husker den.

Vel, nå fikk jeg skrevet litt av meg. Og som dere vet fra tidligere innlegg, så er jeg selvfølgelig for at røykere skal ta hensyn. Det finnes folk som er allergiske (som blant annet min søster), eller det er andre grunner til at de ikke tåler/liker røyk.


#36

Nooria sa for siden:

Dette var en fin tråd å lese :D. Hyggelig å lese at så mange røykere er bevisst på å ta hensyn... og så ble jeg glad for å lese at jeg ikke er unormal når jeg irriterer meg over at folk røyker i busskur :D.


#37

safran sa for siden:

Fordi ellers hiver alle sneipene på bakken. Men du har jo et poeng.

Jeg ble forresten akkurat skjelt ut av min far fordi jeg forsvarte enern. Hun hadde nemlig stått i en folkemengde sammen med ham idag, og ville gå vekk fordi hun fikk røyk på seg. Han hadde skjelt henne ut så hun begynte å gråte, for det var nemlig bare tull at det plaget noen med røyk - man var da ute under åpen himmel, må vite!


#38

apan sa for siden:

Etter at røykeloven kom, tror jeg faktisk ikke en eneste røyker har plaget meg. Jeg er bare glad jeg ikke røyker selv jeg.


#39

Sitron sa for siden:

Jeg syns forresten det burde være røykeforbud på uterestauranter også.


#40

Libra sa for siden:

Det er vel å dra den litt vel langt etter mitt syn. Men, røykesoner og ikke røykesoner skal jeg være med på.


#41

Sitron sa for siden:

Jada, greit nok det, så lenge de rullerer dem etter hvor vinden blåser.


#42

Dixie Diner sa for siden:

Det burde være en selvfølge, skjønner ikke hvorfor det fremdeles er tillatt (det går vel ikke lang tid, forhåpentligvis). Vi ikke-røykere vil jo også sitte ute og spise i det pene været, men hvem vil vel ha maten og lungene neddynget i røyk? :spy:


#43

Sitron sa for siden:

For å si det sånn; det er sjelden vi benytter oss av muligheten til å sitte ute pga at det røykes ved ethvert bord.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. Trist, er det. :(


#45

Libra sa for siden:

Dere har anledning til å gå inn å spise ;)


#46

Dixie Diner sa for siden:

Anledning? Vi MÅ jo det. Mens røykere kan sitte ute i solen og det fine være og nyte det. Røykere trenger ikke å røyke der folk spiser. Det er en skikkelig uting.


#47

Sitron sa for siden:

Det er faktisk ikke et valg engang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.