Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage julegaver selv?

#1

Susse sa for siden:

Hva lager du ?

Jeg har aldri hatt tid til sånt, men i år har jeg bestemt meg for at skal jeg ta meg tid til, rett og slett.
Har sett for meg at jeg skal lage hjemmelaget konfekt, bruke pene syltetøyglass med decopage og klippe til hvitt stoff til lokket. Pent bånd på må det også bli.


#2

Jinx sa for siden:

Jeg har lagd bursdagsbøker til de eldste damene i familien. Kjøpt en vanlig bok og skrevet ut md for md, og pyntet totalt 12 sider. Så kan de fyll inn bursdager til familie og venner selv.

Skal hvis jeg finner det, lage 2 sånne gjør det selv kalendere. Til besteforeldrene.

Skal lage 2 rammer med bilder av oldefedrene med lillen. Hun er mye hos disse, så skal scrappe et bilde da....


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg strikker. Et år lagde jeg ganske mange sjal som ble gitt bort. Ellers strikker jeg barnetøy i ull. Barnet setter kanskje ikke så voldsomt stor pris på det, men foreldrene blir fornøyd.

Det har hendt at jeg har heklet litt duker og sånt også. Jeg ser det stadig i bruk hos de jeg besøker, men det kan jo hende at det er lagt frem nettopp fordi jeg kommer på besøk. :undre:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager appelsinlikør og kirsebærlikør, hjemmebakt brød og god ost i kurv, baker gammeldags honningkake og/eller svær ekte julekake, krydderoljer osv. 4-åringen maler på kopper som jeg brenner i ovnen, finfin besteforeldregave.


#5

IOA sa for siden:

Jeg strikker og hekler litt. Nærmeste familie får gjør det selv-kalendere som jeg dekorerer (vil ikke kalle det scrapping, men det ligner!). Jeg har tenkt å prøve meg på konfekt i år også.

Jeg syns hjemmelagde gaver ofte er de fineste!


#6

Susse sa for siden:

[quote=Iset;611234...baker gammeldags honningkake.... [/quote]
Den holder seg veldig lenge, gjør den ikke ?
Oppskrift ?

Svær julekake gav jeg til naboen i fjor på bittelille julaften, stor suksess :D De er 13 stk i huset, så den var skikkelig stor. Bakte så klart en til oss selv også, og det var noe annet enn de på butikken.


#7

Maverick sa for siden:

Honningkake... :sikle:


#8

Ole Brumm sa for siden:

Jeg holder på å strikke en genser til gutten, planen var at han skulle få den til bursdagen, men jeg tror det blir julegave. :sparke:
Ellers har jeg noen år laget diverse sjokolade-snop som jeg har gitt bort til noen. Tror ikke det blir til det i år, men det ble iallefall godt mottat. :)


#9

Trolljenta25 sa for siden:

Jeg har laget pyntede kubbelys. Et stk. stort kubbelys (vaniljelukt er bra), kanelstenger, silkebånd, en kvast med noe pent og en strikk.

Sett kanelstengene fast rund hele lyset med en tjukk stram strikk, knyt sløyfebåndet (helst et med metall langs kantene) rundt og lag en vakker sløyfe, stikk en kvast ned i bak sløyfen og vips ferdig. Det er en pen gave å gi og alle mottakerne av mine har blitt veldig fornøyde.


#10

turi sa for siden:

Å gi bort hjemmelagde kaker til gamle tanter har vært en suksess her!

Og noe som barna kan være deltagende i,om ikke med, drops og såpe.

Scrappingfotoalbum, eldste har lagd fotoalbum med bilder og diverse som hun har pyntet med tegninger, glansbilder, klistremerker og all verdens av stæsj.

Vi har handlet på www.scrapping.no, og hamstret dill dall.

Og da kommer kanskje hjemmelagde gavekort til sin plass! Gi bort noe som kan lette/hjelpe hverdagen til noen. Det kan jo også være senere på året, om du f.eks vet at noen skal ha konfirmasjon, gavekort som servitør, pynter, rydder osv.

