Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I serien "jeg bruker opp alle pengene mine på tull, og er ikke stolt av det" ...

#1

Pepper Lemon sa for siden:

... kan jeg fortelle at jeg i dag har jeg solgt bilen min. Jeg har eid den i ett år, og har tapt den nette sum av 80.000 kr. :eek: Er det mulig? Alle de fine pengene som jeg kunne brukt på fornuftige ting som nedbetaling av studielån eller oppussing av kjelleren. Borte vekk fordi jeg fant ut at jeg skulle ha en bil. Som jeg ikke hadde bruk for etter fire måneder. Jaja. Nå lærte jeg da. Fra i dag av skal jeg bli skikkelig gnien. Drikke kartongvin og kjøpe billige klær. Planlegge mathandling. Slutte å gå på kafé. Og slutte å kjøpe bøker. (Jeg har faktisk ikke lånt bøker på biblioteket på ti år. Unntatt fagbøker, naturligvis.)

Akk ja.


#2

Toffskij sa for siden:

Slutte å kjøpe bøker?! Fordi du var litt dum i en bilhandel?! :tullerdunisse: Du trenger flere bøker, skjønner du vel!


#3

Føniks sa for siden:

Denne vet jeg ikke om jeg vil se en gang. Dårlig samvittighet over en del idiotiske impulskjøp slår i mot meg.

Det er faktisk en av tingene jeg får vondt i magen av.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg tenkte jeg kunne låne bøker i stedet? Var det Helt Feil? :o

Vondt i magen er helt sikkert. Jeg kastet faktisk opp. Det skal sies at jeg lo også, for jeg har en litt makaber form for humor. Men kastet altså opp. Og fikk litt vondt i hodet. Min mann syntes jeg var søt, for jeg hadde ansiktet til en som endelig hadde lært. Ha ha, liksom. :rolleyes:



#6

Miss Norway sa for siden:

Ja!

Sånn som disse! :p

Bare tuller jeg altså. Synes ikke du skal være så streng med deg selv jeg da. Du visste jo ikke at du kom til å bytte jobbsted? Og i en situasjon der man føler seg urolig, kanskje nettopp pga jobbstress, så prøver man jo å løse det på praktiske måter.

Vin må man ha! Og pappvin funker det også altså. erfart


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, vin var kanskje å overdrive? Vin, mat og luft er jo basisbehov. Og bøker. Men ikke klær? Må slutte å handle klær. Og slanke meg, slik at jeg kan bruke alle de pene, dyre klærne jeg kjøpte før jeg ble gravid. :rasjonell:


#8

Føniks sa for siden:

Det er mitt hemmelige sparetriks også. Slanke meg så jeg kan hente ned alt det flotte tøyet fra før jeg ble gravid. Men jeg er litt usikker på hvordan det egentlig ser ut i forhold til hva man går med i dag:fnis: Jeg kaller den esken Neste Stopp, som en slags motivasjonsboks.


#9

Miss Norway sa for siden:

Funker ikke dessverre. For når man er blitt tynn og lekker oppdager man at alle de pene klassiske klærne som har vært gulrot er blitt teite og dølle i mellomtiden. :erfart:

#10

Muad'Dib sa for siden:

Ha, den har vi også prøvd. Mannen kjøpte seg ny bil et år før vi flyttet fra Danmark til Grønland. Vi hadde jo ingen flytteplaner på kjøpstidspunktet, og regnet med å "kjøre bilen opp", og da ble dette billigst. Ting gikk ikke slik, og etter 1 år og 40.000 km solgte vi vores Ford Escort med 80.000 Dkr. tap.

Og ikke hadde jeg bra jobb engang (i motsetning til deg). :dulte:

Nå kjøper vi bare brukte biler, og det går en mindre formue til reparasjoner, nye dekk og alt mulig annet tull.


