Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

The poisonwood bible

#1

kie sa for siden:

Jeg er i gang med "The poisonwood bible" av Barbara Kingsolver og kjenner at jeg både elsker og hater den litt. Etterhvert som jeg leser blir det heldigvis mindre hat og mer kjærlighet fra min side, men...

Den er så forbannet kravstor noen ganger. Den har så utrolig fascinerende og gode formuleringer som jeg ikke kan hjelpe for at jeg stopper opp og må smake på. Den seigpiner meg med å laaaangsomt bygge opp en følelse av at noe skal skje. Og den krever noe av meg. Dette er ikke en bimbo i bokform.

Så jeg har økt på lesetiden min. Bretter opp ermene og setter meg nærmest ned med den som en handling av trass.

For meg er nemlig det verste jeg kan gjøre i slike situasjoner å sakke ned farten. Jeg trenger at handlingen går fremover rimelig kjapt. Jeg trenger å lese den i store jafs og ta meg tid til å virkelig bli knyttet til boken. For dette er slett ingen bok som er lett på tråden. Det vil jeg bare ha sagt. Du må lytte oppmerksomt og vie den tid selv om du nesten føler at den spiser deg opp. Og så, om du er riktig heldig, kan du kanskje få lov til å holde hånda bittelittegrann.

Dette er ingen flyktig forelskelse. Ingen lettvint sommerflørt på stranden. Men jeg er ganske sikker på at denne boken kommer til å bli en av de virkelig store kjærlighetene. Og forlater jeg den nå kommer jeg alltid til å være litt fattigere fordi jeg gikk glipp av den.

Dustefantastiskehelveteskjærestebok!


#2

allium sa for siden:

:ja:


#3

turi sa for siden:

Frodig sommer er mye bedre, det er favorittboka mi, over alle favorittbøker.

Måtte lese Gifteiketreet 2 ganger for å få noe særlig dreisen på den.


#4

allium sa for siden:

Men er det i det hele tatt mulig å oversette den, og få et ok resultat?


#5

Enhjørning sa for siden:

Denne er aldeles fantastisk, det skal jeg være enig i.
Den gjorde dypt inntrykk på meg og fikk meg til å gå og tenke på den i dagevis etter at jeg hadde lest den.


#6

turi sa for siden:

Har kun lest bøkene på norsk, men syntes hvertfall frodig sommer er helt fantastisk. Gifteiketreet var den jeg så etter først(hørte om den på Oprah..:cool:) men leste den sist.

Det jeg liker så godt med frodig sommer er at det er en så rolig bok, om du skjønner. I Gifteiketreet skjer det mer og den er mer opprørende.

Men fine bøker, og en god og gjennomtenkt forfatter.


#7

kie sa for siden:

Nå har jeg kommet såpass langt i boken at jeg virkelig har falt pladask for den. :forelsket:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.