Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aggressive Oslo-bilister

#1

daffy sa for siden:

Når jeg triller babyen i bagvogn over fotgjengerfeltet med ene hånden og leier toåringen i den andre hånden, syns jeg det er vanvittig at bilene ikke stopper for oss slik de ifølge trafikkreglene skal gjøre. Det er unntaket heller enn regelen at bilene stopper opp og venter til vi er velberget over på andre siden.

Jeg kjenner at jeg får onde, onde tanker når bilene sneier den lille, myke gruppen traffikanter barna mine og jeg utgjør på vei hjem fra barnehagen; når vi altså krysser på fotgjengerfeltet.

Da fantaserer jeg om å ta med meg tom barnevogn ut i hovedstadens gater. Når jeg så står der og stikker beinet prøvende ut og inn i fotgjengerfeltet for å se om bilen som kommer i rasende fart har tenkt å stoppe, skulle jeg i tilfelle ingen stoppeminer hos bilene kjørt den tomme barnevognen ut over de hvite stripene i veien. Tenker det hadde gitt en og annen av disse # aggressive bilistene en lærepenge (og ikke minst en solid whiplash) for livet. :sint:


#2

Sitron sa for siden:

Dette er nå ikke bare i Oslo. Jeg har fått ræven sneiet mer enn en gang. Bilene som stopper begynner ofte å kjøre når jeg har passert de med 2,5 mm og har ergo ikke sjans til å stoppe om jeg plutselig skulle snudd eller en unge skulle løsrevet seg og bakket.


#3

Maverick sa for siden:

Helt enig, dette er galskap. (selv om jeg synes regelen er at de/vi stopper, og ikke motsatt.)

En gang sparka jeg rett i siden på en bil som kjørte ut rett foran vogna og meg, dama stoppa pokkern ta ikke engang da. :sur:


#4

annemede sa for siden:

Her på vestlandet er jeg også fristet til, når barna er ferdige med barnevognene, og ofre den ene på en bil i fotgjengerfeltet. :slem:


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Det er jo helt vanvittig. Man kan lure på hva folk tenker med.


#6

Mei sa for siden:

Har aldri opplevd noe lignende, men om det hadde skjedd tror jeg at jeg hadde gått amok. Eventuelt tatt bilnummeret og.. ja.. funnet på noe for å sette vedkommende på plass ikke så kreativ i kveld


#7

Esme sa for siden:

Hehe, det er ikke så rart, hun ble sikkert livredd deg. :D


#8

Millen sa for siden:

Jeg opplevde en bilist som sneia rett bak meg og vogna fordi han (voksen mann) på død og liv skulle til huset rett bak oss og vi hadde stoppet ved fortgjengeren. :sint:


#9

Éowyn sa for siden:

Jeg har holdt på å få en bil rett i siden på barnevognen to ganger. Fikk dratt den unna i siste liten.


#10

safran sa for siden:

Dette kan jeg faktisk ikke huske å ha opplevd, enda jeg har bodd i Oslo mesteparten av livet mitt.
Men jeg har opplevd at Flybussen var to cm unna å meie meg ned. I fotgjengerfeltet.


#11

Sitron sa for siden:

Andre som glatt meier en ned er sykkelbud. De er gærne.


#12

Aminta sa for siden:

Jepp, det er mye villmannkjøring, særlig da i rushen.
Sykkelbudene også ja, de er gale.


#13

Strå sa for siden:

Fotgjengerfelt er et felt for å skremme fotgjengere i. Det vet da alle som kjører bil :D

Jeg deljer til biler som ikke stopper, tross alt må jeg komme meg unna på et vis. En gang gikk paraplyen min rett i panseret til den nye, metalliclakkerte Mercedesen. Men da gikk jeg på grønt lys og hun svingte med bilen. Blei litt rask i hjerteslagene. Hun blei rasende, skulle ha navnet mitt for å levere en herverkanmeldelse :eek:. Men jeg var ikke eneste fotgjengeren der, så de andre skjelte henne ut.


#14

emm sa for siden:

Dette har irritert meg også. Det er spesielt en episode der en taxi holdt på å kjøre på barnevogna med lillesøster i en fotgjengerovergang. Da var jeg sinna da!


#15

Bequita sa for siden:

Ja, det er blit helt ille. Kjører på rødt gjør de også, og blinklys er det ingen som gidder å bruke lenger, de må jo ha en hånd til mobilen må vite!

Men vi var på Malta i høstferien, og der var det om muligenda verre. Holdningen der var at hvis Gud vil går det jo bra, så da slipper jo jeg å ta ansvar for mine handlinger :kokko: Vi ble påkjørt da vi skulle av bussen en dag, PÅ fortauet! Bilde prøvde å kjøre forbi bussen på innsiden, oppå fortauet. :gaah: Heldigvis ble ingen skadet, men det var bare flaks.


#16

Blånn sa for siden:

Jeg kan ikke si at jeg har opplevd dette så ofte. Men, så har jeg lang erfaring i å bo et sted hvor biler ikke tar hensyn til myke trafikanter. Hvor man ser seg til begge sider for det kan jo komme en i motsatt retning bare fordi det var kø på andre siden....


#17

Mei sa for siden:

I dag holdt jeg på å bli kjørt ned i fotgjengerfeltet med grønn mann - for første gang. Det var ikke en aggresiv bilist som var synderen, men en svært svært gammel en. Han trodde nok han hadde oversikten over trafikken, og så litt overasket ut da jeg veivet forbannet til han.

