Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Geocaching

#1

Trolljenta25 sa for siden:

For noen uker siden var jeg på hytta til familien min ved sjøen, hvor barna fant en liten Tupperwareboks i steingjerdet nesten nede ved vannet. I boksen lå det en slags minnemynt, en liten notisblokk og blyant, en plastikkleke, en dollarseddel og noe annet småtteri, som jeg ikke husker. Utenpå boksen var det et klistremerke med webadressen www.geocaching.com. Viser seg at dette er en slags gps-skattejakt, og disse boksene finnes rundt om i hele verden.

Det var et trackingnummer man skal følge på denne mynten, som er en offisiell spillebrikke. Man skulle skrive en hilsen i blokken, ta ut en ting og legge inn en ny liten ting. Loggføre dette, for så å legge boksen tilbake i steingjerdet, bak en sten. Et genialt konsept!!

Er det noen andre som har vært med eller er med på dette, f.eks. når man er ute og reiser?


#2

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg har aldri prøvd, men jeg har lurt litt på om jeg skulle forsøke. Det ser spennende ut. Hørte om det for første gang i fjor eller noe sånt. Hvordan begynner man, og hva slags GPS er best?


#3

tinkadott sa for siden:

Magica her på forumet har vel skrevet ett bra innlegg på akuratt dette. Se om jeg finner.


#4

Trolljenta25 sa for siden:

Nå fant vi denne boksen helt tilfeldig, men jeg regner med man går på websiden deres og søker i området man befinner seg i, eller man skal til. Ser man at det ligger bokser i nærheten så skriver man ned koordinatene og setter gpsen på søkefunksjon. Jeg aner heller ikke noe om GPSer, bortsett fra at jeg har hørt at Garmin er et bra merke. :p


#5

Hyacinth sa for siden:

Vi har en Garmin, Garmin Nüvi, men det er jo en sånn bilgreie? :undrer:



#7

Inagh sa for siden:

Det høres ut som en kjempemorsom hobby! :jupp:


#8

Trolljenta25 sa for siden:

Regner med det kan brukes også, selv om man kanskje ikke kan kjøre helt frem til boksen, som jo kan ligge på ymse steder uten veier. Men, man kan vel ta den med i handa så lenge den går på batteri?


#9

Hyacinth sa for siden:

Jo, man kan stille den på fotgjenger og ta den med på gåtur, men jeg vet ikke om man kan legge inn posisjoner og sånt som en geocatching-GPS.


#10

Manga sa for siden:

Har ikke vært med på det, men har lest om det før og det virker jo kjempespennende.


#11

Magica sa for siden:

Tro meg, det er kjempeartig med geocaching! Virkelig flott for å komme seg ut på tur for liten og stor. Og man trenger bare en enkel og billig GPS. Skattejakt er topp!


#12

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har vel lett etter en post eller to en gang, men det ble med det.


#13

My sa for siden:

Dette har jeg hold litt på med også, det er skikkelig morsomt når man kommer igang! Og en veldig morsom ting man kan gjøre sammen med barn, det gjør det enda morsommere å komme seg ut i naturen. Man har et ekstra spennende formål med turen. Og ekstra morsomt er det hvis man skal reise langt vekk, kanskje utenlands, å gå inn på nettet og sjekke om det er en cache i nærheten av der man skal. Morsomt å "samle" på cahcer fra fjerne strøk. Jeg har en Garmin e-trex Legend (håndholdt tur-GPS), den har egen geocaching-funksjon.

Men nå er det dessverre lenge siden jeg har gjort det. :sukk: Gleder meg til ungene blir større, så jeg kan ta dem med!


#14

Miss Norway sa for siden:

Jeg har lest endel om det, og synes det virker kjempegøy! :jupp: Må jo være perfekt for en liten nysgjerrigper som meg. Når bare puddingen har fått litt mer tempo på puddingføttene sine, så regner jeg med å prøve.

En slags O-løp for dubbeditt-fans lissom!


#15

My sa for siden:

Nemlig! Eller friluftsliv for nerder hvis man vil. :glis:


#16

Go\jenta sa for siden:

Mannen min og ungene har holdt på med geocaching noen år.

Når vi er på ferie, drar mannen fram gpsèn, og så følger vi sporet til vi finner dem. Vi tar gjerne en eller to små ting fra boksen, og legger igjen noen småting. Og så kan man skrive på logger på pcèn at man har vært der og der..osv... Ungene synes det er kjempegøy,- enten det er i nærmiljøet eller i utlandet. Fin hobby for min datafreakmann!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.