Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En god sandwich - hva har du på?

#1

kie sa for siden:

Jeg har så veldig lyst til å lage noe skikkelig god brødmat til kveldsmat en kveld. Man ser jo rett som det er at folk lager de deiligste "sandwich" på tv og selv synes jeg også at noen av de man kjøper er veldig gode.

Men når jeg skal lage selv, så finner jeg liksom ikke den helt gode blandingen.

Så derfor spør jeg dere:
Hvordan lage en skikkelig god Club Sandwich eller lignende brødmat dersom man vil kose seg litt ekstra?


#2

Sitron sa for siden:

Lag en god dressing, f.eks. med cremé fraiche, hvitløk, majones osv. Ha salatblader i bunn, stek opp litt kylling og bacon. Topp med agurk, tomat og hva du måtte like. Knallgodt.


#3

Left sa for siden:

Salatblad, litt god majones i et tynt lag, en tykk skive grov leverpostei, bacon i tynne sprøstekte skiver, rødbetstenger. Litt ruccola på toppen.

Eggesalat er også veldig godt.


#4

kie sa for siden:

noterer

Iskald appelsinjuice er vel også god drikke til?


#5

Sitron sa for siden:

Eggesalat er godt, ja. Med bacon. Salt bacon. Jeg elsker bacon.


#6

allium sa for siden:

Avocado! Med bacon, kylling eller begge deler. Tomat og majones.


#7

Tallulah sa for siden:

En club sandwich har en fast oppskrift som bl.a. består av bacon og kylling/kalkun, salat, majones og tomat, stablet som en dobbeldekker. Ellers er det godt med pesto, parmesan og kapers.

Ellers liker jeg sandwicher med tunfisk, kapers, pesto eller aioli, salat (gjerne ruccola), tomat, spirer, løk og agurk.

Avocadosandwicher med sterk sennep, salat og smeltet ost er også godt.


#8

Dronningen sa for siden:

Det behøver ikke være så veldig avansert for min del.
Godt grovbrød
Smør
Noen salatblader
Salt pølse av noe slag, eller salami, - gjerne dansk (raus med den)
Fersk hvitost
Tomat, agurk og paprika
Litt sitronpepper


#9

daffy sa for siden:

Grill eller stek i stekepanne en tykk skive chevre. Legg denne på en skive ristet rugbrød. Sprinkle litt akasiehonning og/ eller balsamicosirup over og topp med ristede mandler eller valnøtter. Knallgodt!


#10

turi sa for siden:

bløtkokt egg
hardkokt egg
majones
krydder, blandes.

Stekt bacon, tomat og agurk.

Eller rett og slett godt brød med leverpostei og grønn paprika.


#11

Koma sa for siden:

  1. Bøffelmozzarella, parma eller serranoskinke og soltørkede tomater :jupp:

  2. Philadelphia, roastbeef og rødløk

  3. Butikkstekt kylling eller nuggets, BBQ-saus og salat med masse rød paprika og mais.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Det er min favoritt også. Bruker som regel majones, men hvitløksmajones er best. Kyllingfilet og bacon, tomat og salat. Skikkelig deilig Club Sanwich. Jeg rister forresten som regel brødet først.
Ellers er det nydelig med meierismør, tjukke lag med brie og tynne epleskiver.


#13

Pebbles sa for siden:

Brie, spekeskinke og ruccola.
Deilig å varme i stekovnen så osten smelter.


#14

Pebbles sa for siden:

Ristet brød,salat, rømme, sweet chilisaus og kyllinbryst.
Gjerne med ovnsstekte poteter til.


#15

Fadese sa for siden:

Lun leverposdeig er godt. Lunes i stekepannen og serveres på brød sammen med salatblad og rødbetsalat.


#16

kie sa for siden:

Her var det mange gode idéer!

Her om kvelden satset jeg på majones, sennep, røkt kalkunfilet, bacon, rødløk, salatblad og tomat. Jeg tror det var alt. Det ble i alle fall ganske så godt.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Lun grov leverpostei med stekt sopp og bacon, rucculasalat og kvernet pepper. Jeg har også noen syltede traktkantareller som er nydelige til.

Brie og god salami, salatblad og søt paprika

Avocado, løjrom eller annen rogn og en dæsj med rømme, hakket rødløk og kvernet pepper, en sitronskive

Reker, aïoli, dill, salat, sitronskive og agurk

Kald stekt laks eller ørret, aïoli og agurk

God skinke og ridderost, salat, tomat og paprika


#18

Aminta sa for siden:

Eller, som jeg lærte her i sommer, smør, et godt lag brie og litt hjemmelaget syltetøy på toppen. Tror det var bjørnebær vi brukte da, men han som lærte meg det sa at man kunne bruke fler forskjellige.
Jeg har en dille nå med peppersmøreost og røkt ørret, på speltknekkebrød har jeg hatt det da, men det går på brødskive og.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.