Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hviken vogn i tillegg til Buggis?

#1

Levic sa for siden:

Det er egentlig aaaltfor tidlig å tenke vogn, men jeg er over normalen interessert i vogner, og har egentlig planlagt dette i årevis...

Buggis er et endelig valg her, men ikke som eneste vogn. Lurer litt på hvilken jeg skal ha i tillegg..

Valgene foreløpig er : Teutonia spirit s3, eller
Simo duo, eller
Teutonia mistral


#2

Irma sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i Bugaboo (jeg har hatt den altså ;) ), men kan kanskje synse litt allikevel. Vi har Teutonia Spirit S3, og det er en helt fin vogn. Den er middels tung og god å trille. Bakdelen er at ryggen er litt kort, og ikke egnet seg ut soveperioden for vår sønn iallefall. Hvis det skulle bli noen neste gang på oss blir det muligens drømmeduoen Xplory (som vi allerede har prøvd ut i 2,5 år) og OTH. Hva med OTH?


#3

Levic sa for siden:

Joda det blir OTH til slutt. Når jeg ikke synes behovet for å ha barnet mot meg er så stort lenger. Så oth blir det. Tenker da å selge s3.

Hva likte du ikke med Buggisen? Er litt i tvil nå og da, men feier det bort. Den ser så praktisk og stilig ut.


#4

Irma sa for siden:

Jeg hadde en Bugaboo Cameleon, og jeg synes den var vinglete å trille, håndtaket satt liksom ikke ordentlig fast. I tillegg ble jeg gående og sparke i vogna når jeg stilte håndtaket slik at den passet min beskjedne høyde. Sånn sett er Frog mye bedre, men der var håndtaket alt for høyt for meg. Når poden lå i bagen synes jeg han ble liggende litt i nedoverbakke. I tillegg har jeg prøvd buggis i snø, og det ga ikke meg mersmak. I skaresnø sto vogna bom fast, og jeg gidder faktisk ikke å trille den rundt på to jul. Jeg hadde samtidig en Xplory som trillet fint av gårde på føret buggisen ikke taklet. Jeg er klar over at det har kommet vinterhjul på buggisen, jeg aner ikke hva som er forskjellen. Hvis jeg skal pirke enda litt mer synes jeg bremsen var litt upålitelig, det kan hende det hadde gått bedre hvis jeg hadde beholdt vogna lenger.


#5

Levic sa for siden:

Ja ok. Vinterhjulene er store, men ikke svingbare. Bremsen har de gjort noe med til 08 modellen, men det med at du sparket i vogna er jeg også litt redd for. Er ganske lav selv..


#6

Bergensis sa for siden:

:gaah:

det er virkelig umulig å bestemme seg for vogn!

Kjem sikkert til å trille den lånte Simo-vogna ut vognperioden, eg.

Sånn er det å lide av beslutningsvegring:vetikke:


#7

Irma sa for siden:

Imens jeg er så godt i i gang ( :humre: ) må jeg si at jeg ikke liker den avrundede formen på håndtaket, og at høyden stilles rett opp og ned. Jeg synes det var ubehagelig å holde i håndtaket over tid, liker bedre rundere håntak (selve "stålet") - og at høyden kan justeres vinkelmessig om du forstår.

Er fullstendig klar over at jeg er kjerringa mot strømmen av buggiseiere altså Dani, smaken er som kjent som baken.


#8

MissS sa for siden:

OTH! :nemlig: Jeg har begge deler og synes de utfyller seg godt.


#9

Mandarin sa for siden:

Om jeg var deg så hadde jeg hatt Simoen til den lille er ca 1 år. Så kan du heller lete etter den perfekte sportsvognen.:D


#10

Bergensis sa for siden:

Ja, eg veit:nikker:

Men det er så kjeeeedeliiiiig:rolleyes:

Dessutan sitter han veldig dårleg i sportsvogndelen no, men det løyser me med ei pute bak vognposen i vognbagen.

Orsak for at eg kuppar tråden din HI!


#11

Snuppa sa for siden:

:dulte:

Signerer helhjertet.


#12

Bergensis sa for siden:

Eg hadde frå svangerskapet av bestemt meg for S3, men etter å ha sett eit par brukte (og etter eigars påstand: fint brukte) synes eg den holder seg altfor dårleg for å koste såpass mykje. Eg forventar at ei vogn til 5000 skal sjå litt meir ok ut etter (lite) bruk enn det dei S3ane eg har sett så langt!!!

Det ligger no ei brukt S3 ute på finn.no til 2000 (?). Det synes eg er ein passande pris for ei brukt vogn som -uansett kor fint den blir brukt - blir sjåande stygg og slitt ut.