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg må innrømme at det driter jeg i. Hvis jeg noen gang kommer opp i min gamle favorittjeans skal jeg gå med den til den råtner. Så får det se så dumt ut det bare vil, jeg kommer uansett til å føle meg rålekker. :fnis:


#12

Pepper Lemon sa for siden:

:lalala:


#13

tink sa for siden:

Jeg føler litt for å sette inn sparekniven jeg også. Men ærlig talt, nå ser jeg litt for meg bestemødre med leopard-thigts og langt platinablondt hår... Tror ikke du er heelt der enda altså, men det er noe skremmende med å tviholde på de gode gamle klærne.

...selv om jeg også drømmer meg bort i gamle klær innimellom...


#14

nolo sa for siden:

:humre: Du er søt, Monsoon.

Ang gamle klær: Denne julaften gikk jeg med kjolen fra russeballet i 1984. Henger klærne lenge nok, kan de brukes igjen uten å være dølle.:besserwisser:


#15

Kaija sa for siden:

Akkurat bøker er det vel ikke så farlig med. Biblioteker finnes over alt, og ellers er jo også bokklubbene serdeles gavmilde for tiden.:D


#16

mus sa for siden:

Aaahh, bil er skikkelig tapsprosjekt!! Greit å få påminnelse på det (for mannen driver å drømmer om ny akkurat nå. Jeg skal sørge for at det blir med drømmen...)

Kjøpte min for studielånet jeg. Eller, den forrige da. Solgte den etter et par år og fikk lommepenger igjen.. (som er borte nå) Men lånet, nei det skal jeg betale på i 13 år til!! Utrolig smart..


#17

Føniks sa for siden:

Bil kan man sjeldent tjene penger på. I de fleste tilfeller er det ren utgiftspost. Må man selge den øfr man evnt har nedbetalt lån på den, så er det stort tapsprosjekt.


#18

Teofelia sa for siden:

Kast ikke klær som er for små. Du vet aldri når du blir 22 igjen!


#19

LilleRosin sa for siden:

Jeg kommer til å tjene mange mange penger når jeg bare går ned det jeg gikk opp.

Monsoon, jeg føler med deg. Men 80000, hva betyr vel egentlig det? Du skal vel vinne i Lotto?


#20

Føniks sa for siden:

:skremt:Kan man bli ung igjen?


#21

Pepper Lemon sa for siden:

Gammelt jungelordtak?

mus: Må du betale på lånet i 13 år? :fnise: Den var verre enn min. Så utrolig surt. Jeg burde vel sendt deg en klem, men jeg klarer ikke slutte å fnise over den der. :lol:


#22

torsk sa for siden:

Eller når det kommer en skikkelig runde med magesjau! :aldrisågaltatdeterikkegodtfornoe:


#23

Left sa for siden:

Hah! - sånn skal jeg bli. Men ikke platinablond - jeg skal ha langt,grått utslått hår. Jeg skal gå igjen i joggebuksa mi fra 1999. For tenk.
Den skal jeg brennes i når den tid kommer tror jeg faktisk jeg fant ut akkurat nå. :nikker:
"Men buksa mi får du aldri!!"
Og økonomi er for økonomer :kremt:


#24

Pepper Lemon sa for siden:

Jaha? Og hva er rettferdigheten i det liksom? Skal man være perfekt da liksom, fordi man er økonom? Hæ? HÆH? Skal frisører alltid være pene på håret også da? Og kokken alltid lage maten fra bunnen av? Skal legen aldri være syk? Skal lærerbarna alltid være flinkest i klassen, og gartneren aldri ha et ugress i hagen? HÆH? :catfight: (Ikke gni det inn a ... :sparke: )


#25

Left sa for siden:

Nei, men de som er spesielt interessert kan drive med sånt passepåpengerstyr.


#26

Tallulah sa for siden:

Nei, ikke billige klær. De slites jo mye fortere enn dyre klær. Noen dyre klær i allefall.

Og tenk på alle pengene du nå kommer til å spare fremover fordi du ikke har bilen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.