Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Før julen ringes inn - 4

#1

Kalenderpiken sa for siden:

[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
4. årgang

4
[1 Teofelia] [2 007] [3 Nessie] 4 Tallulah [5 Taien] [6 Salt]
[7 Bauche] [8 Divine] [9 Harriet Vane] [10 Flubby] [11 Ru] [12 Kitty Bastard]
[13 Eia] [14 Kasia] [15 kokosbolle] [16 Kirsebær] [17 Lorien] [18 Anda]
[19 smilefjes] [20 nolo] [21 Tjorven] [22 Skilpadda] [23 Svanen] [24 Toffskij][/CENTER]


#2

Tallulah sa for siden:

Tallulahs juleanbefalinger for stressfri adventstid

Det har ikke vært så lett å komme i julesteming i år, med knapt en eneste kuldegrad og samme nattetemperatur som juni. Så her kommer 10 anbefalinger for å hjelpe dere på vei:

Julete eller julekaffe Unn deg selv en spesiell julete eller –kaffe i adventstida, kafeer og andre utsalg pleier å ha ulike blandinger med krydder som kanel, nellik og kardemomme. Evt. lag din egen chaiblanding av sort te, en pinne hel kanel, et par hele, grønne kardemomme og litt tørket appelsinskall. Gi deg selv et lite friminutt.

Juleverksted
Å rulle honninglys er noe alle klarer, og setter dermed ikke høye kreative krav til juleverkstedet. Plater bestiller du fra Honningcentralen (så støtter du norske birøktere i samme slengen), eller kjøper på panduro og andre hobbyforretninger. Lysene ruller du så tykke som du vil, alt fra tynne juletrelys til digre kubbelys. For et smakfullt juleverksted anbefaler jeg å lage sjokoladebark. Enkeltpenkelt!

Julefilm
Min favoritt er A Christmas Story. Passe retro, passe moro, passe nostalgisk.

(Kilde:
(Kilde: youtube.com)
)

Julegaveshopping på nett
Ingen grunn til å mase rundt på svette kjøpesentre! Sett deg ned med nevnte julete, tenn nevnte honninglys og sjåpp i vei på sider som tronsmo, ruth66, Outland, lego, amazon og play.com. Når det er sagt, så er de tre første butikkene ganske hyggelige å gjøre juleshoppingen sin i, rent fysisk.

Julemassasje
OK, det er sikkert ingenting som heter julemassasje, men siden du nå har spart så mye tid, og sikkert endel penger, på å gjøre unna julegaveshoppingen på nett og rulle honninglys så kan du unne deg en time på en lokal spa eller thaimassasje, og få løst opp skikkelig før jula setter inn. I Oslo anbefaler jeg Vestkantbadet. De verneverdige lokalene gir instant ro.

Kongerøkelse
De aller fleste røkelser er djevelens verk, men kongerøkelse er et unntak. Den lukter ekte jul. Det må selvsagt være svaneapotekets, og den må selvsagt brenne i en tre kongers-stake. :nemlig:

Julepynt

Hvert år kjøper jeg en julepynt som minner meg om noe fint i året som var. Elvisjulekule fra Graceland, en hibiskus det året jeg tatoverte meg og så videre. I år blir det disse for å minne meg på at jeg har verdens beste designermann:

Julemusikk
Juleplata du skal kjøpe i år er den fra She & Him. She & Him er Zooey Dechanel og M. Ward som synger 12 juleklassikere. Très cool.

(Kilde:
(Kilde: youtube.com)
)

Julekitsch
Ingen jul uten kitsch. Hva med en julegenser?

Julemoral

Klem en gang ekstra på partner og barn. Pust ti ganger i stedet for å stress. Se for deg en av nevnte julegensere mens du står og irriterer deg i køen på Clas Ohlson. Nynn på Rockin’ Around the Christmas Tree på den fulle bussen. Legg deg tidlig og våkn opp uthvilt. La være å vaske kottet. Kort og godt; gjør det du trenger for å få en stressfri adventstid og jul, fylt med glede og latter. Vær glad for at du ikke har en familie i matchende julegensere. God jul!


#3

Minerva sa for siden:

Takk for gode tips! :hjerter:

Jeg skal særlig ta med meg tipset om å visualisere hele familien i samme type julegenser som den vår kjære mormor har, med glinsende juletrebrosje også, hvis det er noe som lugger i jula. :haha:


#4

Slettet bruker sa for siden:

Ah! Stemningsluke, det er jo helt genialt i denne værmistilpassede adventen her.