#13

Stikka sa for siden:

Her brukes Bugaboo som hovedvogn. Zapp med MaxiCosi fungerer som ekstravogn. :glis: Genial løsning. Jeg har i tillegg en Emmaljunga Duo Edge (første vogna til storesøster så den må beholdes) og en Xplory. Xplory'n brukes nesten kun som rullende høystol inne. Den er liksom ikke skikkelig vogn. Fotstøttegreiene er klønete, sittedelen har ikke skikkelig liggestilling og kalesjen kan man se igjenom. Men den er god å trille. Det er den.

OTH har jeg kvittet meg med. Likte ikke den vognen.

Hvilken vogn du bør ha i tillegg kommer jo ann på hva du skal bruke dem til. Jeg hadde klart meg med Bugaboo, hvis jeg bare måtte hatt en vogn. Bagen er utrolig god og stor. Lillebror har vokst ut av de fleste andre bager nå, men ikke denne. Der har han deilig plass. Ikke trenger vi pose i heller, siden bagen er så dyp og har fleecelokket.


#14

LilleRosin sa for siden:

Jeg er 162 høy, og sparker ikke i vogna. Er veldig fornøyd med min Cameleon.

Som vogn nr. 2 hadde jeg valgt en joggevogn.


#15

Camomilla sa for siden:

Jeg hadde valgt OTH :ja:


#16

Botero sa for siden:

P&Ts :jupp: kan brukes til de trenker ikke vogn.


#17

Bergensis sa for siden:

Når eg har tenkt meg om, trur eg kanskje eg ville kjøpt ein rimeleg, men stor tre-hjuling som GT Safari Sport eller kva den no heiter. Instep er jo også eit alternativ, men eg ville hatt svingbart forhjul og bumperbar.


#18

Che sa for siden:

Det er min plan - med unntak av at det er en emmaljuga jeg skal dremse rundt på da :sparke:


#19

Stikka sa for siden:

Men det er jo fram til ca 1 år som man bruker vogn absolutt mest. Tiden man er i permisjon er jo da man virkelig trenger en god vogn synes jeg.


#20

Mandarin sa for siden:

Men vis meg den perfekte 0-12 års vognen !! :knegg:


#21

Stikka sa for siden:

Skal du trille ungen til den blir 12 år? :knegg:


#22

Levic sa for siden:

Huff takk for tips dere. Ikke lett altså.
Vet at s3 holder seg dårlig ja. Blir ripete og stygg.. Oth med bag vil jeg ikke ha for jeg liker ikke dybden på den nye bagen, og ikke kalesjen på den gamle.. Simo er litt kjedelig egentlig, og P&T blir for smal og ulun.. Jeg er KREEESEN :eek:
Jeg får nok lete litt. Kanskje jeg finner ut av det. Har jo god tid på meg. 8 mndr gitt..


#23

Mandarin sa for siden:

Ser visst sånn ut!:eek::D


#24

Snuppa sa for siden:

Den nye baggen til oth er da ikke dypere enn 06?? Jeg mener jeg målte alt jeg.


#25

mehmet sa for siden:

Jeg forstår buggisvalget ditt. :jupp:
Som andrevogn hadde jeg valgt en lett trehjuling - gjerne med svingbart hjul (som GT) eller en joggevogn.


#26

Irma sa for siden:

Hva med Koelstra K73 de første månedene? :blafre:


#27

Levic sa for siden:

Hehe nei ikke Koelstra heller. Den blir for sær når jeg først skal ha Buggis.

Nei du har rett Snuppa, bagen til OTH 07 er mindre dyp enn gamle bagene. Så det ser nesten ut som om babyen tipper ut av den dersom man skal ha pose i. Derfor vil jeg ikke ha den. Heller ikke den gamle, for der er kalesjen "lekk"..


#28

LilleRosin sa for siden:

Vil bare pushe min mening enda en gang: buggis og en lett joggevogn.

Minsten er nå snart 2 år. Jeg brukte nesten bare buggisen det første året (hadde en emmaljunga som reservevogn som vi slepte med oss i skauen eller på flyturer (tung men solid)).

Etter at han var ca 6 måneder, brukte vi joggevogna mer og mer når vi skulle bort fra asfalten. Joggevogna er lett og enkel å slå sammen, slik at det også er den vi bruker når vi skal ha vogn med i bil. Jeg har ikke savnet svingbart forhjul på den, ettersom den er så lett i utgangspunktet. Man kommer frem overalt.

Vi har en gammel in-step. Hadde jeg visst at vi kom til å bruke den så mye, hadde jeg lagt ned litt mer penger.


