Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glitters middagsboks

#1

Tallulah sa for siden:

Vi prøver i perioder å sette opp ukesmenyer over middag, men det er ikke alltid like lett å være kreativ i forhold til hva vi skal sette opp. Så derfor lagde jeg meg en middagsboks. Jeg har gått gjennom alle kokebøkene våre med aktuelle oppskrifter, og ført oppskrifter opp på kartotekkort.

Øverst står navnet på oppskriften, så hvor (i hvilken bok/sidetall) den finnes og hvor lang tid man bruker. På baksiden skriver jeg opp ingrediensene vi trenger. Det er også plass til å skrive opp andre små opplysninger på kortet, som vi kanskje ikke husker fra gang til gang. Da er det enkelt å slå opp i riktig bok, i stedet for å lete gjennom alle bøkene hver gang.

Disse kortene har jeg kategorisert i kjøtt, fisk, kylling, side dish og søndag (som er retter som tar lenger tid) og laget en fin boks til dem av en avkuttet kinderegg 3-pack kledd i japansk origamipapir.

Så hver fredag kan vi nå trekke 5-7 kort ut av boksen, skrive innkjøpsliste og slippe å tenke mer på saken. I tillegg spiser vi mer variert nå enn før.

Hele greia tok omtrent to kvelder foran TVn å lage, og jeg personlig syns den er ganske fin, og veldig nyttig.



#3

daffy sa for siden:

Kjempegod idé!


#4

LaLuna sa for siden:

:tilber:


#5

Palmen sa for siden:

Så smart! Og boksen var kjempefin!



#7

Nenne sa for siden:

Det var en skikkelig god idé! :) Hvor har du fått sånne små kartotekkort fra?


#8

Filifjonka sa for siden:

Kjempefin og kjempepraktisk boks! :)


#9

Tallulah sa for siden:

Takk! Jeg kjøpte dem på Akademika, men vil tro at de fleste gode bok- eller papirhandlere har.


#10

Ru sa for siden:

Smart! Denne stjeler jeg!


#11

Tallulah sa for siden:

Takk! Det var meningen. :)


#12

Ru sa for siden:

Jeg skal pynte den med glitter til ære for deg. :D


#13

Tallulah sa for siden:

:rørt:


#14

malena sa for siden:

Genialt!
Jeg har utallige ganger laget middagslister med boktittel og sidetall på A4-ark, men de blir veldig uoversiktlige til slutt, i tillegg til at de bare ligger og slenger.


#15

Inagh sa for siden:

Alvorlig god ide, som jeg definitivt vurderer å adoptere! :jupp:


#16

Palmen sa for siden:

Tror du må endre tittelen din. Glamoroes og trendsetter. :nikke:


#17

Bluen sa for siden:

Det var en god idé, ja!

(Det ante meg at denne diskusjonen ikke handlet om hermetikk. :o )


#18

Føniks sa for siden:

Tusen takk for en glimrende idé, den skal tas i bruk. Gjett om mannen blir glad, han hater maset om hva har du lyst på til middag i dag.


#19

Irma sa for siden:

Veldig smart! :jupp: Jeg hadde adoptert idéen hvis jeg ikke allerede hadde jobbet timesvis med middagspermen vi har. Har fargekopimaskin og kopierer oppskriftene vi bruker fra kokebøkene, og legger i plastmapper (slipper søl på arkene) og inn i riktig kategori i permen. Kategoriserer på lignende måte som det du gjør glitter.


#20

Katinka sa for siden:

Glitter er kul!


#21

Skilpadda sa for siden:

Så lurt, Glitter! :riktig: Jeg har prøvd å lage lister over middager, med ingredienser og fremgangsmåte, men en liste i Word er jo ikke så praktisk å bla i eller trekke fra, og en boks med løse kort er jo en kjempegrei løsning. Så kan man notere på dem, og blir et kort fullt eller får saus på seg, kan man bare skrive på et nytt i stedet.


#22

LilleLeo sa for siden:

Jeg har planer om å lage meg en kokebok på omtrent samme måte, men tenker å laminere arkene. Det skal sies at jeg elsker å laminere ting. :o

Om jeg ikke kommer så langt, tror jeg at jeg adopterer Glitter sin idè.


#23

Tallulah sa for siden:

:stolt:

Et annet godt poeng, for vår del, er at sambo lærer seg å lage mer mat også. Jeg stoler mer på meg selv når det kommer til eksperimentering, han liker å forholde seg til oppskrifter. I tillegg kan vi skrive ned opplysninger på kortet som jeg ikke vil skrive rett inn i kokeboka. f. eks. at noe smaker godt med en dæsj ekstra av det, eller funker på både laks og torsk osv.

Der jeg har oppskrifter i hodet, og ikke i noen kokebok skriver jeg ned hele oppskriften.

Dere får legge inn bilder da, hvis jeg har inspirert noen til å lage egne bokser!


#24

Irma sa for siden:

Jeg elsker også å laminere. Trodde jeg var ganske alene som lamineringsgalning, godt å høre at vi er flere. :humre: Du kan sikkert følge glitters smarte eksempel, og laminere to og to oppskrifter i hvert lamingeringsark.



#26

LilleLeo sa for siden:

Jammen, da blir det jo èn mindre side å laminere, og det går jo ikke! :hehehe:


#27

Irma sa for siden:

Du er definitivt galere enn meg. :p Jeg hadde lagt fire oppskrifter i et lamineringsark antar jeg, og kuttet i to etterpå. lat Nesten så jeg får lyst til å lage en glitterboks bare for å sette i gang lamineringspressa.


#28

LilleLeo sa for siden:

Jeg må ha A4-sider når jeg skal laminere, desto større, desto bedre.

:sparke:


#29

Tallulah sa for siden:

Jeg har kommet litt over lamineringsavhengigheten, etter å ha jobbet et sted jeg måtte laminere haugevis med kort hver dag. Det var veldig gøy i begynnelsen, gikk lei etterhvert. Men jeg vurderer å kle boksen i kontaktpapir, slik at den ikke blir møkkete og ekkel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.