...ja, det skal de ha om to uker. Da skal vi ha med en matrett hver fra vårt eget land. Jeg er helnorsk. Har tidligere hatt med vafler og rundstykker, og er ute etter tips til norsk mat som ikke er alt for vanskelig eller tidkrevende å lage.
Synes liksom det blir så kjedelig med norsk mat i det flotte fellesskapet i barnehagen med mat fra fjerne himmelstrøk...
Mener ikke å kverulere, altså, og er glad for innspill! Takk.
Det er bare vanskelig, synes jeg, i en travel hverdag å være kreativ på norsk mats vegne i forhold til å ta med noe til barnehagen....!
Grovbrødskiver er jo veldig norsk, da; med leverpostei, brunost eller røkelaks, for eksempel. :) Ikke så veldig spennende, men lett å frakte, og barn spiser det da stort sett gjerne. Hveteboller med rosiner er kanskje ikke utelukkende norsk, men ganske typisk, i alle fall. (Det var det jeg endte opp med å ta med et par ganger i den gamle barnehagen, som vi kjenner begge to.) Kaker er kanskje litt dumt i en sånn sammenheng, men hvis ikke, så er det jo litt å velge i der. Eller dessert - riskrem, kanskje? Skal det være middagsmat, så kanskje noe med laks, eller fiskekaker? Eller finnbiff. Eller noe med flatbrød til. (Grøt virker upraktisk å frakte med seg.)
Du har ikke noe familie som er fra en eller annen sær liten bygd langt inni en fjord hvor de har egne matskikker? Alle bygder her oppe har sin egen lefsevariant, sin egen måte å koke ball på osv.
Hva med tilslørte bondepiker? Eller kværfjordkake? Ellers synes jeg lapskaus med flatbrød er en god ide. Du kan lage den dagen før og varme den før du kommer. Men da må du ha ingredienser som alle andre kan spise. Så kanskje uten pølse eller ha den ved siden av.