Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når de store gir faen i de små (VG, Skarbak)

#1

Sitron sa for siden:

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=174285

Jeg får en skikkelig vond smak i munnen av å lese dette her. Jeg sitter med inntrykk av at det er en snørrhoven klyse som sto ved roret den kvelden.

Er litt ydmykhet for mye å be om?

Er det slik, at bare man er stor nok, så trenger man ikke vike for de små? Tenker nå også f.eks. i trafikken. Det blir jo ofte sagt med et halv smil at drosjene, de viker man for uansett. Men det er jo en liten sannhet i det; enkelte tror de kan ture frem som de vil.


#2

Beckett sa for siden:

Tragisk sak.

Det er iallfall langt på vei mitt inntrykk. Daglig passerer jeg NorCargos sentral på Karihaugen, og så godt som samtlige lastebiler og trailere bare kjører på ut i rundkjøringen der - uten å bry seg om vikeplikten. Det er ikke få ganger jeg har måttet kaste meg på bremsen fordi en eller annen idiot i tungt kjøretøy har bestemt seg for å kjøre inn i rundkjøringa til tross for at jeg allerede er godt inni.

#3

Manitoba sa for siden:

Jeg må si jeg reagerte veldig på følgende uttalelse

Førstepri også for sjømenn må vel være å unngå kollisjon. Vi får håpe Revne er i sjokk og at det er derfor han reagerer som han gjør. Det er en fryktelig trist sak for alle parter.


#4

bina sa for siden:

Jeg syns det er for drøyt å påstå at de gir faen i de små. Men realiteten er at enten det er en stor båt eller en stor bil, så tar det lengre tid for dem å snu, svinge, bakke, stoppe enn det er for den som er liten. Som bilist gir jeg alltid litt ekstra rom til de store trailerne, for hvis de er tungt lastet stopper de ikke momentant. Jeg står ikke "på min rett" og risikerer livet.

At mannen i artikkelen viste lite følelser er VG-journalistens ord. Men kanskje er det sånn at hvis den store hadde svingt babord, så kunne ulykken vært mindre alvorlig. Og kanskje er det også sånn som Revne er inne på, at den lille kunne avverget hele ulykken. Kanskje føler han da at også kapteinen på fiskebåten hadde et ansvar for ulykken - selv om han altså hadde "retten på sin side".


#5

Sitron sa for siden:

Jeg syns ikke det er drøyt når de glatt erkjenner at en annerledes handling ville reddet livet til mannen.


#6

bina sa for siden:

Har du aldri opplevd nesten-ulykker i trafikken? Hvor du kommer kjørende og ser situasjonen. Du tror den andre vil stoppe... Det blir nesten-ulykker hvis en eller begge stopper. Det blir ulykke hvis begge tror den andre stopper.

Kanskje tok han det som en selvfølge at den lille fiskerbåten måtte skjønne hva som var i ferd med å skje, og ville avverge situasjonen.


#7

Sitron sa for siden:

Nei, jeg har aldri opplevd en nestenulykke.

Det er irrelevant om han tok det som en selvfølge, han hadde vikeplikt. Bare det at du sier at han kanskje tok det som en selvfølge at den minste skulle vike viser jo at jeg har rett i min påstand og du underbygger den.


#8

daffy sa for siden:

...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.