2 kyllingfileter i biter
2 løk i biter
1 fedd hvitløk
15 små champignon delt i fire
alt stekes i litt olje og krydres med chicken & steak-krydder fra santa maria. Kan enkelt erstattes med det som er i; nemlig knust koriander, sennepsfrø, paprika og pepper.
Deretter hadde jeg i en liten rest av fersk rosenkål, renset og delt i to, men dette kan sløyfes, eller man kan bruke brokkoli i små buketter.
2 ss creme fraiche og 2 dl Helios grønnsakskraft. Smak til, det må ikke være for mye salt.
Kok pasta.
Så hadde jeg en oransje paprika i biter, en neve cerrytomater, delt i to, en neve sukkererter delt i to-tre, litt hakket basilikum og en liten aspargestopp-rest sammen med raspet parmesan oppi en bolle og blandet med gryta.
4 økolaksefileter (finnes på helios, i hvertfall på Grünerløkka og smaker VIRKELIG nydelig) stekes i medium varm panne med salt og pepper under lokk. Rapsolje og bittelitt smør i pannen.
I går la jeg mungbønner i bløt og de kokte jeg møre i løpet av 10-15 minutter. Normal koketid er 25 minutter, så den lange bløtleggingstiden gjorde vel sitt.
Jeg frøs ned det meste av mungbønnene, (kjekt å ha i frysen!) mens jeg hadde ca 4 dl i en kjele med en finhakket purre og en finhakket gulrot. Litt salt og litt chili explotion oppi og svak varme til gulroten var blitt litt myk.
Jeg hadde i cherrytomater delt i to og agurkbiter.
Laksen ble servert med poteter, mungbønneslat og rømmeklatt.
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l vann
2 ss heliosbuljong eller en terning eller to med fiskebuljong
(eller helst fiskekraft)
1 boks matfløte
3 gulrøtter, skrelte og delt i tynne skiver på skrå
1 purre, i tynne skiver
(tilfeldigvis, en god bunt med mangold, skjær vekk den tykke stilken og finhakk)
pepper
evt salt (smak til)
2 laksefileter
2 torskefileter
Smelt smør og rør i hvetemel, spe med litt vann eller kraft og ha i mer etterhvert. Ha i grønnsakene og kok opp, ha i fløte og skru av varmen, ha i fiskefiletene og ta på lokk. La stå og trekke et kvarters tid.
Server med litt hakket timian og kanskje noen båter av cherrytomat.
1 kg fibramel
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1 pk tørrgjær
6 dl vann 37 C
Kjør det tørre en runde i foodprocessoren
ha i vann og kjør til deig som er slipper bollen og ikke er hverken hard eller klissete. Justér evt maed vann eller mel.
Hev i 45 min
Mens deigen hever lager du tomatsaus av
2 bokser hermetiske tomater
1 ss brunt sukker
1 ts salt
1-2 fedd hvitløk
1/2- 1 hakket løk
rosmarin/timian/oregano/basilikum, tørket kan koke med, fersk has i til slutt. Kok sausen på sbvak varme til den er fin i konsistensen. Jeg kote den hele tiden mens jeg lagde pizzabunnene.
Del i 10 emner og kjevle dem ut så tynt som du greier. De skal bli på størrelse med en stor middagstallerken. Legg dem til heving med kjøkkenhåndkle i mellom og sett på ovnen på 220 C
Prikk emnene med gaffel, da bobler de ikke og stek dem til de får antydning av brune flekker (5-10 min), ta dem ut og prikk, stek, kjevle osv til du er ferdig.
Smør pizzasaus på bunnene, tynt lag og litt kant rundt. Jeg hadde på pizzaost- den med fire sorter ost, og:
baconbiter (forstekt)
cherrytomater delt i to
noen dæsjer pesto
sopp i tynne skiver