Vet ikke om dere har sett denne oppskriften før. Men det er en aldeles nydelig osteiskake:)
OSTEISKAKE
(Kaken kan lages i vanlig kakeform, eventuelt som "opp-ned" kake som snues over på fat.)
[font=Arial][/font]
Digestive kjeks (knuses, skal strøes i bunnen og som "topp".
3 dl kremfløte og
1 ts vaniljesukker, vispes til krem
3 eggeplommer og
3 dl sukker, piskes sammen, men ikke til eggedosis
1 pk Philadelphiaost naturell
Strø knust kjeks i bunnen av en kakeform, så mye som du selv synes er godt.
Rør sammen egg- og sukkerblandingen med Philadelphiaosten, til det blir en jevn blanding. Bland i kremen tilslutt. Hell blandingen over den knuste kjeksen i formen, og strø resten av den knuste kjeksen på toppen igjen.
Sett kaken i frysen, trenger iallefall 3-4 timer på å fryse, men kan gjerne lages dager i forveien. Kjempegodt med friske bær, hakkede nøtter event hakket sjokolade til...eller bare helt for seg selv - mmm!!
Men "Osteis" er et rart ord. Ikke fins den i isdisken enda, heller - kanskje osteis er den neste sommerhiten? Og kanskje det blir flere typer? Brunosteis, Gammelosteis, Parmesanis og Gorgonzolis blir sikkert bra greier! :nemlig:
Jo det finnes osteis. Haagen dachs har, og de har i Italia. Men kanskje ikke Norvegia- og parmesan-iskremer da, det går vel mest i ostekake-smaker. :knegg:
Men når folk spiser avokado-is og jordbær med basilikum og pepper, så hvorfor ikke ... :spy:
Ser det for meg. Hadde nok blitt populært her inne iallfall. "I dag kjøpte je meg en bøtte med nyyydelig parmesan-iskrem, serverte selvsagt en dyr Chianti til".
Den har jeg laget mange ganger og den er fantastisk god og veldig enkel. Min venninne hadde byttet ut kjeksen med hakket dajm en gang hun laget den, og det var orgasmisk. :nam:
Ja, det stemmer. Det fester seg sånn noenlunde til bunnen. Synes det gjør denne kaken bedre enn andre ostekaker som blander smør etc. i kjeksbunnen. Det blri ofte too much.