Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eksamenssommerfugler

#1

Bobbelur sa for siden:

Søndag er det eksamen. Jeg vet at det ikke er verdens undergang om jeg ikke står - jeg kan ta deler eller hele om igjen før jul dersom jeg stryker på noe av det jeg skal opp i.
Men samtidig så tenker jeg at NOEN står jo, så hvorfor kan ikke en av dem være meg??

Likevel... jeg har holdt roen nokså lenge. Men nå kjenner jeg at det begynner å bli litt flagring i mageregionen. Den slår seg litt vrang, og jeg sov ikke så godt i natt. Jeg ligger og tenker og grubler og tankene går på høygir. For jeg vet at den biten med egen hund er ikke i boks. I tillegg kan jeg ikke demoene på rams - og det bør jeg for å ikke køle det til når jeg skal vise dem frem.

Eksamen er todelt og foregår slik:

Del 1: Holde et grunnkurs med hunder og hundeførere. Vi skal samle dem, ønske velkommen og presentere oss. Så skal vi ha utstyrssjekk på hundene, før vi viser tre demoer. En av dem er kommunikasjon, og den har jeg spikret. De to andre trekker vi i det vi kommer på kursplassen. Deretter skal vi drille lineføring, dvs ekvipasjene skal gå med hunden på plass, de skal ha noen vendinger (høyre om, venstre om, helt om) og mens de går så skal vi se dem, gi tilbakemeldinger på kontakt og gjennomføring og også motivere.
Er det sent på dagen og de har stått der lenge så må vi virkelig være motiverende for å få hunder og fører til å yte litt ekstra. Vi må passe på at vi bruker nok stemme, at vi er hyggelige og får deltagerne til å ønske å fortsette på kurs hos oss. Mye å tenke på med andre ord. :nikker:

Del 2: Vi skal vise at vi kan trene hund. Vi skal levere et skjema med øvelseslære der i har beskrevet hvordan vi skal få hunden til å lære den øvelsen, og så skal vi vise at hunden har lært.

Jeg har en ung hund. Han er bare valpen ennå, og jeg har ikke trent så intensivt som jeg burde. Så han gjennomfører ikke med flagget til topps hver gang, og han vimser en del. Det er dumt, og jeg har vel egentlig bare i dag og i morgen kveld på å fikse dette.
Men - som avdelingslederen (min kommende sjef) sier, så er det ikke noe stort problem. Jeg kan ta den delen av eksamen hos henne etterpå. Og han ER ung.

Uansett hva jeg forteller meg selv så har sommerfuglene kommet for å romstere en del i magen hos meg. Jeg får utnytte dem til å holde fokus i dag. Lufte hunder, sette eldstemann inn og så trene med valpen. Innimellom trening pugge på demoer.

Jeg skulle vært med på treff inne i Oslo, men jeg må heller bare prioritere eksamenstrening. :jupp:


#2

Betty sa for siden:

Masse lykke til! :klemme:

Det der hadde ikke vært noen eksamen for meg hvertfall. Jeg krysser fingre for at du står på første forsøk.



#4

Tåtti sa for siden:

Spennende! Lykke til! :heia:


#5

Tåtti sa for siden:

Nå så det ut som jeg bare herma etter Frantzen. :skuffet:



#7

Bobbelur sa for siden:

:knegg: Tårri, det er da aaaaaaaaaaaldri noen som mistenker at du hermer. ;)


#8

Tåtti sa for siden:

Heia Bobbis, lykke til!
Du kan klare det du vil!
Men om hunden slår seg vrang,
fikser du det neste gang.

:heia: :heia: :heia:


#9

Eia sa for siden:

:tvitvi: Jeg har trua!


#10

Neket sa for siden:

Lykke til! :heia:


#11

Bobbelur sa for siden:

:glis: Takk, folkens!!


#12

Magnolia sa for siden:

Lykke til med eksamen! :heia: Litt nerver er sunt, da skjerper man seg litt ekstra.


#13

Propella sa for siden:

Lykke til! :tvitvi:


#14

Olvina sa for siden:

Riktig lukke til! :heia:


#15

Bobbelur sa for siden:

Gådd altså!

Jeg fikser det å stå der og være instruktør i 15-20 minutter, det er jeg sikker på. Jeg er mer spent på det der med egen hund. Der har jeg muligens driti på draget et sted, og jeg vet ikke hvor. Ikke vet jeg hvordan fikse det heller. Jajaja. Jeg gleder meg likevel! :jupp: :glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.