Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bakespørsmål - haster

#1

liefje sa for siden:

Jeg baker bladkrans/klippekrans (kjaert barn har mange navn). Jeg maa ut en tur i löpet av bakingen.

Er det bedre aa la den heve for lenge ved förste heving (skal heve til dobbel störrelse) eller aa la den heve for lenge ved 2. heving (kransen er laget og den skal egentlig heve i 1/2 time.

Det er snakk om aa overskride hevetiden en av gangene med ca. 1/2 time.


#2

Ru sa for siden:

Utvid førstegangshevingen.

Det gjør jeg nesten alltid, men her skyldes det mest svimetheten min. Jeg pleier å glemme hele bakverket. :) Det har gått fint hver eneste gang.


#3

tiddelibom sa for siden:

En halvtimes ekstra heving har vel ikke så mye å si? Det hender titt at vi glemmer bort brøddeigen - det går helst bra..

Skulle jeg valgt, tror jeg at jeg ville la den heve lenger 1. gang.


#4

Blånn sa for siden:

Det går egentlig greit begge deler. I sommer måtte mamma reise fra en bolledeig som var delvis utbakt. Jeg kom 3 timer etter og overtok. Bollene ble mindre søte enn de vanligvis blir og de som var bakt ut før hun måtte reise datt litt sammen da jeg penslet dem. Men helt ok smak, tross alt.


#5

Albertine sa for siden:

Jeg ville ha slått deigen helt ned like før uteturen. Da er den sikkert fin og rund ved returen. Da snakker jeg om 1. gangs heving.


#6

liefje sa for siden:

Jeg utvidet litt paa begge to, jeg. Det passet plutselig slik. Resultatet ble en enormt stor klippekrans, men det var vel egentlig bare en fordel. Godt var det ogsaa. :sikle:


#7

Manitoba sa for siden:

Bra det gikk bra. Vi pleier alltid å la ting heve lenger enn det står i oppskriften. Det kombineres ofte med å kutte ned på gjæren. Det går som regel bra og bakverket blir deilig.


#8

Che sa for siden:

Ser for meg noen som klemmer og herjer med en ferdig utbakt klippekrans :fnise:

enkel med dårlig humor


#9

Mandarin sa for siden:

Har du en enkel oppskrift på dette?
Noe for amatører?
Skal ha med kake på jobb i morgen,. kanskje dette kunne vært en gøyal vri..:confused:


#10

Skilpadda sa for siden:

:humre: Så lenge den blir fin og rund etterpå, så.


#11

Albertine sa for siden:

Man vet jo aldri med disse bergenserne, vet du. De må ofte ha ting inn med teskje. :fnise:

#12

Che sa for siden:

Godt poeng! :fnise:


#13

liefje sa for siden:

:snurt:

Vi kan jaffal spille foppal! :geiper:


#14

Albertine sa for siden:

kremt Det så ikke sånn ut i går... :p


#15

liefje sa for siden:

Den der biter ikke paa meg. :minner paa at jeg faktisk bor i Hamburg:


#16

Albertine sa for siden:

Så du heier på begge lag?


#17

liefje sa for siden:

Nei, jeg kan ikke fordra foppal og heier ikke paa noen, men jeg later som jeg bryr meg i diskusjoner med vanskelige tröndere, bl.a. :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.