Eller, noe vi hadde elsket, gavekort på vasking av bil til 17.mai...


#11

Mams sa for siden:

Jeg kjøpte kalendere på Nille for å lage kalendre selv i gave til besteforeldrene.
De var ganske store og man får plass til litt på de.


#12

Ru sa for siden:

Vi har laget kalender, bakt julekaker og vi har malt kopper tidligere år.
I år er planen å lage lys (vi har masse rester) og det blir nok kaker og kanskje julegodis også.
Skal jo ha tid til alt dette også ...


#13

Maz sa for siden:

Her blir det juleverksted på spisebordet fra midt november tenker jeg. Ungen er utålmodig allerede.

Tipper hun lager såper til alle hun kommer på. Dessuten skal det males julekuler, på kopper og telysestaker og noen fine glass med lokk til konfekt/brente mandler.

Vi skal nok få laget noen store dekorasjoner også. Vi morer oss med dette da jeg og 4 åringen er rimelig på nivå ferdighetsmessig....


#14

Susse sa for siden:

Jeg blir jo så innmari i julestemning av å lese her at jeg måtte frem med kongerøkelsen.

Noen som har oppskrift på god sjokoladekonfekt ?
Dere som har gitt bort sånt : har dere pakket dem i cellofan en og en, hatt dem løse i boks/glass/eske eller hva ?
Jeg samler på juniormiddagsglass fra naboen nå, passe størrelse tror jeg, og skal lete etter engleservietter i byen som kan brukes til decuopage.


#15

Erica sa for siden:

Barna pleier å lage smykker som de gir bort. I år har vi kjøpt tovede små kuler o.l fra bokklubben til å lage smykker av, så det skal de prøve i år. Ellers har vi lagd brente mandler som vi har puttet i hjemmepyntede syltetøyglass. Karameller har vi også lagd selv og gitt bort.

Lys, lagd av bivoksplater er veldig enkelt for barna å lage, glassmalte telysestaker likeså. (kjøper billige telys-glass fra ikea, og maler på dem med glassmaling).

Før broderte jeg små julebilder, som særlig håndarbeidsglade bestemødre ble veldig glad for.


#16

Susse sa for siden:

Takk for gode tips der ja.
Telysglass er jo genialt, koster vel 5,- eller no sånt ? Det hadde alle mine klart fint, selv vesla.


#17

Fluke sa for siden:

Takk for fine tips her. Flere mottas med takk. :glis:


#18

Maz sa for siden:

Vi har jo malt og/ eller fyllt glasskuler i flere år nå. I år hadde de glasskuler som en kan fylle (med en metallsak en kan ta av) på IKEA. Disse var rikgignok fargede men nå har vi malt blanke kuler i flere år, så rødt glass blir en finfin variasjon.

Telysglass er en fin ting å male, men det er også hvite blomsterpotter fra IKEA. Finfine til julestjernene. Og kaffekopp til å ha på jobben trenger jo alle. Ikea sine fungerer strålende med skikkelig porselensmaling.


#19

Miromurr sa for siden:

Fotokalendere av året som gikk til alle Rabalder sine besteforeldre og oldeforeldre. Hjemmelaget pesto og konfekt (hjemmelaget marsipan, brente mandler og lignende) til andre. Jeg synes det er hyggelig både å få og å lage hjemmelagde julegaver, og så er det en motvekt til kjøpepresset som er så dominerende rundt juletider. Men noe billigere enn å kjøpe gaver er det egentlig ikke.


#20

Arran sa for siden:

Veslas besteforeldre, tante, oldemødrene og pappaen skal få krus med håndavtrykket hennes + tekst på. Pappaen har nettopp flyttet og trenger noe på veggene, så vurdererå slippe vesla løs med fingermaling på stort lerret som julegave fra henne til han. Blir neppe direkte vakkert, men han kommer til å bli glad :knegg:

Ellers begrenser det hjemmelagede seg til ymse fotogaver.


