Multekrem? Pisk krem, bland med multer og ha ved siden av krumkaker. Multelikør?
2 kg karbonadedeig
Stek opp karbonader/kjøttkaker og frys ned disse. Lett å ha liggende til middag.
Grytekjøtt - okseterninger
Inviter nabolaget på hjemmelaget lapskaus?
Kyllingfilet
Kyllingfilet er jo snadder i seg selv, og et lite googlesøk vil nok gi plenty med oppskrifter med dette...Stekt kyllingfilet med råstekte poteter, stekt sopp og
salat er :nam:
Litt svinekjøtt
Svinestek? Skjær opp og bruk i gryterett?
Elgkjøtt i alle varianter men denne har vært i fryseren i to år så jeg vet ikke om de er brukandes lenger
Jeg er veldig skeptisk til slikt, og ville nok ikke brukt det...
(Jeg er ikke superflink på kjøkkenet, men kanskje du får noen tips fra dette allikevell? :) )
Elg er veldig magert kjøtt, i likhet med reinsdyr, og holder seg derfor godt. Jeg har spist reinsdyrkjøtt som har vært godt over to år i fryseren, og det har vært helt fint.
Jeg har også spist elgkjøtt som har ligget lenge i fryseboksen, og ikke merket noe galt. Jeg hadde ikke latt det ligge så lenge selv, men faren min er av dem som mener det går veldig greit. ;)
Elgkjøttet er brukandes. Gjør med det som du ville gjort med vanlig kjøtt.
1)Molter kan du bruke som kakefyll, lage multekrem av eller servere varme ved siden av is.
Karbonadedeig kan brukes til lasagne, spaghettigryte, pizzasaus. Du kan lage en stor porsjon med kjøttsaus som du fryser ned.
2 kg karbonadedeig
3 løk
3 fedd hvitløk
3 hakkede gulrøtter i små små biter
3 stenger stangselleri, finhakket
3 ss (brunt) sukker
3 ts salt
litt pepper
1 ss tørket oregano
5-6 bokser hermetiske tomater
Brun karbonadedeigen, ha i resten av ingrediensene stek litt, og ta i tomatene til slutt. La det koke en stund på svak varme til det tykner litt. Hvis dere er en familie på to store og 1-2 små, skulle dette bli ca 6 porsjoner spaghettisaus.
Grytekjøttet blir alltid best om det får koke leeeenge. Det brunes sammen med en løk eller to, hell over 1 glass hvitvin, 3-4 gulrøtter (i store biter) 1 sellerirot i store biter, 1-2 boks tomater og vann til det dekker, ha i revet appelsinskall av 1 appelsin, 1 kanelstang, salt og pepper. La koke i 3-4 timer på svak varme.
Gulasjsuppe
1 kilo grytekjøtt med ben eller 600 g uten i biter
2 stk. løk i biter
1 båt hvitløk
2 ss olje
1 liten boks tomatpuré
1 l buljong eller kraft
3 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm og paprikaen i strimler. Skjær poteter og løk i terninger.
Fres løken i en kjele, ha i kjøtt og presset hvitløk og brun lett.
Rør i tomatpuré og buljong/kraft . La koke på svak varme en time eller to. Mot slutten av koketiden (når det er igjen et kvarter, kan du ha i 3 poeteter i biter og 1 paprika i strimler. Smak til med krydder.
Server med godt brød.
Kjøttgryte fra Burgund
700 g kjøtt uten ben eller litt over en kilo med ben
2 ss smør
1 ½ ts salt
½ ts pepper
4 dl rødvin
3 dl kjøttkraft
1 stk. laurbærblad
1 ts tørket timian
2 stk. gulrot
10 stk. sjalottløk
150 g bacon
200 g sopp
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøtt i en gryte og dryss over salt og pepper.
Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.
Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
Kyllingfilet kan brunes lett på hver side. Skjær et ørlite snitt inn i kyllingfileten, og putt inn litt blanding av philadelphia, salt, pepper og estragon. Stek filetene videre i ovnen i 12-13 minutter, til de er gjennomstekt. Server med salat og grov ris. Du gan også sjekke ut egg.no, for flere oppskrifter.
Svinefilet er også greit å svi av i panne og heltsteke i ovnen til kjernetemperaturen er 76 C. Gni fileten inn med en blanding av finhakket soltrøket tomat, finhakkede svarte oliven (noen få), finhakket hvitløk og timian. Server med potetmos (hjemmelaget, selvsagt) og en god saus.
Elgkjøtt er godt og magert, du kan lage gode karbonader, gryter, pizzafyll, kjøttkaker, osv. Du bruker det som vanlig oksekjøtt, eller du vilter det til med viltkrydder som einerbær osv. Stek er flott, og blir det rester kan du lage restelapskus dagen etter. Jeg har tatt et søk på matoppskrift.no. (Kjøleskapssøk)