Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har dere ofte middagsgjester?

#1

konemor sa for siden:

Lett å finne ut hva dere skal servere?
Eksemel på hva som kan stå på menyen (middag og evt dessert) ønskes.


#2

Lykken sa for siden:

Nå i høst er det jo greit med Fårikål og pinnekjøtt. Ellers er en god wok, fiskesuppe eller hjemmelaget pizza greit å servere. Lette forretter kan være avocado med kaviar og creme freshe, kjeksknekkebrød med mozzarella, tomat og pesto eller en lett suppe.
Desserttips kan være creme brulee, is med varme bær, kake med krem eller kun sjokolade til kaffen.


#3

Hippie sa for siden:

Jeg har middagsgjester en gang i uka eller noe sånt.
Er det på en hverdag så blir det ofte hverdagskost som kokt fisk, pannekaker etc.

Er det helgemiddagsgjester så lager jeg en god pasta, wok, svinefilet med tilbehør, ovnsbakt laks etc.

Dessert er som regel is med varme bjørnebær eller brownies med is. Rett og slett for det er kjapt og godt!


#4

Erica sa for siden:

Vi har vel middagsgjester en gang hver 14. dag ca.

Vi serverer f.eks forskjellige gryterett, helstekt fisk, bacalao, fiskeform, grillmat(om sommeren), taco, supper - ja det meste som egner seg å lage litt større porsjoner av.

Ikke alltid vi har dessert, har vi det kan det være is, fruktdessert, en dessertkake, ihvertfall noe enkelt og kjapt.


#5

Fruktflua sa for siden:

Ja, det vil jeg si. Vi synes det er veldig hyggelig å invitere til middag, og byr på alt fra pinnekjøtt til hjemmelaget lasagne.

Vi har også ofte gjester på bakst. :knegg:


#6

Kine sa for siden:

Vi har vel aldri middagsgjester.
Har vi gjester, er det bare foreldrene våres...

Må bli litt flinkere på kjøkkenet før vi kan starte å invitere fellesvenner :knegg:


#7

Ivrig sa for siden:

Vi har middagsgjester minst 1 gang i uken. Får inspirasjon fra bladet Spis Bedre, som jeg fikk abonnement på for en stund siden. Prøver alltid nye oppskrifter, og maten bladet presenterer er også relativt enkel å lage. Anbefales på det sterkeste


#8

Slettet bruker sa for siden:

Akkurat nå i slaktetiden, ville jeg satset på lammelår. Nesten ingen jobb, og metter mange. :D

Mandelpoteter til, en god rødvinssaus, gode grønnsaker smørdampet så de er akkurat al dente.

Til dessert Tinetoffs utrolig fantastise sjokoladefondant med en god vaniljeis til.

sulten


#9

konemor sa for siden:

Hvor ofte vi har gjester varierer igrunn endel (siden jeg jobber turnus),men en gang ca hver 14. dag skulle nok ikke være en overdrivelse.
Synes igrunn det er blitt litt "vanskelig" å finne t hva jeg skal servere på slike "kose"dager som fredag og lørdag jeg. På hverdagene er det jo greitmed en hverdagsmiddag (alt fra suppe til fisk). Søndagen er og greie med gode søndagsmiddager.
Kanskje det bare er i mitt hode at det skal være litt sånn "kosemat" (fredag og lørdag) disse dagene.
Tenker på pizza, taco, lasange osv.
Står av og til litt fast der føler jeg.


#10

turi sa for siden:

Hadde en arbeidskollega av manne her om dagen, han er ungkar og spellemann, så jeg tenkte at hjemmelagde kjøttkaker med god saus, grønnsaker og makaronistuing kunne falle i smak, og det gjorde det.

Sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert, og kake til kaffe`n.

Han så blid og mett ut da han dro.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Ganske ofte, med unntak av den siste tiden med mye jobbing, så har vi gjester flere ganger i uken. Da gir vi dem enten det vi selv skal ha (hverdager) eller lager noe spesielt til de skal komme (helg),

Til gjestebud bruker jeg ofte denne boken: Ingrid og kokkene
denne boken har en mengde forslag til trerettere og oppskriftene er veldig gode. Jeg bruker også Mat og vin
en god del.

Jeg har en mengde kokebøker og bruker dem som inspirasjon. Jeg synes det er greit med stek eller andre ting som man kan gjøre mer eller mindre klart god tid i forveien. Ting som kan brunes lett og gjøres ferdig i ovnen (kyllingbryst, feks) når man er klar. Rotmos, saus, ha kuttet klar alle grønnsaker, ha alt på stell på kjøkkenet slik at det bare er å kjøre rett etter rett. Jo mer man kan gjøre på forhånd, jo bedre er det. Flambering ved bordet er styr, suffle er håpløst når folk vil skravle og bruker litt tid på å sette seg, biff til mange kan være styr, alt som ikke tåler å vente litt er dumt osv.

Nå om dagen ville jeg servert gresskarsuppe til forrett

Gresskarsuppe
5-6 porsjoner

1 gresskar ca 5 kg
4 løk
1 fedd hvitløk
10 gulrøtter
8 poteter (evt 1-2 søtpoteter og 10 poteter)
1 liter vann
1 Chili (kan sløyfes)
ca 3 dl fløte
Kraft eller buljong

Alt kokes og krydres med salt og pepper.
Mos alt og tilsett fløte til suppen får en kremaktig konsistens.
Ha gjerne i litt chili hvis det skulle være ønskelig med litt mer smak.
Server gjerne suppen i gresskaret!
Server gjerne med hvitløksbrød.

Til hovedrett ville jeg servert lammelår. Lammelåret benes ut (det finnes instrulsjon i Tinas Mat og på peppernet)

Husk å bruke steketermometer; stikk det inn på skrå, midt inn i steken. Pass på at spissen ikke kommer i kontakt med beinet. Sett stekeovnen på 125° C (dette er en fin temperatur som gjør at steken blir mør og saftig, og likt stekt helt gjennom). Legg den i en langpanne og sett den på nest nederste rille slik at steken kommer midt i ovnen. Liker du lammesteken rød, er den ferdig ved 65° C. Når termometeret viser 70° C er steken rosa, og ved 76° C er den gjennomstekt.

Jeg fyller den utbenede steken med så mange hvitløksfedd jeg greier å stappe inn, masse frisk rosmarin, timian og persille, gnir den inn med salt og pepper, binder den opp og steker i vei. Beina bruker jeg til å koke en kjempegod kraft som jeg lager saus på. Knekk bena og ha i en løk delt i to, et par gulrøtter, en knollselleri delt i biter og en suppekvast med grønt. Dekk med vann og kok opp, skum av og la syde mens steken blir klar.

Lag saus med smør og mel, spe med kraft, ha i negro, creme fraiche, salt, pepper, littebitt brunt sukker, litt portvin og voila!

Server med kokte poteter og smørdampede grønnsaker. HUSK Å LA STEKEN HVILE LENGE!!!! La den gjerne hvile i timesvis. Ikke ha folie på. Den blir supermør!

Til dessert:
Eplekake eller creme brulee med pasjonsfrukt eller appelsin. det er en veldig god oppskrift som aldri slår feil i den Ingrid og kokkene-boka. Eller bare noe friskt lett og enkelt, som en crumble pai eller bare litt god sjokkis og god kaffe.


#12

LilleLeo sa for siden:

Vi har ikke gjester ofte, men om vi har, så lager jeg ofte den mexikanske rekegryten. Har også et par andre retter som jeg pleier å lage.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.