Glitterbarnet har ønsket seg en spidermankake med seigmenn på til bursdagen sin, og vi tenker å lage en "rescue-scene" med masse seigmenn som tilskuere. Vi tegner det på en langpanne-sjokokake.
Men hvordan lager jeg sånn glasur som er stiv som ikke renner utover? Og som smaker godt?
Konsistensen på massen er viktig for å få et godt resultat. Eggehvitene piskes først hvite, og så tilsettes melis litt av gangen, og massen piskes ca. 10 min. Den skal da være så fast at ringene står igjen etter vispen. Du kan gjøre en enkel test ved å ta litt masse mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre. Massen danner da topper som ikke siger.[/LEFT]
Enig med Lille Ru ang eggehvite i glasuren. Da blir den bra. Når du bruker melis så skal det så lite konditorfarge til, så det er ikke noe problem med at den blir for flytende. Da tilsetter du i så tilfelle bare mer melis, så får du tykkere konsistens.
... men når jeg tenker meg om så blir den en heavy søt glasur. Dette er jo slik vi lager snø til pepperkakehus, og du vet jo hvordan det smaker? Er det sjokoladekake? I så tilfelle kan du lage glasur med smeltet sjokolade og eggehvite, eller melis, kakao og eggehvite. Hvis det er et poeng at glasuren skal være hvit for å få kul farge så kan du kanskje bruke hvit sjokolade?
Jeg må ha knallblå og knallrød glasur til å lage selve spiderman, så må jeg sikkert ha noe hvitt, svart og gult. Tenkte å lage vanlig sjokoladeglasur til å dekke kaka med, blande i litt blått slik at det blir natt, sølvkuler til stjerner og tegne opp hus, spider man og slikt med de andre fargene.
Får jeg kjøpt Cacasgelefarge i vanlige butikker? Jeg vet at Rafens har endel forskjellig? Hvordan lager man sånn cacasglasur som man tegner sånne dotter med?
Har ikke svar på spørsmålene dine, glitter, men vil bare minne deg på at du for all del ikke må pynte kaka med seigmenn før den er helt kald. :erfaren:
Sånn annen glasur er smørkrem. Det er ganske greit med den også- den siger ikke, men smaker herk (synes jeg - poden synes det smaker helt fantastisk).
Cacasfarger har de på jernia og obs, og på Glassmagasinet, nede i kjelleren (øverst i kjelleren sist jeg var der).
Jeg er heller ikke overbegeistret for smørkrem, men tenker at det går greit når vi bare bruker det på tegningen. Så kan jeg dekke kaka med ordentlig god sjokoladeglasur.