#21

Søster sa for siden:

Tar du porselensmaling på hånda til barnet? Går det av igjen? Jeg vil også lage sånn.


#22

jolie sa for siden:

Hjemmelagde julegaver til damer/jenter er greit nok. Det florerer av tips der ute. Men hva gir man til en mann? Å strikke lusekofter i str L er ikke noe for meg - og koster mer enn jeg strengt tatt hadde tenkt å bruke.


#23

Arran sa for siden:

Har ikke prøvd ennå, men damen på Panduro påstod at det skulle gå bra.


#24

Macky sa for siden:

I år skal vi lage kalender til besteforeldre og oldermødre. Tenkte å la snuppa få tegne noen tegninger som vi kan klippe ut å lime inn, også blir det bilder av prinsen og prinsessen som jeg limer inn litt kreativt.


#25

Blondie sa for siden:

Besteforeldre + oldemor får fotokalendere og kopper malt av størstebarna. Vi gir egentlig ikke julegaver til våre søsken, men vi lager en boks med julekaker og litt marsipan til broren min som ikke har barn. Begrunnelsen for at vi ikke gir til de voksne er nemlig at vi bruker pengene på gaver til barna. Da blir det jo urettferdig når han ikke får noe. :nikker:


#26

apan sa for siden:

Om ikke annet må jeg iallfall abonnere på denne tråden.


#27

Maz sa for siden:

Har ikke prøvd det, men det burde gå bra, for det er greit å vaske av før det størkner. Og selv når det er størknet går det. Må herdes i ovn for å sitte skikkelig.


#28

Tertit sa for siden:

Helt enig! :nikker:


#29

Susse sa for siden:

:knegg: Dette var jo tråden min fra i fjor gitt.

I år skal jeg gi bort hjemmelaget julete. :)

Konfekten i fjor ble virkelig stor suksess ! Kjøpte små esker på hobbybutikk som jeg laget decopage på med engleserviett. Laget mange ulike slag konfekt og hadde oppi. Ganske mye jobb, men du verden så godt ! Veldig hyggelig å gi bort også. :)


#30

Søster sa for siden:

Den er jo like god i år.

Konfektoppskriftene dine, er de hemmelige? :blafre:


#31

Søster sa for siden:

Jeg har forøvrig akkurat bestilt proselensmaling og lystusjer fra Panduro. :lader opp:


#32

Christina sa for siden:

Jeg lager en del julegaver hvert år. Det kan være strikket skjerf, lue eller votter. Noen ganger tovet.
Ellers hekler jeg grytekluter, duker og div. ting.

Dette er gaver som blir godt mottatt.


#33

TBM sa for siden:

Hvor lenge holder hjemmelaget pesto seg?


#34

TBM sa for siden:

Et alternativ hvis man har litt mindre tid kan være å lage eskene og så kjøpe litt ekstra god konfekt/sjokolade og fylle de med?


#35

Malus sa for siden:

abonnerer


#36

noen sa for siden:

Lokal husflid pleier jeg å satse på også. Jeg pleier å kjøpe inn en passe mengde sukker og gjær på det lokale samvirkelaget og kjører det igjennom apparaturet i kjelleren:

Fyll på fine flasker, tegn etikettene selv og sleng evt. litt essens av ulik kaliber oppi (kjøpes også på det lokale samvirkelaget). Slik blir det kirsebærlikør til tante Klara og whisky til svigerfar. Lett som en plett.

Og god jul. :tullerdunisse:



#38

Miromurr sa for siden:

Det holder vel ei uke eller to vil jeg tro. Men det bruker å bli spist opp fort hos de vi har gitt det til, og hjemme hos oss også for den saks skyld. Og det kan fint fryses dersom man ikke skal bruke det med en gang. Jeg bruker å helle litt ekstra olje på toppen for å "forsegle" det, etter tips fra delikatessebutikken her i byen.


