Jeg baker bladkrans/klippekrans (kjaert barn har mange navn). Jeg maa ut en tur i löpet av bakingen.
Er det bedre aa la den heve for lenge ved förste heving (skal heve til dobbel störrelse) eller aa la den heve for lenge ved 2. heving (kransen er laget og den skal egentlig heve i 1/2 time.
Det er snakk om aa overskride hevetiden en av gangene med ca. 1/2 time.
Det går egentlig greit begge deler. I sommer måtte mamma reise fra en bolledeig som var delvis utbakt. Jeg kom 3 timer etter og overtok. Bollene ble mindre søte enn de vanligvis blir og de som var bakt ut før hun måtte reise datt litt sammen da jeg penslet dem. Men helt ok smak, tross alt.
Jeg utvidet litt paa begge to, jeg. Det passet plutselig slik. Resultatet ble en enormt stor klippekrans, men det var vel egentlig bare en fordel. Godt var det ogsaa. :sikle:
Bra det gikk bra. Vi pleier alltid å la ting heve lenger enn det står i oppskriften. Det kombineres ofte med å kutte ned på gjæren. Det går som regel bra og bakverket blir deilig.