.. men trafikkfarlige eldre bilister er vel strengt tatt en annen diskusjon?


#18

Jinx sa for siden:

Jeg har gått lite i Oslo, men kjørt....Ja de er aggresive. Opplever ikke slik i andre byer....


#19

Skremmern sa for siden:

Ikke bare i Oslo, nei. Slik er det overalt, tror jeg.


#20

Gaia sa for siden:

Jeg må si meg helt enig. Og vurderer å melde meg inn i klubben som skal ofre en vogn når jeg ikke trenger den mer. :nemlig:


#21

emm sa for siden:

I gata her vi bor har noen låst en liten barnesykkel til en lyktestolpe, slik at forhjulet på sykkelen kommer litt ut i veien. Mange som har bråbremset her fordi de skvetter til. Men det skulle jo ikke være nødvendig da det er 30 sone og skolevei uten fortau. Men akk.


#22

daffy sa for siden:

Fra Aftenposten i dag; Mor og barn på ett og tre år meid ned i fotgjengerfelt.


#23

Bequita sa for siden:

Ja, jeg ble rasende! :kjevle:


#24

Adrienne sa for siden:

Ja, det er forferdelig trist. Men dette var faktisk ikke i Oslo, det var i Lørenskog. Så det er nok ikke bare oslobilister som er hensynsløse og blinde, uten at det gjør saken noe bedre.


#25

Nebbia sa for siden:

Leste noe artig statistikk for en stund siden, hvor man viste til en klar sammenheng mellom økonomisk oppgang og økning i antallet trafikkbøter. Med dagens økonomiske situasjon kan man altså regne med mer grisekjøring.

Skulle likt å se de dra den statistikken enda lenger, og se om det er en sammenheng mellom grisekjøring og Audi-, BMW-, og Mercedes-sjåfører. Jeg er overbevist om at disse er grovt overrepresentert blant grisekjørerne. :knegg:


#26

Agent Scully sa for siden:

Så vittig! Jeg hadde akkurat samme fantasi - bare med en shoppingpose. Det er fristende å legge ut noen hindringer i veien for bilister som ikke stopper for fotgjengere. Vi får forsøke å holde oss i skinnet .... :blafre:

Jeg opplevde at en taxisjåfør kjørte meg ned med vilje, fordi jeg ikke overholdt vikeplikten. Jeg mener bestemt at jeg hadde øyekontakt med ham før det smalt, men at han valgte å holde på retten sin for å vise hvem som hadde rett.


#27

safran sa for siden:

Dette er sikkert et kjempedumt spørsmål, men hvorfor stoppet ikke du når du hadde øyekontakt og vikeplikt?


#28

Agent Scully sa for siden:

Jeg var i full fart, og han hadde ikke så stor fart og jeg regnet med at siden han så meg, så ville han stoppe. I stedet gasset han opp ...

Hvis man må bremse på sykkel, så mister man viktig moment ... :doven:


#29

safran sa for siden:

Aha. Krasjet du på sykkel med en bilist? :o Lå du lenge på sykehus, eller?


#30

Agent Scully sa for siden:

Nei, jeg ble bare dyttet overende, ingen fysisk skade. :tøff:
Men så kom jeg på at jeg tross alt hadde skyld i ulykken, og jeg var ikke særlig keen på å skulle betale omlakkering av bilen hans, så jeg "faket" litt hysteri (det var ikke så vanskelig, under omstendighetene) og så stakk jeg avgårde mens jeg bannet og hyttet og skrek "Du så meg jo, er du helt GAL!" Dette er vel det nærmeste jeg kommer en kriminell løpebane ...
Men jeg har altså en sterk følelse av at taximannen (oppi årene, skjeggete, ølmave) hadde sett seg lei av frekke syklister (guilty :flau:) og skulle gi meg en lekse ... og det fikk jeg jo forsåvidt.


#31

safran sa for siden:

:humre:


#32

Ami sa for siden:

Jeg er SUPERpåpasselig i trafikken. Stoler ikke blindt på grønn mann (eller grønt lys når jeg kjører selv). Jeg kjenner en 94 år gammel mann som ble påkjørt i fotgjengerfeltet, mens det var grønn mann. Vurderer sterkt å ha en pose klinkekuler i lomma til enhver tid, så jeg kan knerte frontrutene til de som ikke kjører forsvarlig.

Syklister er også et eget kapittel. Det er som om de er fredet for alt som gjelder av trafikkregler. En av idiotene jeg observerte en gang, syklet på fortauet (selvsagt..) ikledd en t-skjorte med teksten "Syklister ned fra fortauet". :sint:

"So many assholes... so few bullets."
Clinter'n.


#33

Bequita sa for siden:

Det er faktisk lov å sykle på fortauet. Syklister på fortau har vikeplikt for fotgjengere. Mange steder er dette omtrent eneste mulighet, da det ikke er satt av plass til syklister. Det er vel derfor man som syklist ønsker seg "syklister ned fra fortauet", eller som man også kan kalle det: sykkelstier.


#34

Ami sa for siden:

Sykkelstier later ikke til å fungere optimalt for alle. Jeg har måttet vike med barnevogn for syklister som sykler på fortauet - ved siden av sykkelstien. Da går jeg heller i sykkelstien, slik at den i det minste blir brukt. :løsningsorientert:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.