Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg med glasur!

#1

Tallulah sa for siden:

Glitterbarnet har ønsket seg en spidermankake med seigmenn på til bursdagen sin, og vi tenker å lage en "rescue-scene" med masse seigmenn som tilskuere. Vi tegner det på en langpanne-sjokokake.

Men hvordan lager jeg sånn glasur som er stiv som ikke renner utover? Og som smaker godt?


#2

Ru sa for siden:

[LEFT]Royal icing

1 eggehvite stivpiskes
1/4 ts sitronsaft tilsettes
ca. 4 dl siktet melis

Konsistensen på massen er viktig for å få et godt resultat. Eggehvitene piskes først hvite, og så tilsettes melis litt av gangen, og massen piskes ca. 10 min. Den skal da være så fast at ringene står igjen etter vispen. Du kan gjøre en enkel test ved å ta litt masse mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre. Massen danner da topper som ikke siger.[/LEFT]


#3

Ru sa for siden:

Dette er jo vanlig melis-glasur, men det duger fint. Den smaker bedre enn den der smørkremen i hvert fall.


#4

Tallulah sa for siden:

Kan jeg tilsette konditorfarge i dette, eller må jeg da bytte den ut med sitronsaften?


#5

Ru sa for siden:

Jeg ville redusert litt på sitronsaften i hvert fall.

:ingen ekspert:


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Enig med Lille Ru ang eggehvite i glasuren. Da blir den bra. Når du bruker melis så skal det så lite konditorfarge til, så det er ikke noe problem med at den blir for flytende. Da tilsetter du i så tilfelle bare mer melis, så får du tykkere konsistens.


#7

Honda sa for siden:

det går mn vanlige konditorfarger er jo "suppe" så da må du passe på at det ikke blir for tynt.
tilsett mere melis

men cacas gele fargen blir det ikke "suppe" av

om du skjønner hehe


#8

Pepper Lemon sa for siden:

... men når jeg tenker meg om så blir den en heavy søt glasur. Dette er jo slik vi lager snø til pepperkakehus, og du vet jo hvordan det smaker? Er det sjokoladekake? I så tilfelle kan du lage glasur med smeltet sjokolade og eggehvite, eller melis, kakao og eggehvite. Hvis det er et poeng at glasuren skal være hvit for å få kul farge så kan du kanskje bruke hvit sjokolade?


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg må ha knallblå og knallrød glasur til å lage selve spiderman, så må jeg sikkert ha noe hvitt, svart og gult. Tenkte å lage vanlig sjokoladeglasur til å dekke kaka med, blande i litt blått slik at det blir natt, sølvkuler til stjerner og tegne opp hus, spider man og slikt med de andre fargene.

Får jeg kjøpt Cacasgelefarge i vanlige butikker? Jeg vet at Rafens har endel forskjellig? Hvordan lager man sånn cacasglasur som man tegner sånne dotter med?


#10

LaLuna sa for siden:

Har ikke svar på spørsmålene dine, glitter, men vil bare minne deg på at du for all del ikke må pynte kaka med seigmenn før den er helt kald. :erfaren:


#11

Tallulah sa for siden:

:knegg: Smelter de? Kanskje vi kan legge inn en historie om en slemming med smeltestråle som Spiderman kan bekjempe?


#12

Ru sa for siden:

Sånn annen glasur er smørkrem. Det er ganske greit med den også- den siger ikke, men smaker herk (synes jeg - poden synes det smaker helt fantastisk).
Cacasfarger har de på jernia og obs, og på Glassmagasinet, nede i kjelleren (øverst i kjelleren sist jeg var der).

[LEFT]Hentet fra Connie.no[/LEFT]


#13

LaLuna sa for siden:

Ja, de smelter og blir bare til en dam. Så sånn sett kan det kanskje ha en viss funksjon hvis vi snakker om en slemming med smeltestråler. :humre:


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg er heller ikke overbegeistret for smørkrem, men tenker at det går greit når vi bare bruker det på tegningen. Så kan jeg dekke kaka med ordentlig god sjokoladeglasur.


#15

Ru sa for siden:

Det var det jeg så, det var derfor du fikk oppskriften. :knegg:
(Jeg pleier å gjøre det samme.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.