Kan jeg få si min antistressmetode også?
Jeg lager en liste over det som skal gjøres til jul, og når det skal være ferdig. Når tidspunktet så er der, så stryker jeg punktet. Og trikset? Jeg stryker det selvom det ikke er gjort.

Det er genialt for meg. Ingenting som hoper seg opp. :kry:

Det er basert på Drammens moral om at det ungene husker til jul er julepynt, pakker og kaker og snop. Om det bare var støvsuget et år istedenfor rundvasket så vil de garantert ikke huske det.


#5

Tallulah sa for siden:

:knegg: Gennialt, SF!

Og ja, kom gjerne med flere tips til både stemning og stressfrihet. :jupp:


#6

Camomilla sa for siden:

Fin luke. :ja:
Jeg nyter akkurat nå en kopp julete fra Kaffemakeriet, den er kjempegod.

Ikke stress er en god ide, spør om de som skal spise surkålen faktisk liker den du lager, jeg har fått høre at den på pose er like god, ja så da blir det sånn da.

Liker listen til SF ja.



#8

Balanse sa for siden:

Åh, nydelige tips. Jeg liker godt Zooey D, det passet ekstra godt med julemusikktips.


#9

Slettet bruker sa for siden:

Jeg ble inspirert. Jeg drar i dag og kjøper årets julepynt. Jeg har sett en snømann i porselen. Den vil jeg kjøpe i dag.


#10

Palmen sa for siden:

Zooey Dechanel er kul. Takk for fin luke! Jeg digger alltid tipsene du kommer med.


#11

Toffskij sa for siden:

:handler på Ruth:


#12

Ru sa for siden:

Fin luke med mange gode tips! :blomster:


#13

Teofelia sa for siden:

For en super kalenderluke. Nå fikk jeg virkelig litt julestemning her. :hjerter:

Og jeg visualiserer Teomannen, som har jobbet alt for mye i høst og som ikke vil stå opp når jeg ber ham om det, i en sånn julegenser akkurat nå. Og jeg kjenner at jeg elsker ham likevel og går ned for å ta ungene, selv om det er hans tur. Kanskje han vil ha kaffe på senga om en time.

:hjerter:



#15

Kanina sa for siden:

Herlig luke! Jeg suger til meg tipsene.

I dag skal jeg ut å farte en del og kanskje handle noen julegaver, på Designernes Eget Julemarked. Det er stressfritt i den forstand at det er koselig og fullt av julestemning. Det er en julegaveinnkjøpsrunde blottet for lister og frister. Bare kikke og kjøpe noe hvis det skriker "Svigermor vil ha meg!!" og lignende. :knegg: Det kan bli ganske fullt av mennesker der og litt kø for å komme inn, da. Så hvis man vet at man blir veldig stresset av sånt, så holder man seg heller unna. :nemlig:

Tally: du få souvernirpresangen din før jul! :neglebit:


#16

Tallulah sa for siden:

Oj, det er i dag det, Kanina? Da blir det det framfor skogstur. Jeg hadde glemt det siden vi egentlig skulle vært bortreist i dag. Møtes der?


#17

Filifjonka sa for siden:

Fin luke! :hjerter: Så koselig tradisjon med julekulene. Jeg har sett de Pantonekulene, burde nesten hatt noen av dem.

Og gleden over at ikke hele familien har julegensere er absolutt verd å ta med seg. :nemlig:

Tusen takk for påminnelsen om bivokslys. Nå har jeg bestilt røde voksplater til en forandring fra de gule. I fjor var jeg for sent ute, og vi fikk ikke lagd lys. Det er jo en veldig enkel og hyggelig aktivitet med barn.

Sjokoladebarken fikk jeg også lyst til å prøve.


#18

United sa for siden:

Skjønn inspirasjonsluke. Akkurat bestilt voksplater fra Honningcentralen. :jupp:

Takk også til sf, her skal det lages liste og strykes. Tror jeg skal føre opp andre ting også. Bare for å ha gleden av å styke dem. :knegg:


#19

Inagh sa for siden:

Fin luke! :jupp:


#20

Skilpadda sa for siden:

Takk, Tally! :hjerter: Vi er i bursdagsmodus i dag - niårsselskap om noen timer - men har stearinlys på bordet og Elvis-juleplate i iTunes, så det er litt julestemning også.


