Jeg liker altså sukat. Jeg liker også sånne tunge fruktkaker spekket med tørket frukt og for den saks skyld sukat og lignende, og gjerne dynket med en god slant konjakk. Men dere sukathatere kan vel umulig like disse kakene? Det gjør i hvert fall ikke min sukathatende familie.
Jeg liker også sånne tunge fruktkaker. :nam: Sukat er helt greit; jeg vil ikke gå så langt som til å si at jeg er glad i det, men det er helt greit. De fleste andre tørkede og kandiserte frukter er bedre.
Jeg liker ikke tunge fruktkaker nettopp fordi det er sukat i dem. Sukat er rett og slett ikke godt. Jeg er ikke så glad i tørka frukt generelt. Fiken er godt og jeg kan forsåvidt spise både rosiner og svisker, men det er det hele.
Jeg slutter meg (ikke uventet) til majoriteten. Og så planlegger jeg en tredje undersøkelse som skal kartlegge korrelasjonen mellom hat til sukat, fruktkake og delfiakake.
Men jeg tror aldri jeg har smakt tunge fruktkaker. Nærmeste fruktkake jeg har spist er mammas jordbærkake med sukkerbunn, og gele med ferske jordbær på toppen. Men det er jo ikke frukt heller når jeg tenker meg om.
Kaker bombet med sukater, annen tørket frukt og cognac er uimotstålig. Det er vinter og vår siden sist jeg smakte noe slik, så hvis du har en oppskrift må du gjerne dele den. Synes det lukter jul av denne tråden. :jupp:
Jeg har ikke smakt tunge fruktkaker. Selv om jeg synes sukater ser ut som store busefanter så ville jeg helt klart smakt en sånn kake hvis jeg møtte en på min vei. :glis:
Julebrød, derimot, ser bare tørt og kjedelig ut, så det ser jeg ikke noe behov for å prøve.
Min bror lager en flott engelsk fruktkake, dynket med alt mulig, og tilsett enda mer. Bare synd at han bruker sukat, det blir absolutt ikke det samme uten, sier han.
Den er så god, og jeg får kjeft for at jeg plukker ut alle sukatene.:o
Selv liker jeg tunge fruktkaker, selv om det er sjelden jeg spiser det. Men jeg kaster meg i alle fall over både Christmas cake og Christmas pudding når jeg feirer jul i England. :må huske å be svigers ta med hit til jul:
Jeg misliker sukat, men er glad i tunge fruktkaker
Særlig italienske fruktkaker, sånne skikkelig massive, er rågodt! Men sukat er grusomt, smaken minner om sånn fluorkremgreier som tannlegen smurte på noen ganger. Uggh.
Liker ikke sukat. Liker julekake, men helst med bare rosiner. Aller helst vørtebrød, for det er det ikke hverken rosiner eller andre ubehagelige overraskelser i.
Kan ikke fordra de tunge fruktkakene - der er ikke det som er mellom rosinene og sukatene godt en gang.
Liker delfiakake, i veldig små mengder, men kan styre meg hvis det er alternativer.
Men det aller verste, det er Fruktnøtt. Helnøtt med ubehagelige overraskelser. :grøss:
Korrelasjon mellom hva Toffen liker, hva Mim liker og hva Nolo liker. Jeg ville ikke bli overrasket om vi likte portvin, stilton, sauternes og rocquefort og kanskje endatil lutefisk? :blafre:
Jeg har i mange år forundret meg over at sukatprodusentene i det hele tatt har et kundegrunnlag å overleve på, og tunge fruktkaker klarer jeg meg virkelig godt uten!
Jeg sendte mail til Freia/Kraft Foods og spurte om salget av sukat, jeg - om det er slik at det har stupt. Det har det visst dessverre ikke; de påstår at det holder seg stabilt. :mumle:
Jeg elsker sukat (ingen julekake uten), men liker ikke tunge fruktkaker. Det er ikke pga sukaten, men fordi det også er rosiner i (som ikke hører hjemme i kaker i det hele tatt).
Jeg ble litt forvirret av overskrifta, "Apropos sukat", kunne ikke huske å ha sett noen sukatdiskusjon i noen av trådene jeg har vært innom i det siste. Før jeg oppdaget at den var fra 2007, to uker etter at jeg hadde født tvillinger, og trolig hadde litt annet enn sukat og fruktkaker å tenke på. :knegg:
Fordi noen har stemt i pollen, tenker jeg. (Hvis du lurer på hvorfor noen plutselig har stemt i en 15 år gammel poll, så kan jeg ikke hjelpe deg. :knegg: )
Nå har jeg også stemt, 15 år på overtid. :nemlig: Sukat er helt greit, jeg er ikke glad i tunge fruktkaker. Sånn i tilfelle Toffskij fortsatt lurer på det. :værsågod:
Jeg var ikke her i 2007, så jeg måtte jo benytte anledningen til å stemme da tråden plutselig dukket opp i feeden.
Jeg har et traumatisk forhold til rosiner, et ikke-eksisterende forhold til sukat, og tunge fruktkaker liker jeg ikke. Jeg spiser veldig lite frukt, og burde egentlig bytte nick. :knegg:
Du verden, etter 15 år! Og det som er så rart er at ingen av oss har blitt eldre, og jeg liker fortsatt ikke sukat. Eller tunge julekaker. Godt denne tråden dukket opp igjen slik at jeg fikk stemt i den viktige pollen.
Glad for å se at dette er et eviggrønt emne som fortsatt engasjerer! Nå fikk jeg lyst på engelsk fruktkake dynket med konjakk og med marsipanlokk OG glasur. :nam:
Og jeg skjelver i buksene når min kollega årlig kommer med smaksprøver av sine varianter av denne kaken, a la "man tager hva man haver hjemme". Jeg er jo høflig, og smaker hver gang. :knegg:
Jeg har aldri prøvd meg på å lage en sånn engelsk fruktkake, men baker av og til Stollen og de kan jo minne om en blanding av en sånn kake og vanlig norsk julekake.
Er ikke så glad i sukat. Bakte en tung fruktkake for noen år siden med kandiserte kastanjer, nøtter av ymse slag og tørkede tranebær og blåbær. Dynket med konjakk, tror jeg det var. Den likte jeg.
Men jeg avskyr rosiner og er ikke veldig glad i sukat heller, så de utgår med høye kneløft.
Jeg har fått en engelsk fruktkake i vertinnegave. Innkjøpt i London i fancy eske. Har alltid hatt lyst til å smake, og gleder meg. Fikk anbefalt å lage custard til, så det må jeg huske å kjøpe inn til.
Jeg har faktisk aldri smakt tunge fruktkaker men alltid hatt lyst å prøve. Jeg liker tørket frukt men sukat blir jeg ikke helt fortrolig med nei. Det minner litt om snørr, synes jeg. Bussefanter, som vi sier her i Stavanger.
Altså du må ikke skrive sånn før jeg har fått smakt på min tunge fruktkake. Har heller aldri smakt, men fikk en fra Harrods i gave. Nå utsetter jeg det litt til for å glemme beskrivelsen din. :grineler:
Kan noen gi meg et eksempel på en tung fruktkake? Så jeg kan google og lese oppskriften. Jeg har aldri smakt, men likevel har jeg tydeligvis svart at jeg misliker både sukat og tunge fruktkaker da denne tråden ble vekket til live igjen. Om de inneholder tørket frukt og/eller sukat og/eller rosiner er det 99,9% sjanse for at jeg har svart sant da.
Tunge fruktkaker består av hovedsakelig tørket frukt (vanligvis inkludert rosiner), pluss nøtter, og bare nok deig til å holde dem sammen, så da regner jeg med at det du sier stemmer, Input. :)
Det er en veldig tradisjonell kake i England, og nok mindre vanlig her. Men moren min lagde alltid fruktkake da jeg var liten, og den lignet på denne typen her, men uten all konjakken. :knegg: Det var en formkake med en del juleaktig krydder, og masse ulike sorter tørket frukt, og kanskje også nøtter, jeg husker ikke.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.