#29

Aminta sa for siden:

Jeg har hatt Bugaboo Cameleon hele vognperioden. Og bare brukt den, til vi sluttet med vogn.
Jeg hadde et utall andre vogner innom også, både OTH, EW, TFK, Xplory, Teutonia, Simo, Emmaljunga mf. og div. triller. Men alle røk ut igjen.
Jeg beholdt forsåvidt Zappen en lang stund, men fant ut at jeg ikke brukte den heller.
For meg var Buggis den perfekte vogn til alle bruksområder, også til turbruk, ville aldri hatt med noen annen vogn enn Buggis på tur i skogen, eller fjellet eller hvorsomhelst, og til alle årstider (og har aldri hatt vinterhjulene).


#30

Levic sa for siden:

Mulig dette bunner i mer lyst enn behov. Er ofte det blir slik når det kommer til utstyr:)
Lurer rett og slett på NY Buggis, NY Spirit og BRUKT simo bagvogn. Så har jeg ihvertfall alt på en gang. Er jo om å gjøre å ha flest på en gang ;)


#31

Stikka sa for siden:

Hvis det er lyst mer enn behov så er det jo mye annet fint å bruke pengene på. Flere på en gang er ikke bare positivt. Når skal man bruke vognene? Xplory'n står fortsatt fint i stua i påvente av et bedre bruksområde enn rullende høystol. :knegg:


#32

MissS sa for siden:

Nei. Den har de samme målene som tidligere modeller.


#33

Snuppa sa for siden:

Ja, er det jeg mener jeg også...:confused:


#34

Levic sa for siden:

Den nye oth bagen er ikke så dyp. Fikk ihvertfall det svaret fra de som selger, de hadde sjekke tdet ut pga flere som spurte. Mulig madrassen er høyere, og at det er derfor den ikke blir like dyp?

Ja Stikka, er vel mer lyst, men også litt behov. Trenger nok en som vi kan bruke på gjørmeveiene i skogen her, min venninnes buggis som nå er solgt egenet seg ganske dårlig der selv med store hjul først. Den bikket liksom framover.

Så jeg får gnage litt videre på det. :)


#35

MissS sa for siden:

Målene på OTH bagen er som sagt de samme på alle årsmodellene. ;)


#36

Nøve sa for siden:

Må bare støtte dette. Her i huset har vi Cameleon som hovedvogn og en Babyjogger som turvogn. Har da en modell med litt store hjul som kommer seg fram overalt. Fantastiske vogner begge to, og de utfyller hverandre perfekt.


#37

Mandarin sa for siden:

Godt å høre ..
nyinnkjøpt 07 bag i kjelleren


#38

Levic sa for siden:

Takk for tips dere. Har enda ikke bestemt meg, men muligens blir det en Teutonia spirit s3 i tillegg. Synes den er så utrolig god å trille selv om den blir et monster i bilen.


#39

Gerbera sa for siden:

Får gjøre som meg da vettu, ha en spirit til hjemmebruk, og en egen vogn til bruk når jeg skal ut med bilen :knegg:

Min spirit er fremdeles ikke fraktet i bil, og ergo heller ikke slått sammen. I bilen har jeg den flyskadde mistral s'n. Den ble ødelagt på flyet hjem fra Mallorca, mannen har lappet den dammen så den er greit brukbar, så kjøpte jeg spirit for erstatningen jeg fikk for ødelagt vogn :ja:


#40

Noba sa for siden:

Vi kjøpte TFK Joggster twist da nobalille kom. Er utrolig godt fornøyd. Bagen er stor, han bruker den enda, med pose oppi (han er 7,5 mnd og en stor gutt) og vogna er fantastisk god å trille. Lett å legge sammen og å få inn i bilen. Har en SIMO kombi etter Lillemor også, men den er degradert til sovevogn.


#41

Gerbera sa for siden:

Hva er målene på bagen på denne?

Om jeg skal bytte ut spiriten, har jeg nemlig lyst på denne, men da må jeg kunne bruke bagen en stund til! Snuppa er 6 mnd, og 67 cm lang nå.


#42

Noba sa for siden:

Jeg målte nå og kom til 75-76 cm. nobalille kan ikke bruke bagen så mye lengre nå, så jeg er spent på om vi blir like fornøyd med vogna uten bag på. Trillekomforten blir vel den samme, men jeg misforstod selgeren litt og hadde skjønt det som at man kunne bruke vogna med barnet både vendt mot deg og fra deg, men dette stemmer vel ikke. Føler 8 mnd er litt tidlig å ha han snudd vekk fra meg, men får håpe det går greit. På trilleturer sover han uansett, så det er eneste når vi er på kjøpesenter og steder med mye folk og lyd at jeg skulle ønske å ha han mot meg.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.