Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store kakemanntråden! Jippi eller rett og slett pyton? Om oktoberkakemenn!

#1

tiril sa for siden:

Fant kakemenn/damer i butikken sist veke. Det er sååå irriterande at butikkane ikkje kan vente til desember!!!! Synes kake menn er desember snacks/kos!!
Blir like sur kvar oktober når dei ligg der i hyllene og berre venter på å bli spist!!Er jo lei tryne deira jo når jula endelig kjem!
...............men blir jo litt glad for å sjå dei og då,for då kjem jo jula om eit par mnd::knis:

Kva synes du om kakemenn i oktober??? Er det "å ja endelig er dei her!",eller synes du det er rett og slett irriterande?

Skikkelig god tråd dette:tilber:


#2

Tallulah sa for siden:

Hva er kakemenn? :confused: Er det sånne store som ser ut som pepperkaker, men smaker kjipt? Jeg visste ikke at man solgte dem i butikken engang jeg.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Kakemenn selger de jo hele året her? De lyse kakemennene med rød/rosa konditorfarge på.


#4

Marge sa for siden:

Kjøper ikke de i butikken uansett, for de smaker py. Jeg kjøper på bakeri og baker i tillegg selv. Men det er kjipt å bli fristet i oktober allerede :nikker:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Det kan godt hende. Jeg er vant med at de selges i både butikker og bakerier her hele året rundt, ser ikke på dem som mer julete enn feks. jødekaker. Men mulig de som kommer til jul er større og litt annerledes, det husker jeg ikke. For meg er kakemenn en helårsgreie.


#6

Veronal sa for siden:

Kakemenn er jo helårsvare i Stavanger, i hvert fall. Har aldri forbundet kakemenn med jul. Da jeg var liten så var det vanlig å servere kakemenn i barnebursdager hele året.


#7

Estrella sa for siden:

Kjøpte en boks med pepperkaker sist lørdag. :nam: :nam:


#8

tiril sa for siden:

Det er jo helt grusomt, glad eg ikkje bur i Rogaland, er jo julesnack jo!:nemlig:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Hadde du bodd her hadde du jo ikke reagert, siden det er en vane her. :)


#10

polarjenta sa for siden:

For min del trenger de ikke selge kakemenn i det hele tatt, det finnes jo ikke godt...


#11

Fluke sa for siden:

Djis.


#12

Fluke sa for siden:

:haha: Ja, sånne er det iallfall vi har hele året i butikkene her.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes heller ikke det er noen kulinarisk opplevelse å spise kakemenn nei. Men vesla ELSKER det, hun er virkelig helt GAL etter dem. :eek:


#14

Fluke sa for siden:

Det er guttungen vår også. Jeg tror forresten de kan bli et fint par, eller har du lovet henne bort allerede?


#15

Sitron sa for siden:

De kan jo ikke selge kakemenn hele året! :eek:

Kakemenn i desember!

Kakemenn var forresten godt i gamle dager. Nå har de endret på de og de nye smaker dritt.


#16

Mei sa for siden:

Jeg har aldri likt kakemenn i voksen alder, men husker hvor gøy det var å male de med konditorfarge som barn. Er det noen som har en oppskrift som i allefall ikke bare smaker mel og vann? :blafre:


#17

Tallulah sa for siden:

Isj, de er ekle. Heldigvis ingen stor greie i Oslo. Myke og smaker hjortetakksalt.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Hun har en kjæreste i barnehagen nå, men det varer nok ikke så lenge. :knegg:

Vel, de gjør det. :knegg: Og de har gjort det hele mitt liv, iallfall, så jeg reagerer ikke på det i det hele tatt. Pepperkaker, derimot, er jul for meg. Gleder meg til bakeriene begynner å selge de stooore deilige halvmyke pepperkakene.


