Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tegne- og malemateriell

#1

MokkMokk sa for siden:

Jentene mine er alle veldig glad i å tegne og male. Jeg har kjøpt litt forskjellig slikt utstyr i ulike prisklasser, og opplevd stor forskjell i kvalitet. Noen fargeblyanter kan du spisse herfra til evigheten, spissene knekker jo før man har satt den på papiret etter spissing. Man skulle tro fargen inni blyanten på forhånd var kappet i utallige stykker. :sur: Mens andre igjen aldri knekker. Når det gjelder maling har vi hatt vannmaling som nesten ikke avgir farge på papiret, til tross for at den ikke var av de billigste. Derfor syns jeg ikke alltid at kvalitet følger pris, selv om det jo ofte er tilfelle. Fettstifter varierer også i forhold til brukervennlighet, noen er gode mens andre klumper seg lett og blir gnidd utover på papiret.

Derfor spør jeg: Har dere noen bestemte merker når det gjelder tegne- og malemateriell som dere vil anbefale? Som avgir godt med farge, er holdbart og brukervennlig? Og hvor handler dere slikt? Nettbutikker er fint. Tar gjerne imot tips. :nikker:


#2

Sitron sa for siden:

Jeg syns de tykke fargeblyantene fra vanlige lekebutikker og bokhandlere er veldig gode.


#3

konemor sa for siden:

Enig. De du kan kjøpe både en og en eller flere sammen.


#4

Mandarin sa for siden:

Jeg simpelthen elsker fargestiftene fra Stockmar.

Vi har de både som stifter og som "klosser". Sistnevnte passer for de små og brekker ikke så lett.
Jeg brukte selv disse da jeg var liten og synes konsistensen og måten de oppfører seg på papiret er vesensforskjellig fra "vanlige" farger.
Men de er jo litt stive i pris da. Ser de har de på www.alveslottet.no. Vi kjøper dem på vår lokale Heliosbutikk.


#5

Acsa sa for siden:

Staedtler og Lyra. Jeg synes begge er veldig gode. Lyra har fordelen at det er lett å supplere med løse blyanter og løse malinger til malerskrinet.


#6

malena sa for siden:

Jeg har kjøpt sånne tykke som Sitron nevner. Jeg synes de var vel dyre, men de viste seg å være veldig bra.
Kjøp for all del ikke fargblyanter på Europris, det er det verste jeg har vært borti. De er så harde at de omtrent ikke avgir farge.


#7

Maz sa for siden:

De klossene Mandarin nevner er geniale for de aller minste. De kan til og med spises uten at det er noe problem. Dessuten gir fasongen en del interessante måter å tegne på.

Jeg kom over noen stifter på IKEA fredag. De hadde dem på bordet i tegnekonkurransen de hadde der. Jeg fant dem ikke på Panduro sine nettsider, men jeg får stikke innom å se. De så ut som limstifter men hadde en anderledes konsistens.

Det morsomste jeg har kommet over var en pakke med papir på Lidel i fjor. De hadde dem igjenn i høst men det virker som flere enn meg hadde oppdaget dem. Mye forskjellig papir og papp i alle slags farger og konsistenser.


#8

Aminta sa for siden:

Disse er vi også fan av, veldig gode!

Liker også fargegubbene;

familiespill.no/default.asp?id=482&catID=95&productid=814


#9

Erica sa for siden:

Vi sverger til de trekantede fargeblyantene fra LYRA, som fås kjøpt på bokhandelen. Vi bruker den tykke varianten, og den har perfekt hardhet og avgir farge kjempefint. De er relativt dyre, tror en pakke med 12 koster 160 kr eller deromkring. Jeg har sett at enkelte bokhandler selger dem enkeltvis, det er jo kjekt, det er som oftest 2-3 farger som blir slitt mest.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker aller best de tykke fargeblyantene fra Bruynzeel. Og LYRA.


#11

Vero sa for siden:

Vi kjøpte noen på Binders som var kjempebra, sense.
Synes mange farger er så vanskelige å farge med, du må ta litt i. Men disse var så lette å farge med, faktisk litt behagelige. De er sånne du skrur opp.


#12

LaLuna sa for siden:

På malefronten sverger vi til disse fra IKEA:


#13

apan sa for siden:

Disse har vi, men har ikke turt ta dem opp. Blir ikke det skrekkelig mye søl?


#14

Fadese sa for siden:

Fargeblyanter: Lyra
Maling: Vi har kjøpt maling i flasker hos Panduro. Passe mengde maling helles over og oppbevares i disse koppene:
[LEFT]
Lokket er utformet slik at malingen ikke renner ut om koppen velter. En topp settes i når koppene ikke brukes, slik at det blir tett.[/LEFT]


#15

Maz sa for siden:

De bruker vi også. De nye med glitter i var kjempestas.

De er litt tykke og kan med fordel tynnes ut litt

De koppene Fadese viser fra Panduro virker geniale. Tror det bør investeres i, enn så lenge bruker jeg plastlokk fra noen yoghurtbegere som "palette".


#16

Fadese sa for siden:

Det er nettopp det de er. De koster riktignok litt, men det blir straks så mye enklere å ta frem når Lillemor ytrer ønske om å male.


#17

tiril sa for siden:

abbonere!


#18

mammamia sa for siden:

Bruker også panduro, men fyller malingen over på tomme malerskrin. Malingen fra panduro gir fin farge og så slipper ungene og blande med vann, det blir det mindre gris av.


#19

Kneazle sa for siden:

Vi har kjøpt Aquadraw til snuppa, og det er stor suksess! En stor matte som man "maler" på med rent vann. Pensel, tusjer og stempler fulgte med. Så fort matta har tørket, kan den brukes om igjen. Ingen erstatning for vanlig maling og tegnesaker, altså, for resultatet er jo ikke varig... Men genialt å ha med på tur, og feks til å underholde ungene under kjedelige oldeforeldre-besøk (ingen fare for malingsøl på teppet eller kulepennstreker på pynteputene ;))


#20

daffy sa for siden:

Den så veldig fin ut! Maler du med rent vann på matten slik at det ikke blir noe søl? Hvor mye kostet den hvis jeg kan spørre?


#21

Kneazle sa for siden:

Jepp, det er bare matta som skifter farge når den blir våt :) Absolutt ikke noe søl. Vi kjøpte vår i Dublin, mener den kostet ca 300 kr. På den nettsida jeg kopierte bildet fra (www.tomy.co.uk), står det at den koster 25 pund. De kommer i ulike design og størrelser. Vet ikke om de selges i Norge.


#22

Chanett sa for siden:

Lyrafarger er geniale.


#23

Aminta sa for siden:

Det selges AquaDoodle her ihvertfall, på Brio var det vel.
Den har vi, kostet 199,- tror jeg.
Men det er bare blå farge da, er det fler farger på deres? (ser slik ut)
Det fulgte med stempler og tusjer på vår også.
Det har vært stor suksees, og da kan man faktisk gå fra mens de tegner/maler, for uansett hvor mye de prøver blir det ingenting på vegger/gulv/møbler/klær/hverandre osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.