Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hus og hjem og bolig og...

#1

Bobbelur sa for siden:

Det er noe rart med det, synes jeg. Når man - i dette tilfellet jeg - forteller at forholdet har røket og vi kommer til å flytte fra hverandre, så virker det som om alle oppfatter det som grønt lys for å komme med gode råd.
Familien min har det med å komme med gode råd i tide og utide, og denne gangen gjelder det altså bolig.
Vil jeg virkelig bo i dette huset? Jeg kommer jo så mye bedre ut av det med leilighet! Enn hva med et mindre og rimeligere hus? Jada, de må nok rehabiliteres, men det blir jo mindre LÅN likevel! Ja, og for all del - dette må du ikke diskutere med Luren altså!

Jeg blir sint av slikt. Jeg synes det er utidig innblanding egentlig. Ja, jeg tenker på hva det koster å bli boende her. Ja, jeg ser på andre muligheter. Jeg har til og med satt meg ned og regnet på hva det koster å beholde huset kontra å kjøpe leilighet med felleskostnader. Det koster meg hele 1500 mindre i måneden. Dvs jeg har ikke regnet på vedlikehold av hus og hage om jeg blir her. Jeg burde jo ta med det i regnestykket også, jeg vet det. Det er bare litt vanskelig å anslå. Det jeg heller ikke har tatt med i regnestykket er at om jeg leier ut i underetasjen så er kjøp av leilighet dyrere.

Men jeg ser meg om etter det som er billigere. Denne for eksempel. Jeg vet hvor den er, jeg har gått tur forbi der ofte. Jeg vet at Huseby Kjøkken ligger rett over veien, og på dagtid lukter det ofte lim og det suser masse fra maskinene der. Oppussingsobjekt.
Dette er en av leilighetene jeg har sett på. Den er rimelig mtp både felleskost og lån. Ikke vet jeg om det er lov med hund der, og den kommer altså ut bare 1500,- rimeligere enn huset.
Et godt stykke unna ligger så dette huset. Oppussingsobjekt ca en times kjøring fra jobb og det meste annet. Huset er rimelig i seg selv da.
Så har jeg denne da, en leilighet der jeg kan ha ett husdyr og må søke styret om å kunne ha flere. :teller etter: Det var da fjerde alternativet. Det er ett til - dette huset langs riksvei 35. Det står ikke noe om at det er et oppussingsobjekt, men jeg regner med at det er dels det som menes når det står "enkel standard". Ja, og så langs 35 da - det er en del trafikk der tror jeg.

Søren altså. Jeg lar meg irritere over dustete familie. Jeg skjønner at de egentlig bare vil vel, men... den som for tiden gir meg mest støtte er faktisk Luren. Vi vil ikke hverandre vondt og er så langt den beste samtalepartner for hverandre. Det kan endre seg, men pr dd er vi bedre støttespillere for hverandre enn hva noen andre er.

Jeg er ennå sinna ja.


#2

Mani sa for siden:

Kjenner at jeg har få råd å komme med, men bra at du og Luren samarbeider så godt. Det vil jeg tro er en stor fordel. :)


#3

Mani sa for siden:

Ja og det var jo råd du ikke ville ha, så da var det kanskje like greit at jeg ikke hadde noen :p


#4

Olvina sa for siden:

Så bra at du og Luren samarbeider godt. La deg ikkje lokke inn i diskusjon rundt tema. Då er du plutseleg i full gang med å forsvare eigne synspunkt, er mi erfaring.

Eg skjønnar godt at du blir sint, det er ikkje alltid ein verken treng eller ynskjer å få påprakka masse råd, synsing og meining.


#5

Magnolia sa for siden:

Råd kan være fint å få når de oppleves som konstruktive, men det gjør ikke de rådene du får. Du har tenkt gjennom hvor du skal bo, og det er ikke stas når det blir "overprøvet" av andre. :mumle:


#6

Susse sa for siden:

Tror det med råd er en klassiker dessverre, du får bar prøve å lukke ørene. Det er til slutt ditt valg uansett !


#7

Blondie sa for siden:

Blås i "gode" råd fra familien, dette har du god kontroll på selv. Sånn rent bortsett fra bolig på Steinsholt da, vil du bo der? :skremt:


#8

Bobbelur sa for siden:

Jeg vil gjerne ha konstruktive råd, ja. Men råd av typen "enebolig er dyrt, borettslagsleilighet er billig" er bare tull.

Blondie - jeg aner ikkeno' om Steinsholt. Overhodet ingen ting. Annet enn at det er langt dit. Så langt så er faktisk det mest 'reelle' alternativet det første jeg linket til. Men jeg vet da svarte - rett ved veien, ikke inngjerdet hage og eternitt på ytterveggene. Mye å ta tak i, mye jobb, kommer til å koste mye å få til.

Uansett hva jeg bestemmer meg for så kommer jeg til å få kommentarer på valget fra familien. Bortsett fra min eldste bror og hans kone. De har ikke sagt noe rundt det med bolig, og de er de eneste som har spurt noe mer om hvordan vi har det - Luren og meg. De var de eneste som uttrykte noen form for overraskelse også. Så dermed føler jeg mer støtte fra den kanten enn fra min yngste bror, hans kone og mine foreldre.

Nuvel. Jeg får finne noe positivt i dette også. Etter hvert. I kveld kan jeg rose meg av å ha holdt et flott valpekurs - og være fornøyd med det. :jupp:


#9

United sa for siden:

Er du en leilighetstype? Eternitt er ikke det verste. Vedlikeholdsfritt. Når du skal bytte kledning, kommer jobben. Huset isolert sett, ser fint ut, syns jeg. Mye trafikk? Ser det er LNF, men du får vel sette opp gjerde? :vetikke: Staur, netting og en dobbel port, så er du der. Og dusjkabinett på badet? Morsomt å se på hus. :jupp:

Og du, jeg skjønner du ikke gidder kommentarer. Særlig ikke fra folk som ikke vil hjelpe. Bare mene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.