#21

Wix sa for siden:

Fine tips! Noen som vet om de honningvoksplatene holder seg til neste år hvis vi ikke ruller alle? Eller blir de tørre?

Jeg ser for meg at 30 lys (som er minstepakken, ser det ut som) er litt i overkant for en jul her - vi skal ikke en gang være hjemme selve jula.


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg tror de vil holde fint. Pakk dem i plast for sikkerhets skyld. Det går også an å smelte dem om de ikke ruller så bra, og dyppe lys eller helle i kopper og skåler.


#23

tink sa for siden:

Strålende!

Gutta og jeg fikk med oss Adventspøkelset på Stend i går. Adventspøkelset hadde fortrollet de voksne som hadde glemt hva jula skal være. Det hadde bare trollet de som jobber for mye og de som går på fest om kvelden og blir uopplagt dagen etter. Resultatet var at ingen voksne husket at det var jul.

En god påminning for travle voksne, og akkurat passe spennende for barna. Sniker meg til en teateranbefaling for Bergensnisser: www.hordalandteater.no/default.aspx?pageId=15


#24

Filifjonka sa for siden:

Og så er jo de lysene kjempefine julegaver som barna kan lage selv og gi bort.


#25

Salt sa for siden:

Fin luke!

Oooh! Pantone-julekuler! :designer: :vilha:


#26

Nasse sa for siden:

Denne luka passet perfekt til rettinger av norskstiler om norrøn litteratur, Ibsen, Petter Dass mfl.

Takk for julestemning!


#27

Toffskij sa for siden:

De julegenserne! :hikst:


#28

ingling sa for siden:

Fin luke! Jeg har kjøpt nesten alle julegaver på nett i år, for en lykke! Og så var jeg på Designernes julemarked i går, masse masse fint. :hjerter:

Hvor har du fått tak i de Pantone-kulene? Det hadde vært en fin gave til designersvigerinnen neste år, kjenner jeg.


#29

Tallulah sa for siden:

Jeg skal kjøpe kulene i London, men de har dem nok litt rundtom her også. House Of Oslo, kanskje?


#30

Pepper Lemon sa for siden:

Så fin luke! Jeg skal følge mange av de tipsene her.

Og sånn apropos å handle på Ruth66 - jeg kjøpte noen kjempefine julekuler der forrige helg, som er en lysslynge! De har masse fint der nå.


#31

Martis sa for siden:

Mange gode tips her. :hjerter: Og SFs listetriks er jo genialt. :knegg:


#32

Candy Darling sa for siden:

Haha, de julegenserne så jeg ikke i første runde. :knegg: Mark Darcys reinsdyrsgenser comes to mind.


#33

Pebbles sa for siden:

A Christmas Story er vår families favoritt! Veldig vittig historie - "You'll shoot your eye out!" roper vi med skingrestemme hver gang moren min lufter sine nevrotiske bekymringer for ettellerannet. :knegg:

Og julemassasje var faktisk det første jeg tenkte på da jeg våknet i dag - bestilles i morgen!

Takk for en fin luke! (Koser meg med jule-nespressoen min as we speak - sjokoladekaffe. :jupp: )


#34

Tallulah sa for siden:

Pepper: så fin lysranke! Jeg fant ut at en av rankeflamingoene mine har knust. :leppe:

Candy: Den tenkte jeg på også. :knegg: I min krets i USA er det faktisk ganske vanlig med sånne gensere. :knegg:

Zoë: Kos deg med kaffe og massasje. :)


#35

Adrienne sa for siden:

Å, klassisk Tallulahluke, så fin. :hjerter:

Julete havnet plutselig på min handleliste, men jeg tror jeg styrer unna julegenseren. :knegg: Og den lysranken Pepper viste tror jeg havner på listen også.


#36

apan sa for siden:

Kjempefin luke, og helt det rette her vi sitter i et hus innfiltret av sykdom og kjenner at det blir vel jul til slutt likevel. Og jeg tror vi skal bestille og rulle lys med storebror! Det passer vel fint for en seksåring?


#37

Anda sa for siden:

Julete er en schlager her i gården, og netthandel er gjennomført for 60% av gavene. Eneste aberet er at man børvære sikker på at de kommer fram,- slik at man slipper umotivert stress.

