Høst sa for siden:
Jeg trenger litt innspill fra proffe sjokoladekakebakere!
DEnne kaken har jeg lyst til å lage i morgen.
Sjokoladekake med to sorter nøtter
Legg bakepapir i en kakeform (diameter 22–24 cm for 8 porsjoner), smør bunn og sider, og strø deretter med mel. Ha nøttene i en food processor og finmal dem. Deretter har du i sjokolade og kakaopulver og kjører i 30 sekunder, slik at sjokoladen blir delt i småbiter. Sett det til side i en egen bolle. Ha smør og sukker i food processoren og pisk til det er lyst og luftig. Så tilsetter du eggeplommene en om gangen. Deretter blander du inn sjokolade og nøtter.
I en annen bolle pisker du eggehvitene med en klype salt til det danner seg stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokolade-, smør- og nøtteblandingen. Hell alt i formen, og stek ved 190 °C i ca. 1 time. Se etter om kaken er ferdig ved å stikke en cocktailpinne eller spissen av en kniv i den i 5 sekunder – når du tar den ut, skal det ikke være noe kakerøre på den. Server kaken med pisket krem, iskrem eller crème fraîche.
Ingredienser
150 g skåldede mandler
150 g valnøtter, uten skall, finmalt
300 g kokesjokolade av beste kvalitet (70% kakaostoff)
1 ss kakaopulver av beste kvalitet
250 g smør
100 g sukker
6 stk store egg fra frittgående høner, plomme og hvite skilt
salt
Så til spørsmålene;
Skåldede mandler - mandler i kokende vann, gni av skallet?
Valnøtter uten skall - har kjøpt valnøtter uten nøtten utenpå, men med sånn brunt på...Må jeg få vekk dette også? Hvordan gjør jeg det? Samme som mandler? Eller er det nok at bare selve nøtteskallet er borte? Og kan jeg eventuellt gjøre dette i dag, og lage kaken i morgen?
Jeg har lyst til å servere kaken med vaniljekrem (fløtekrem blandet med vaniljekrem) og varme bær....Høres det greit ut?
Hjelp? :blafre: