Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Internasjonal dag i barnehagen

#1

tiddelibom sa for siden:

...ja, det skal de ha om to uker. Da skal vi ha med en matrett hver fra vårt eget land. Jeg er helnorsk. Har tidligere hatt med vafler og rundstykker, og er ute etter tips til norsk mat som ikke er alt for vanskelig eller tidkrevende å lage.
Synes liksom det blir så kjedelig med norsk mat i det flotte fellesskapet i barnehagen med mat fra fjerne himmelstrøk...


#2

Maz sa for siden:

Lefser, sveler, spekemat, røktlaks, gravetlaks.

Elg i diverse varianter, reinsdyr....

Grøt, da mener jeg vassgraut, rømmegrøt eller fløyelsgrøt.

Påsmurte rundstykker anser jeg ikke som spesielt norsk.


#3

tiddelibom sa for siden:

Rundstykker med geitost! :nemlig:


#4

Maz sa for siden:

Geitosten er norsk ja, men da heller på grovbrød. Ikke for det jeg synes det høres mye greiere ut med rundstykker.


#5

tiddelibom sa for siden:

Mener ikke å kverulere, altså, og er glad for innspill! Takk.
Det er bare vanskelig, synes jeg, i en travel hverdag å være kreativ på norsk mats vegne i forhold til å ta med noe til barnehagen....!


#6

Skilpadda sa for siden:

Grovbrødskiver er jo veldig norsk, da; med leverpostei, brunost eller røkelaks, for eksempel. :) Ikke så veldig spennende, men lett å frakte, og barn spiser det da stort sett gjerne. Hveteboller med rosiner er kanskje ikke utelukkende norsk, men ganske typisk, i alle fall. (Det var det jeg endte opp med å ta med et par ganger i den gamle barnehagen, som vi kjenner begge to.) Kaker er kanskje litt dumt i en sånn sammenheng, men hvis ikke, så er det jo litt å velge i der. Eller dessert - riskrem, kanskje? Skal det være middagsmat, så kanskje noe med laks, eller fiskekaker? Eller finnbiff. Eller noe med flatbrød til. (Grøt virker upraktisk å frakte med seg.)


#7

Frances sa for siden:

Jeg ville gått for spekefat med flatbrød. Det må da være det enkleste over det enkle. Høres ut som en flott dag.


#8

Sue sa for siden:

Lapskaus - tar litt tid kanskje, men...
Ellers er det jo mange varianter av lefser med pålegg som både er enkelt og godt.
Eller hva med en Grandis. ;)


#9

tiddelibom sa for siden:

:rofl: yes!


#10

5barnsmor sa for siden:

Risgrøt er vel typisk norsk...


#11

Skilpadda sa for siden:

Det var jammen en god idé - det skal jeg huske til neste gang det blir aktuelt.


#12

Bluen sa for siden:

Det tenkte jeg på også - lefser med naturell smøreost og litt røkelaks, for eksempel. Både lettvint og urnorsk!



#14

gajamor sa for siden:

Du har ikke noe familie som er fra en eller annen sær liten bygd langt inni en fjord hvor de har egne matskikker? Alle bygder her oppe har sin egen lefsevariant, sin egen måte å koke ball på osv.


#15

Obelix sa for siden:

Gravet laks/ørret og eggerøre, og spekemat har vi hatt med.
Enkelt og greit.


#16

tiddelibom sa for siden:

Nei, igrunnen ikke... Fra Oslo alle mann, i lange tider.

Takk alle for gode tips. Spekemat, eggerøre og flatbrød er enkelt og greit.



#18

Azi sa for siden:

Komle kan du jo ta med! Yummi


#19

Alexy sa for siden:

Synes spekemat og flatbrød var en veldig god ide!


#20

Manitoba sa for siden:

Hva med tilslørte bondepiker? Eller kværfjordkake? Ellers synes jeg lapskaus med flatbrød er en god ide. Du kan lage den dagen før og varme den før du kommer. Men da må du ha ingredienser som alle andre kan spise. Så kanskje uten pølse eller ha den ved siden av.


#21

Azi sa for siden:

Rømmegrøt? Det er godt det!! ÅÅ nå ble jeg sulten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.