#19

MokkMokk sa for siden:

Æsj, disse kakemennene går i fred for meg, og man må gjerne få selge dem året rundt for min del. Jeg husker ennå hvor skuffet jeg ble første gangen jeg smakte en sånn en (hjemmebakt, ja). De så jo så gode ut, men smakte bare tørre smuler. Blæh.


#20

MokkMokk sa for siden:

Nå fikk jeg forresten lyst på pepperkaker. Og gløgg. Og det i oktober da, nå står vel ikke verden til, eh, påske. :fnis:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes konsistensen også er forskjellig, Jødekaker er bedre. De er saftigere og mykere, men jeg er ikke særlig begeistret for dem heller. De har rund/sekskantet form med masse perlesukker på, mens kakemenn er formet som menn og koner. :)


#22

GinaK sa for siden:

Jeg vanket mye sammen med en som var fra Molde dajeg gikk hjemme sist og da var det såå mye snakk om kakemenn. En gang kjøpte jeg en pakke i butikken her, men kastet resten.. Utrolig hva man er vant med.. jeg er vant til mølje i fett til jul fra min barndom... :rolleyes:

Vanlige pepperkaker er nammi! Pepperker og melk,


#23

Veronal sa for siden:

Jødekaker lages av en annen deig enn kakemenn. I hvert fall marginalt annen deig. :knegg:


#24

Jessica sa for siden:

Den eneste ordentlige tradisjonen jeg har i forhold til jul er å bake kakemenn.

Har sett i butikkene nå både nissefigurer og julemarsipan..... At det går an.... vi er såvidt startet på oktober. Snakk om å dra jula langt. De ødelegger jula på den måten.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Nesh, jula begynner jo i oktober og godt er det. Nidar har hatt vett nok til å sende ut marsipanen i oktober hvert år de siste 20 årene, håper aldri de forandrer på det. :glis:


#26

Chanett sa for siden:

Jødekaker er selvsagt mykere og litt mer smulete enn kakemenn. Jeg kjøpte kakemenn til ungene og meg i dag. Slike store med maling på. De var gode.


#27

daffy sa for siden:

Kakemenn er et Vestlandsfenomen. Her på østlandet vet de ikke hva det er en gang. Kakemenn hører definitivt med til de varierende antall slag som må bakes før jul.


#28

Nenne sa for siden:

Det vet vi det så! :nemlig: Jeg kjenner dem fra bakeriet der bestemoren min jobbet da jeg var liten og seinere har jeg funnet en oppskrift selv som er god. Hvorfor skulle den ikke være det liksom? Hvor feil kan det bli med meierismør, mel, sukker og melk ++?


#29

Bluen sa for siden:

Inntil for et par år siden hadde jeg aldri hørt om kakemenn engang, jeg. (Og etter å ha smakt dem, skjønner jeg at det ikke var noe tap.)


#30

tiril sa for siden:

:eek:Aldri hørt om kakemenn?????Det er for meg som er oppvokst med kakemenn helt utruleg. Trudde alle var vokst opp med kakemenn eg, og då kun i juletida(desember som det var før i tida)..Så komisk!! Kakemenn og pepperkaker var det første vi lærte om kva som høyrte jula til(og så jesus barnet då)
Visste heller ikkje at det vart solgt året rundt på visse geografiske områder.
Om nærbutikken heime hadde begynt å selge kakemenn året rundt hadde nok bygefolket ramla om. :nemlig:Og butikk sjefen fått fyken,man kødder ikkje med kakemenn!:nemlig:

Rart at det er så forskjellige kakemenn tradisjoner,men artig!


#31

Bluen sa for siden:

Og jeg er endog en skikkelig kakemons, så det sier litt. :fnise: Tror kanskje jeg overdrev litt, da, for det er mulig jeg støtte på dem allerede i studetida. Ergo er det en del mer enn et par år siden. :o Ellers har jeg utelukkende østlendinger i slekta, og ingen serverer kakemenn.


#32

tiril sa for siden:

:fnise:
det er stunder der eg ønsker meg til østlandet,kakemenn kvar dag heil jula er ikkje så bra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.