Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dagens middag. Mims matdagbok

#1

Harriet Vane sa for siden:

Nok til 4

Fersk pasta til fire

2 kyllingfileter i biter
2 løk i biter
1 fedd hvitløk
15 små champignon delt i fire

alt stekes i litt olje og krydres med chicken & steak-krydder fra santa maria. Kan enkelt erstattes med det som er i; nemlig knust koriander, sennepsfrø, paprika og pepper.

Deretter hadde jeg i en liten rest av fersk rosenkål, renset og delt i to, men dette kan sløyfes, eller man kan bruke brokkoli i små buketter.

2 ss creme fraiche og 2 dl Helios grønnsakskraft. Smak til, det må ikke være for mye salt.

Kok pasta.

Så hadde jeg en oransje paprika i biter, en neve cerrytomater, delt i to, en neve sukkererter delt i to-tre, litt hakket basilikum og en liten aspargestopp-rest sammen med raspet parmesan oppi en bolle og blandet med gryta.

Voila!


#2

Left sa for siden:

Smatt smatt - dette skal jeg prøve. Det eneste jeg stort sett alltid har i fryseren er kyllingfilet :)


#3

Mandarin sa for siden:

Ble mest nyskjerrig på Helios sin grønnsakskraft jeg. Flytende? Har de hønsekraft også? Dyrt?


#4

Harriet Vane sa for siden:

På glass, pulver, men veldig godt. Uten glutamat.


#5

Mandarin sa for siden:

Må ta meg en tur på Helios en dag tror jeg.:jupp:

Middagen hørtes deilig ut forresten.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Laks med varm mungbønnesalat

Sett på poteter

4 økolaksefileter (finnes på helios, i hvertfall på Grünerløkka og smaker VIRKELIG nydelig) stekes i medium varm panne med salt og pepper under lokk. Rapsolje og bittelitt smør i pannen.

I går la jeg mungbønner i bløt og de kokte jeg møre i løpet av 10-15 minutter. Normal koketid er 25 minutter, så den lange bløtleggingstiden gjorde vel sitt.

Jeg frøs ned det meste av mungbønnene, (kjekt å ha i frysen!) mens jeg hadde ca 4 dl i en kjele med en finhakket purre og en finhakket gulrot. Litt salt og litt chili explotion oppi og svak varme til gulroten var blitt litt myk.
Jeg hadde i cherrytomater delt i to og agurkbiter.

Laksen ble servert med poteter, mungbønneslat og rømmeklatt.


#7

Pelen sa for siden:

Nam!

Jeg må også ta en tur til Helios, ganske lenge siden jeg var der.


#8

malena sa for siden:

Åh, mungbønnesalat hørtes veldig godt ut!


#9

Harriet Vane sa for siden:

Fiskesuppe

Sett evt på en kjele med poteter aller først

1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l vann
2 ss heliosbuljong eller en terning eller to med fiskebuljong
(eller helst fiskekraft)
1 boks matfløte
3 gulrøtter, skrelte og delt i tynne skiver på skrå
1 purre, i tynne skiver
(tilfeldigvis, en god bunt med mangold, skjær vekk den tykke stilken og finhakk)
pepper
evt salt (smak til)
2 laksefileter
2 torskefileter

Smelt smør og rør i hvetemel, spe med litt vann eller kraft og ha i mer etterhvert. Ha i grønnsakene og kok opp, ha i fløte og skru av varmen, ha i fiskefiletene og ta på lokk. La stå og trekke et kvarters tid.

Server med litt hakket timian og kanskje noen båter av cherrytomat.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Disse pizzaene er verdt et forsøk!

Deig:

1 kg fibramel
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1 pk tørrgjær
6 dl vann 37 C

Kjør det tørre en runde i foodprocessoren
ha i vann og kjør til deig som er slipper bollen og ikke er hverken hard eller klissete. Justér evt maed vann eller mel.

Hev i 45 min

Mens deigen hever lager du tomatsaus av
2 bokser hermetiske tomater
1 ss brunt sukker
1 ts salt
1-2 fedd hvitløk
1/2- 1 hakket løk
rosmarin/timian/oregano/basilikum, tørket kan koke med, fersk has i til slutt. Kok sausen på sbvak varme til den er fin i konsistensen. Jeg kote den hele tiden mens jeg lagde pizzabunnene.

Del i 10 emner og kjevle dem ut så tynt som du greier. De skal bli på størrelse med en stor middagstallerken. Legg dem til heving med kjøkkenhåndkle i mellom og sett på ovnen på 220 C

Prikk emnene med gaffel, da bobler de ikke og stek dem til de får antydning av brune flekker (5-10 min), ta dem ut og prikk, stek, kjevle osv til du er ferdig.

Smør pizzasaus på bunnene, tynt lag og litt kant rundt. Jeg hadde på pizzaost- den med fire sorter ost, og:

  1. baconbiter (forstekt)
    cherrytomater delt i to
    noen dæsjer pesto
    sopp i tynne skiver

  2. peperoni
    frisk ananas i biter
    fetaost
    rødløk

  3. norzola
    bittesmå mozzarella
    baconbiter (forstekt)
    artisjokk

osv. Det er ingen grenser.

Pizzaen stekes under grill i 5-10 min til osten er perfekt. Nammenammenam! :nam:
Sausen kan fryses i porsjonsposer. Pizzabunnene kan også fryses.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.