#39

Mandino sa for siden:

Alle barna i familien får brodert adventskalender og nissestrømpe. Jeg elsker å brodere. Ellers lager vi fotoalbum til besteforeldre og kalendere til tanter og onkler. I fjor lagde vi div julekonfekt som vi fylte på de minste glassene til hipp (rengjort og fjernet etikett), pyntet litt og hengte på pakkene til vennene våre.


#40

Erica sa for siden:

Fniser hemningsløst av Embs. :humre:


#41

jolie sa for siden:

Jeg skal hekle sminkefjerner-pads i bomull!

Men det løser enda ikke problemet med hva man gir til menn..


#42

Enhjørning sa for siden:

Kreativt!

I fjor lagde jeg Lemon Curd til alle mine voksne søsken, året før dekorerte jeg kubbelys.
Lemon Curden i fjor var en stor suksess! :D


#43

Fluke sa for siden:

Lemon Curd? Kurder i sitron? :skeptisk:


#44

amo sa for siden:

Til mine nærmeste (foreldre,søsken og "små" barn (under 10 år) pleier jeg å lage en gave i tilegg til at de får noe på ønskelisten sin.
I år blir det gnomemann og dame til søsken og foreldre. Tovet tøfler til resten. I tilegg så gir jeg kanskje en hjemmelaget gave til venninner om jeg har tid å lage noe.


#45

Tertit sa for siden:

:skratte2:


#46

Enhjørning sa for siden:

Jepp. :knegg:

Lemon curd er en slags marmelade.
Ufattelig godt!


#47

Blondie sa for siden:

:haha:


#48

Observatøren sa for siden:

:humre:

I år er kronasjene svært redusert, så det blir hjemmelagede gaver dersom det i det hele tatt blir noe. ;)


#49

Tante Grønn sa for siden:

Jeg kom over en strikkeoppskrift på kjempe søte og lettstrikka lommetøfler, så det blir noen av de under treet i år. Samt pulsvanter og bomullskluter.


#50

Sildre sa for siden:

Tovede tøfler.


#51

amylin sa for siden:

Jeg strikker. I år blir det vel sokker, votter, luer, gensere, ullbukser, kjole, ulldress og jakke i julegaver.


#52

LilleRosin sa for siden:

Jeg blir veldig glad dersom de som har oppskrifter deler dem. Gjerne noe som er enkelt og tar liten tid. Det kan likevel se avansert ut da.


#53

Tertit sa for siden:

Hva er lommetøfler? :confused:


#54

amylin sa for siden:

Lommetøfler er strikkete tøfler.

Og sånn ser de ut når de ikke sitter på foten.


#55

Fluke sa for siden:

Ja, jeg også. :nikker:


#56

leliane sa for siden:

I år blir det Lemon Curd til utvalgte mottakere! Det er vanvittig godt.

Har også hatt suksess med hjemmelaget kirsebærlikør.


#57

Tante Grønn sa for siden:

Lommetøflene gjør du på en kveld :)

Lommetøfler:

Det er brukt garn som passer til pinne nr. 4.
Hele arbeidet strikkes fram og tilbake.
Legg opp 5 masker, strikk 6 pinner.
Fortsett, men øk 1 maske i begynnelsen av hver pinne til det er 22 masker.
På neste pinne økes det i hver maske (fremste og bakerste maskeledd) = 44 masker.
Strikk videre 15 cm vrangbordstrikk med 2r, 2vr.
Strikk så 2 og 2 masker sammen til det er 22 masker. Fortsett med å felle 1 maske i begynnelsen av hver pinnne til det er igjen 5 masker.
Strikk 6 pinner og fell av.
Brett arbeidet og sy sammen de smale remsene og sidene på vrangbordstrikken. Det ser nå ut som en liten veske, men den er veldig tøyelig og passer godt på foten.
Pyntes etter smak og behag!!


