Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips - eksotisk mat laget fra bunnen av

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Vi skal ha middagsgjester på lørdag, og jeg prøver å sette sammen en meny. Jeg ønsker å lage noe eksotisk, gjerne indisk, thailandsk e.l. Noen som har gode oppskrifter? Det må være ingredienser jeg faktisk får tak i. Det er helt greit å måtte dra i en innvandrersjappe altså. Jeg har ikke wokpanne, og heller ikke jerngryte. Ellers tror jeg ikke det skal være de store begrensningene.

Noen som vil hjelpe? :blomster:


#2

Tallulah sa for siden:

Indisk er jo rimelig greit å få ingredienser til i Norge. Som forrett har jeg en oppskrift på en fantastisk Sørafrikansk paprikasuppe:

Avkjølt gul paprikasuppe med fritert purre
6-8 porsjoner

6 gule paprika
1 gul løk i skiver
2 gulrøtter i skiver
2 knuste hvitløksfedd
3 ss olivenolje
1,2 liter kyllingkraft (buljong)
4-5 dl kokosmelk (1 boks er 4 dl) (eller skummet kultur, jeg liker best kokosmelk)
2-3 purrer
olje til fritering
salt og pepper

  • Varm ovnen til 200 grader.
  • Stek paprikaene på stekeplate i ovnen til skinnet blir svidd.
  • Ta paprikene ut av ovnen og dekk platen med folie, la det stå i 15 minutter.
  • Gni skinnet av paprikaene, fjern frø og hinner og skjær kjøttet i strimler.
  • Sauter løk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en stor kjele til det er mykt.
  • Ha paprikastrimlene i kjelen, dekk med kyllingkraft, kok opp og la det trekke i 10 minutter
  • Kjør suppa i i kjøkkenmaskinen eller med stavmikser til den er glatt.
  • Ta av plata og tilsett 3,75 dl kokosmelk (eller skummet kulturmelk) og smak til med salt og pepper.
  • Sett suppa i kjøleskapet.Hvis du vil ha fritert purre, jeg pleier å droppe det:
  • Skjær purren i fine strimler, skyll og tørk grundig.
  • Varm olje i frityrkoker eller vanlig gryte og friter purren til den har fått farge.
  • La purrestrimlene renne av seg på et kjøkkenpapir, salt og pepre forsiktig.Hell suppa og i boller og pynt med purre og litt drypp av kokosmelk. Kan også serveres lunken.

#3

Pepper Lemon sa for siden:

:D Takk! Den var jo super! Hvordan er den best, kald eller lunken?


#4

Tallulah sa for siden:

Hm, tja. Det kommer litt an på hva du skal servere til. Begge deler funker, men kanskje best ikke sånn helt is-kjøleskapskald.

Trenger du oppskrift på noe afrikansk brød til også? Evt. en hovedrett? Tror denne forretten vil funke bra med indisk altså.


#5

5barnsmor sa for siden:

går du inn på artoftaste kan du finne en del oppskrifter på blant annet arabisk mat


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Sleng gjerne på en oppskrift på afrikansk brød også! Jeg tror jeg skal lage en curry-sak til hovedrett. Fant i en indisk kokebok. (Hvis jeg orker. Er syk, så mulig det blir noe enkelt i stedet.)

Takk!

5barnsmor; siten skal sjekkes. Takk!


#7

Benzo sa for siden:

Jeg har oppskrift på en nydelig Tikka masala, men det tar litt tid å lage den. Du må begynne kvelden i forveien med marinering. Interessert i oppskrift?


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er veldig interessert!


#9

Benzo sa for siden:

Chicken tikka masala
4 personer

Marinade:
1 1/2 dl yoghurt (helst tyrkisk, gresk eller annen tykk yoghurt)
2-3 ts frisk ingefær, skrelt og fint revet
1-2 hvitløksfedd, pressede
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
2-3 tS støtte korianderfrø
½ ts salt
4 ss sitronsaft
ca 750 g kyllingfilet i terninger
8-12 bambusgrillspyd (bløtlegges)

Bland de 8 første ingrediensene godt i en bolle. Legg i kylling og vend dem i marinaden. Dekk til bollen og sett i kjøleskap natten over.

Tre så kyllingbitene på spydene og grill i 5-6 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte.
Det er viktig at de grilles, eller du kan legge dem i langpanne. IKKE stek dem i panna, det bare setter seg fast og smuldrer pga yoghurten.

Masala saus:
2 ss ghe eller olje
2 løk, i tynne skiver
2 ½ cm frisk, skrelt og finhakket ingefær
2 hvitløksfedd, pressede
6 kardemommekapsler, helst grønne, lett knuste
2 ts garam masala krydder
2 ts malt koriander
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
3 dl kremfløte
2ss tomatpuré
4ss vann
½ ts sukker
½ ts salt
Lime

Varm ghe eller olje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og rørstek på middels varme til løken er blank og myk; den skal ikke bli brun.
Tilsett krydder, og stek i 1-2 min til det begynner å dufte. Rør inn kremfløte, tomatpuré og vann. Kok sakte opp, og smak til med sukker og salt. La sausen trekke på middels varme i 10-15 min.
Legg kyllingbitene i sausen og la det trekke på svak varme i 5 min. Smak til med lime.

PS, ikke slump med krydderet, følg oppskriften nøye!! Det er så mange smaker som skal komme frem at for mye av det ene og for lite av det andre kan rett og slett ødelegge den nydelige smaken.


#10

daffy sa for siden:

Å, denne ser helt super ut! Den skal jeg prøve.


#11

Mandino sa for siden:

Denne oppskriften er kjapp og dødsgo:

Lime- og koriandermarinerte reker:

2 kg reker med skall
5 dl rapsolje
1/2 dl søt chilisaus
1 tsk curry
1 tsk cayennepepper
1 ss paprikapulver
Skall og saft av 3 lime
1/2 dl finrevet frisk koriander

Skrell rekene. Bland resten av ingrediensene og rasp litt limeskall i. Hell over rekene og la det stå kaldt i ca 4 timer. Serveres på varmt brød.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.