Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oksesmåstek?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Er det noen som har en oppskrift? Jeg skal lage det til middag i dag, og har ikke laget det før. Hva bruker man som tilbehør? Hvor lang tid skal det koke?

Hilfe!


#2

Fibi sa for siden:

Småstek? :blånn:


#3

daffy sa for siden:

Jeg ville stekt og ikke kokt den. Salte og pepre og brun steken litt på hver side i litt meiereismør før du setter den i stekovnen på 175 grader til den når kjernetemp på 70 grader.

Jeg ville laget rotmos av potet og eventuelt andre rotgrønnsaker som du først koker og så moser sammen med litt meierismør, fløte, salt og pepper. Smørdamp gulrot, brokkoli og sukkererter og stek sopp til.

Server sammen med rødvinsaus.


#4

Tove sa for siden:

Om det her er snakk om småstek på den måten jeg lager småstek (tynne skiver av kjøttet, så ville jeg først saltet, pepret og brunet kjøttet i stekepanne. Når det er brunet på begge sider så tar jeg det i en kjele med vann og koker kjøttet i ca. 1 1/2 time, til kjøttet er mørt.

Av kraften lager jeg brun saus. Bruner smør og mel og jevner med kraften fra kjøttet. Ta gjerne i en fløteskvett også.

Som tilbehør bruker jeg potet og gulrot. Noen ganger surkål, og noen ganger erterstuing. Har også brukt makaronistuing og kålstuing til dette. Tyttebær er obligatorisk :nikker:

Jeg laget dette i går, og det ble veldig godt! Men jeg brukte elg i steden for okse. Absolutt den beste måten å tilberede elg på :D


#5

Dixie Diner sa for siden:

Småstek? Hva er det? En mini-oksestek? :blånn:

Surstek er det beste jeg vet, jeg skal snart lage det. Har en stor oksestek i fryseren. :nam:


#6

Fara sa for siden:

Er det det samme som sosekjøtt?

I så tilfelle bruker jeg å brune kjøttet litt først før jeg har det i sausen og lar det småkoke i noen timer.


#7

Fibi sa for siden:

Slik lager jeg surret oksestek. (Er det det som er småstek, kanskje?) Jeg koker i to og en halv time kvelden i forveien, og lar den avkjøles i kraften natten over. Har i litt løk og gulrot når jeg koker også, for smak. Dagen etter skjærer jeg den i skiver, og legger den i ildfast form sammen med noen spiseskjeer kraft med folie over. Varmer den i ovnen på 200 grader i ca ti-femten minutter like før servering.

Kraften reduserer jeg litt, har i fløte, rømme, tyttebær, brunost, salt og pepper, kanskje litt buljongterning og jevner med maizenna. Og det som gjør sausen ekstra uimotståelig er en liten skvett eddik. (Lært av kokkegubben. ;) )

Så serverer jeg dette sammen med kokte poteter, blomkål, broccoli, rosenkål, og varm soppsalat. (Sopp, bacon, og paprika som stekes sammen til baconet er sprøtt. KJEMPE godt!) Inviteres svigers, blir det mais, rødbeter og tyttebærsyltetøy også. :jupp:


#8

Tove sa for siden:

Det kalles vel også "kjøtt i mørket" tror jeg :)


#9

Fibi sa for siden:

Jeg skal forresten mekke finnbiff til pappsen min i dag. :kry:


#10

Albertine sa for siden:

Oksestek og småstek er jo to forskjellige ting. Småstek er egentlig bare oksekjøtt i store terninger. Passer utmerket til f.eks. gulasj også. :)


#11

Tove sa for siden:

Det må være i skiver, kan skjønne :D


#12

Pamina sa for siden:

Brun kjøttet, pepre det

Ha løk, gulrøtter, champigninon, pastinak, sellerirot i ei gryte, brun dette også lett.

Ha over kjøttet og hell på med rødvin og vann til det dekker kjøttet og la det småkoke så lenge som mulig - det blir bare bedre og bedre jo lenger det står. Pass på at det er nok væske hele koketiden.

Når det nærmer seg middag slår du på en fløteskvett, eller har i Creme fraiche og jevner sausen.

Kok opp poteter eller ris.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Har aldri hørt uttrykket "småstek" før, hehe. Jeg sier bare oksekjøtt eller biffterninger/biffbiter.
Gulasj er en nydelig måte å tilberede slike på, det samme er en ekte stroganoff.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.