Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste sjokoladekake?

#1

malena sa for siden:

Jeg skal i babyshower i morgen og skal ha med en kake.

Kunne tenkt meg en litt "luksuriøs" sjokoladekake, ikke kjedelig langpannesjokoladekake.

Oppskrift?

:vilha:


#2

Jinx sa for siden:

Anbefaler deg å søke på detsoteliv. Prøvde Cafe-sjokoladekake derifra i helgen, den slo an. Men jeg ville ha lagd glasur med bare sjokolade og kremfløte.


#3

malena sa for siden:

Åh, mums! Takk for link, Jinx.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Den har jeg laget mange ganger (har i mer kaffe enn det som står i oppskriften), den er helt fantastisk god.
Ellers er jeg veldig fan av "rå" sjokoladekaker, altså veldig kremete halvrå kaker. Brownies og lignende.

Her er en av mine absolutte favoritter.

Ellers vil jeg virkelig på det sterkeste anbefale deg å søke på "brownies" på navnesøket på detsoteliv. Da får du frem alle brownies-oppskriftene, og tro meg - det er MANGE! Jeg fikk hakeslepp. Har laget mange av browniesene derfra, bla. brownies med SMIL. Fantastisk!

Ostekakene der inne er også vanvittige. Prøv feks. Oreo-cheesecake!


#5

Jinx sa for siden:

Lager du glasuren slik som det står i oppskrifta? For den ble aldri tjukk, så måtte bruke litt mer melis, og da syns jeg glasuren smakte melis. Og jeg syns den skal smake sjokolade....


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har hatt mye mer kaffe i glasuren, da jeg elsker kaffesmak sammen med sjokolade. Har ikke smakt melis, bare god kaffe og sjokolade. Hadde sikkert i mer kakao også, husker ikke, for jeg har bare slumpet når det gjelder glasurer.


#7

Erica sa for siden:

Jeg anbefaler denne verdens aller aller beste brownie. Litt dill å lage, men det er pascal-stil over den altså.

1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm

250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)

SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte

KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør

Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.

GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.

Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!

Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.


#8

malena sa for siden:

3barnsmor: Jeg sikler vilt og uhemmet! Den oppskriften ser vanvittig god ut!


#9

Erica sa for siden:

Den er det! Alle jeg har servert den til har vært over seg av begeistring. Og bedt om oppskrift.


#10

Lykken sa for siden:

Trøffel-kake:

150 g mandler
150 g melis
2 ss kakao
3 egg
1 dl hvetemel

Trøffel:
1 dl kremfløte
50 g smør
200 g mørk kokesjokolade
1/2-1 ts kanel
1 ss konjakk

Begynn med trøffelen. Kok opp fløte og ha i smør og sjokolade i biter. Rør sammen så alt smelter. Smak til med kanel og konjakk og la fyllet stå i kjøleskapet for å halvstivne, ca 1 time.
Bland så sammen malte mandler, melis og kakao. Rør inn ett og ett egg og ha til slutt melet. Hell røren i godt smurt og strødd rund form, ca 22 diameter (ikke større). Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 25-30 minutter. Avkjøl. Fordel fyllet over kaken og la den stå i kjøleskapet for å stivne. Denne er gjerne best dagen etter. Pynt gjerne med store sjokoladebiter/figurer, frukt etc. Serveres gjerne med krem ved siden av og noen "dærter" på fat og kake.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Klassisk og veldig god langpannesjokoladekake, bedre enn alle du har smakt før:

Madam Mims langpannesjokoladekake:

500 g. sukker
5 egg

3 1/4 dl melk
450 g hvetemel
2 ts tørsleffs vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver fra Naturana
4 ts bakepulver
6 ss bakekakao
300 g. smeltet smør

egg og sukker piskes til eggedosis
resten av ingrediensene blandes i

stekes i 20-30 minutter på 180 C nederst i ovnen.

Glasur:
1 plate sjokolade (100 g)
1/2 dl fløte
1/2 dl espresso eller sterk kaffe

Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn resten. Man kan også supplere med et par ss smør og litt melis.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Denne er deilig, og melet kan glemmes uten at det går ut over kvaliteten. (testet av Polyanna)

Fransk sjokoladekake

250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.

Kaken stekes på 175 C 30-40 min.

Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.

Historien om appelsinskallene oppå:

Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler. (jeg har ikke sånn spesiell sitrusskreller) Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.


#13

Harriet Vane sa for siden:

Denne er veldig god!

Nigellas Old Fashioned Chocolate Cake

200g plain flour
200g caster sugar
1 tsp baking powder
1/2 tsp bicarb
40g cocoa
175g butter, softened
2 large eggs
2 tsp vanilla extract
150ml sour cream

  • preheat oven to 180C. Grease and line (or flour) two 20cm round cake tins
  • bung the ingredients all together in the mixing bowl or food processor and process until combined
  • spatula into the tins and spread out - the mix is very thick
  • bake for 25-35 minutes.
  • turn out and cool.

The icing
75g butter
175g best quality dark chocolate
300g icing sugar
1 tbl golden syrup
125ml sour cream
1 tsp vanilla extract (droppet)

  • melt the butter and chocolate together, cool slightly
  • add the golden syrup, then the sour cream and vanilla
  • mix into the sieved icing sugar, beat until combined and no lumps
  • use 1/3 to sandwich cakes together, 1/3 for the top and 1/3 for the sides

#14

malena sa for siden:

Uten mel og med juksesukker blir jo dette en ekte lavkarbo-kake! :digger:


#15

Hyacinth sa for siden:

Beklager, denne siden er beskyttet mot kopiering. :eek: Jeg har ikke printer!!


#16

malena sa for siden:

Og det blir jo forresten denne også. Man kan jo f.eks bake en sånn, skjære den i passe stykker og fryse ned. Så har man ferdig kake i porsjonsstykker når man fyser litt. :lurt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.