Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nytt barnesete - klasse I - maxi-cosi?

#1

Manitoba sa for siden:

Jeg ser at Maxi-cosi-setet stadig kommer godt ut på tester, men det er så vidt jeg har skjønt forovervendt. Jeg er på jakt etter et bakovervendt sete som er bra, passer i en Avensis og som gir godt utsyn for en som ikke er spesielt glad i å kjøre bil. Jeg har lagt min elsk på maxi-cosi, men er det sånn at de ikke har bakovervendte seter i den vektklassen? Har forstått at 9-25-setene ofte ikke er så bra.


#2

*HH* sa for siden:

Jeg ville ikke være redd for å velge et sete som er bakovervendt fra 9-25 kg.

Her er en liten liste over mulige seter:

  • Britax Secura
  • Britax Hi-Way
  • Britax Freeway
  • Britax Two Way Elite
  • Brio Zento
  • MaxiCosi Mobi
  • Akta Graco Cosmic - Setet skal monteres over kanten på setet etter 11 kg. Det kan være greit og sjekke at man har mulighet til å montere setet slik i bilen før man kjøper det, monteringen fra 11 kg krever ganske god plass i bilen. Det er godkjent for bakovervendt montering i baksetet opp til 18 kg og bakovervendt i fremsetet opp til 25 kg.Brio Zento og Britax Two Way Elite tror jeg er setene barnet kan bruke lengst. Har hørt de som syntes Mobi setet fort blir trangt, men det finnes altså et bakovervendt sete fra MaxiCosi.

Min anbefaling må være: Ikke bestem dere for et bestemt merke på forhånd, ta med barn og bil til forhandler og prøv forskjellige seter med barnet i(med sete montert i bilen mener jeg ;) ).

Lykke til med handelen!


#3

Bluen sa for siden:

Vi og ikke minst Liv er veldig fornøyd med Britax Two-Way Elite.


#4

*HH* sa for siden:

Kan jo legge til at dette setet har vi også, i besteforeldrene sin bil. Veldig fornøyde vi også :ja:


#5

Agent Scully sa for siden:

Vi har også dette, som besteforeldresete. 1500kr på tilbud.
Vi har Acta Graco Duologic (med isofix-fester, men som kan brukes med belter også, derav "duo") hjemme og er veldig glade i det. Men det er jo minst dobbelt så dyrt. Og varer bare til 18kg.


#6

*HH* sa for siden:

Akkurat samme kombinasjon som vi har. Gutten vår er forøvrig 2 år gammel og har god plass i DL enda. Syntes ikke den er så dyr når man ser hvor lenge sete kan bruke. Veldig enkelt og greit når man har isofix i bilen.


#7

Manitoba sa for siden:

Vi har iso fix, så jeg lurer på om jeg skal gå for det Acta Graco Duologic-setet. Har allerede tenkt på akkurat det setet faktisk.


#8

Bluen sa for siden:

:nikker: Det samme tilbudet benyttet vi oss av.

Jeg har fått inntrykk av at Isofix-seter bare er forovervendte - er det feil?


#9

*HH* sa for siden:

Det er nok litt galt det inntrykket :)

Disse bakovervendte setene har isofix:

  • Akta Graco DuoLogic 0 - 18 kg
  • Bimbo Fix Fair 0-18 kg, isofix
  • Britax FixWay 0 - 18 kg, isofix.Grunnen til at bakovervendte seter med isofix kun går til 18 kg er at isofix festene i bilen ikke er godkjent for mer enn 18 kg for et bakovervendt sete.

#10

Bluen sa for siden:

Aha, da har selgeren feilinformert oss. Takk for oppklaring! Litt synd at vi ikke får utnyttet isofixen vår, da - men, men.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.