Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Kantareller!

#1

kie sa for siden:

Vi har fått kantareller. Ca. 1 kg.
Butikken stenger snart og jeg aner ikke hvordan man lager det til noe godt. Jeg vet bare at det er utrolig godt.

Så.
Hva trenger jeg? Hvordan tilbereder man dette? :hyper:


#2

Chanett sa for siden:

Kantareller, løk, og en fløteskvett på panna. sulten


#3

Blå sa for siden:

Kantareller er aller best om de får bli tilberedt veldig enkelt og rent.

Du må forvelle de først. Det vil si steke på tørr panne i noen minutter og kaste den væsken som eventuelt kommer ut.

Etterpå ville jeg bare ha stekt dem med litt smør. De kan enten brukes som tilbehør til kjøtt (kjempegodt til lammestek) eller som et eget lite måltid. Da vill jeg ha servert med en tynn omelett og loff til.


#4

Canisa sa for siden:

[INDENT]

sikler

Godt brød og god rødvin, og du har en kulinarisk nytelse. :fnise:

[/INDENT]


#5

Chanett sa for siden:

Enig med Canisa.

Du må nok bake brød nå. :nemlig:


#6

Canisa sa for siden:

Jeg fikk så lyst på kantareller at hadde det ikke vært for at det er bekkmørkt i skauen, hadde jeg tatt soppkurven og tatt meg en tur ...


#7

kie sa for siden:

Dette skal bli så godt! :hyper:


#8

Sita sa for siden:

Jeg må komme meg ut og finne jeg også. kantarelløs


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg fant masse forrige søndag. Vi hadde dem på loffskive. :det enkleste er det beste:

Tina har en oppskrift på syltede kantareller

1liter kantareller
1dl 12% eddik
2 dl sukker
3 dl vann
2 laurbærblad
1 rødløk

Kantarellene renses godt. Skær rødløken i smale skiver.Kok opp eddik, sukker og vann med laurbærbladene. Legg soppen og rødløken i laken. Dra kaserollen av platen la kjølne under lokk. Ha på godt rengjorte glass, og oppbevar i kjøleskap.


#10

kie sa for siden:

Mannen laget til meg. Kantareller, "restaurantløk", fløte og litt bacon. Med fersk loff og smør.

Deilig!


#11

LilleT sa for siden:

Fått en kilo kantareller! :dåne: Jeg vil også ha kantareller!


#12

Nenne sa for siden:

Det høres fantastisk deilig ut. :nam:


#13

Canisa sa for siden:

[INDENT]

Jeg også, men det ser ut som vi må skaffe dem selv. :nemlig:

[/INDENT]


#14

AprilRyan sa for siden:

Det hørtes helt nydelig ut. Jeg er også vant med litt finhakket bacon stekt sammen med kantarellene.


#15

rakka sa for siden:

Den deiligste måten jeg kan tenke meg å bruke en liter kantareller er som følger:

-stek soppen med litt hakket løk og en god klatt meierismør, krydre godt med pepper og litt salt, bland i litt fløte/creme fraishe/rømme til slutt.
-lun et tykt stykke ordentlig, grov leverpostei. Enten ørliten stund i mikro eller på stekepanne/stekovn - viktig at den kun blir lun og ikke stekt!

Ha leverposteien på skiven på en tallerken, og hell over stuingen til et herlig, velsmakende soppberg!


#16

Ole Brumm sa for siden:

Leverpostei og kantarell- den var ny, trur nok ikke jeg skal prøve den...

Lage soppstuing som beskrevet over og server det til en kjøtt middag, gjærne lam :P


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.