Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vi skal ha ny stasjonær datamaskin. MAC?

#1

Left sa for siden:

Jeg har ikke hatt mac siden tidenes morgen, før det var vanlig å være på internett til og med, så kan ikke si jeg husker så veeeldig mye.

Nå er jeg fristet til å kjøpe MAC når vi skal bytte ut den vi har.
Tror ikke jeg kommer til å kjøpe den dyreste de har, for om 2-3 år er det jo gammelt igjen og tid for utbytting, så å legge

Hva tror dere MAC-folk om denne?

APPLE iMac 20" Core 2 Duo 2.0GHz/ 1GB/ 250GB/ SuperDrive (MA876H/A)

BeskrivelseBeskrivelse

Setting new standards for elegance and simplicity, the all-new, all-in-one iMac packs all its components — from processor to video camera — into an astoundingly thin, anodized aluminum frame.

At speeds up to 2.8GHz, the advanced dual-core Intel processors that power every iMac are faster than ever — delivering greater performance for everything from enhancing photos to playing games and more.

Your photos, movies, and games will come to life in rich, vivid color thanks to the new glossy widescreen display on every iMac.

With new versions of iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, and GarageBand included, you can create a photo book, make a movie, build a blog, compose a song, and much more.

Have a video chat with friends or family,2 record a video at your desk, or take fun pictures with Photo Booth — everything you need is built right in.

What’s in the Box

• iMac
• Apple Remote
• Apple Keyboard
• Mighty Mouse
• Power cord
• Install/restore DVDs
• Printed and electronic documentation

Configuration Options

• Processor up to 2.8GHz
• Memory up to 4GB
• Hard drive up to 1TB
• Apple Wireless Keyboard and wireless Mighty Mouse
• Apple USB Modem
• Preinstalled Apple software
• AppleCare Protection Plan

Model20-inch20-inch24-inch24-inchProcessor2.0GHz Intel Core 2 Duo
4MB shared L2 cache2.4GHz Intel Core 2 Duo
4MB shared L2 cache
2.4GHz Intel Core 2 Duo
4MB shared L2 cache
Option: 2.8GHz Intel Core 2 Extreme2.8GHz Intel Core 2 Extreme
4MB shared L2 cache
Display 20-inch (viewable) glossy widescreen, 1680 x 1050 pixels 24-inch (viewable) glossy widescreen, 1920 x 1200 pixels Memory21GB (one SO-DIMM)
Option: Up to 4GB2GB (two 1GB SO-DIMMs)
Option: Up to 4GBHard drive1 250GB Serial ATA, 7200 rpm
Option: Up to 500GB 320GB Serial ATA, 7200 rpm
Option: Up to 750GB 320GB Serial ATA, 7200 rpm
Option: Up to 1TB 500GB Serial ATA, 7200 rpm
Option: Up to 1TB Optical drive3 8x double-layer SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) Graphics ATI Radeon HD 2400 XT with 128MB of GDDR3 memory ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB of GDDR3 memory Video Built-in iSight camera
Mini-DVI video out with support for DVI, VGA, S-video, and composite video output (requires adapter, sold separately)
Support for external display with digital resolution up to 1920 x 1200, analog resolution up to 2048 x 1536 Expansion Three USB 2.0 ports on iMac; two USB 2.0 ports on keyboard
One FireWire 400 and one FireWire 800 port Audio Built-in stereo speakers with internal 24-watt digital amplifier
Built-in microphone
Optical digital audio output/headphone out
Optical digital audio input/audio line in Ethernet Built-in 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Wireless Built-in AirPort Extreme (802.11n)4
Built-in Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) module Included accessories Apple Remote, Apple Keyboard, and Mighty Mouse Other Built-in IR Receiver Built-in IR Receiver, optional VESA mount adapter kit (sold separately) Size
(H x W x D) 18.5 x 19.1 x 7.4 inches
46.9 x 48.5 x 18.9 cm 20.5 x 22.4 x 8.1 inches
52.0 x 56.9 x 20.7 cm Weight520 pounds
9.1 kg25.4 pounds
11.5 kg


#2

Left sa for siden:

Kom igjen a :dulte:
Jeg er seriøst heeelt blank og kunne trenge litt hjelp :p


#3

-ea- sa for siden:

Løp og kjøp!

(evt. kan du kjøpe min tre år gamle iMac, så kan jeg kjøpe ny :D )


#4

Snuppa sa for siden:

Jeg er også der... Vurderer sterkt å bytte pc til iMac.


#5

-ea- sa for siden:

Jeg var forresten i Bodø i helga, og oppdaget at de Eplehuset har åpnet butikk der. Så det ble en sikletur innom. Det nye Apple-tastaturet er bare råstilig!

Jeg har forresten kjøpt to mac'er fra ulike avdelinger av Eplehuset (ligger an til tre snart). Har bare mailet med dem om pris og sånt, og så bestilt fra den butikken som har hatt på lager det jeg ville ha. Så har de sendt i oppkrav til meg. Kjempefornøyd med dem! :riktig:


#6

-ea- sa for siden:

Hva er du trenger hjelp til? Kjøp en iMac, du kommer ikke til å angre. Den både SER stilig ut, og er enkel å bruke, enkel å koble til, selv mora mi ville klart det.


#7

torsk sa for siden:

Du sier ikke noe om krav/bruksområder, så det er jo lite man kan si egentlig. Men iMacen har jo nettopp "blitt ny", så det er jo riktig tidspunkt å handle på sånn levetidsmessig. Jeg skulle gjerne hatt en sånn selv!


#8

Aminta sa for siden:

Løp og kjøp, jo fortere; jo bedre!


#9

Esme sa for siden:

Jeg synes iMacen er kjempefin, men hadde nok ikke kjøpt det selv. Grunnen til det er vel det at den har ulempene til en bærbar men ikke fordelene. Jeg synes at en stasjonær maskin skal man kunne bytte ut skjermen på, man skal lett kunne forandre konfigurasjonen i maskinen, om man vil ha en DVDstasjon til og sånne ting.

Men fin, det er den ja.


#10

-ea- sa for siden:

:undrer:Hvorfor i alle dager skal man ville dette? Jeg har aldri hatt lyst til noe av dette på mac'ene mine, men ja, muligens da vi hadde pc i hus :p


#11

Bequita sa for siden:

Mac er superbra, du kommer ikke til å angre! Generelt har de litt lenger "holdbarhetstid" enn tilsvarende PCer også, fordi programvaren ikke gjør maskinen utdatert i samme tempo.

Her i familien har vi en iMac fra 2002 som jeg bruker på kontoret. Den holder seg fint selv om den ikke var den tøffeste på den tida. Vi har også en powerbook fra samme år, som holder seg utrolig bra. Vi har nyere maskiner også, mannen har en skikkelig tøff en mens jeg har en Macbook. Men jeg må innrømme at jeg sikler litt på de nye iMacene, ja. :nikker: Go for it!


#12

Tangina sa for siden:

Jeg ville ikke nølt - skulle gjerne hatt en selv. Har to e-macer fra 2002 og 2003. De fungerer utmerket fortsatt, men har en vifte som bråker noe j****. Jeg har alltid hatt mac og skal aldri bytte. Det er bare på jobb jeg må være belemret med annet.


#13

Left sa for siden:

Skal bruke den til skolearbeid, nett, enkel bilderedigering osv - til vanlig hjemmebruk ja :)

#14

daffy sa for siden:

Hva skal du ha for den da? :har veldig lyst på Mac:


#15

Ekkir sa for siden:

Jeg sier også løp og kjøp :D


#16

HP sa for siden:

Mac, definitivt. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.