Fiiine luken! :hjerter:


#38

Filifjonka sa for siden:

Passer veldig fint for en seksåring apan. Jeg har lagd sånne med barn helt ned i toårsalder, med litt hjelp. God bedring! Her er vi også syke og elendige, ikke lett å komme i julestemning.


#39

LilleT sa for siden:

Fin luke!


#40

Tallulah sa for siden:

God bedring Apan og Filifjonks! Å rulle lys passer helt fint for en seksåring. Jeg klemte fast veken litt og rullet den første "bøyen" for Hiawata, så gikk resten som en lek. Fine julegaver også! Og de lukter ikke sjenerende honning når de brenner heller.


#41

Fintdethei! sa for siden:

Finfin luke, jeg har nå kjøpt ny julemusikk på ipoden min, og gleder meg til mandag i kontorlandskap med julestemning på øret. Takk.


#42

apan sa for siden:

Flott, Tallulah og Filifjonka, jeg har nå bestilt røde plater og veke. Så da blir det lys til besteforeldrene i år.


#43

Filifjonka sa for siden:

Jeg har forresten en juletrekule du kanskje hadde likt Tallulah, en pølse i brød i skikkelig glitrende utførelse, gammeldags knuselig julekulemateriale. Søsteren min kjøpte den i Louisiana.


#44

Tjorven sa for siden:

Takk for tips. Jeg liker alltid tipsene dine.

Jeg skal straks gå til anskaffelse av julete. Det er virkelig stemningsfullt.


#45

Schnuppa sa for siden:

KOser meg med julete og juletee as we speak men her var det jo enda flere og gode forslag for å få frem julestemningen. Tusen takk Tallulah for en fin luke.


#46

Tallulah sa for siden:

Filifjonka, den kulen høres absolutely vidunderlig ut! Jeg gleder meg veldig til vi skal til USA igjen og jeg kan handle julepynt.

Det er veldig fint å kunne være til inspirasjon. Vi har nettopp rullet 10 tykke lys og 5 kjempetynne lys, både til eget bruk og julegaver.


#47

Pamina sa for siden:

Fine luken!

Jeg rakk ikke å kommentere i morges, for jeg fant ut av dette julemarkedet og måtte komme meg avgårde. Har nå gjennomført mange timer der med to barn - :svett: og er veldig fornøyd.

Route 66 må jeg innom og kjøpe en julekule til hver av ungene på. Det er en fantastisk sjarmerende butikk.


#48

Tåtti sa for siden:

For en herlig luke, her var det mye å glede seg med. :hjerter:


#49

007 sa for siden:

Her var det mye kult, selv om vi ikke har helt samme smak.

Fin luke, Tallulah. :)


#50

Tallulah sa for siden:

Takk, jeg håper det er noe for enhver der. :)


#51

Teofelia sa for siden:

Jeg har bestilt bivoks. :hjerter:


#52

Irma sa for siden:

Så fin luke! De pantonekulene hadde sklidd veldig fint inn i stua mi. :vilha:


#53

Tangina sa for siden:

Veldig fin julesang, og jeg oppdaget et par ting i Ruth66 som nok ikke blir juleinnkjøp, men som skal på ønskelista for det nye huset. Takk!


#54

Røverdatter sa for siden:

Takk for fine tips! Jeg tror at jeg skal prøve meg på teen og filmen. :jupp:


#55

Divine sa for siden:

Ha ha. Jeg har en julegenser som passer inn på den nettsiden der. Sydd av min vertsmor i USA julen jeg bodde der. Jeg har den ennå. Kanskje jeg skal ha den på på jobb en dag? Synes jeg ser det ...


#56

Tallulah sa for siden:

Divine, du kan ikke så sånt uten bilder! Jeg har (hadde?) forresten en julenattkjole fra mitt år i USA. Også en gave fra vertsfamilien. Skikkelig ubehagelig, siden snømannens dusk var en ekte pompon som jeg fikk rett på puppen. Umulig å sove på magen i den.


#57

Divine sa for siden:

Jeg skal se om jeg ikke kan få tatt et bilde. :jupp:


#58

Palmen sa for siden:

Jeg har fått dilla på juleplata med She & him! Takk for tips!


#59

LilleLeo sa for siden:

Jeg elsker tipsene dine! :hjerter:

I fjor hadde vi tenkt å kjøpe julegensere, ordentlige stygge, til et par familiemedlemmer, men guriland for noen priser vi fant dem til på eBay! :dåne:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.