#58

Fluke sa for siden:

Det skal hele familien min få til jul. :hyper: Tusen takk for oppskriften. Dette var noe selv jeg kan strikke.


#59

Tertit sa for siden:

De så jo kjempeherlige ut. :ja: Takk for opplysninga. Har aldri hørt om lommetøfler før jeg.


#60

Aiza sa for siden:

En god i ide kan kanskje være å kjøpe litt slitesterkt ullgarn, de skal jo sitte på føttene. Jeg kjøpte mine for 200 kroner, men nå skal jeg prøve å strikke selv. Takk for oppskrift. På mine er også blomsten fin, den vet jeg ikke hvordan man lager. Noen som kan?


#61

Anne C sa for siden:

Lager og lager... jeg gir bort en fotobok med digitale layouter, gubben får en personlig almanakk med tilsvarende layouter og bilder (bestilt på nett). Og så skal jeg gi bort 2-3 kalendere med en digital layout pr mnd. Den printer og lager jeg her hjemme.


#62

Gremli Skremli sa for siden:

Fin tråd!
Jeg prøver å lage noe selv hvert år. Tidligere har eksen vært med på juleverkstedet, i år blir det poden, som nå er fem og et halvt.
Jeg er ingen hobbyperson, og egentlig ikke så glad i å fikle med detaljer. Men jeg er i det minste kunstnerisk anlagt og flink til å tegne og male. Dette har jeg gjort tidligere (mye er fra mine studentdager da jeg var konstant blakk):

  • Malt motiver på vinglass
  • Malt motiver på t-skjorter
  • Laget digitale temakalendere: Til besteforeldre med bilder fra da broren min og jeg var små, til venninner med bilder av felles minner, og senere til familien med bilder av guttungen.
  • Heklet og strikket luer, skjerf og sjal
  • Brent cd'er med spesielle samlinger, med fint dekorert cover
  • Tørket epleringer
    Jeg tror jeg skal finne på noe nytt i år, kanskje male på krus. Det har jeg ikke gjort før. Ellers har jeg tenkt at guttungen skal få i kalendergaver sånne "byggesett" fra Panduro der han kan sette sammen og lage julepynt.

#63

Gremli Skremli sa for siden:

Lommetøfler var en strålende idé! Jeg har ikke ork til å lære meg sokker og vanter, og ikke glad i for mye fikling, så dette er perfekt.


#64

slaraffen sa for siden:

Her blir det en del heklet ull, luer, sjal, skjerf, smykker (og muligens tøfler) samt sydde vesker. Jeg hekler det jeg vil, og så får man se hvem det kan passe til senere:humre:


#65

amylin sa for siden:

Her er link til en heklet blomst.


#66

Shamu sa for siden:

Jeg kommer til å sy masse julegaver i år.
Bukser, kjoler, vesker og bærenett.


#67

IOA sa for siden:

Hvor små (og store) bein passer lommetøflene egentlig til?


#68

amylin sa for siden:

Med den oppskriften tante grønn la ut, tror jeg du får tøfler som passer fra str.35-38/39. Bruker du litt tykkere garn, eller legger ut noen masker til får du til litt større ben. De er veldig tøyelige. De som jeg har lagt inn bilde av, er mye mindre og er strikket med halvparten av av masketallet. Passer til ca. 19-23.


#69

IOA sa for siden:

Takk! Kanskje 3/4 av maskene passer til en som bruker 27? Jeg tipper Snuppa her i huset hadde likt dem veldig godt.


#70

Magica sa for siden:

Jeg holder på å lage et sitteunderlag til min fotballglade bror. Han elsker VIF, og jeg strikker et underlag i blått og rødt som skal toves. Planen er at han skal ha det med seg på kamper for å varme sin rumpe, evt ha det med seg på fisketurer og sånn. Er snart ferdig å strikke... blir spennende å se hvordan det blir.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.